НОЕМВРИйското човече баба Марта чака вече

• 17 686
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
Леле, много зъл вятър духа! Аз се излъгах по градусите и излязохме с кенгуруто на пазар. Добре, че Мишо беше добре усукан...

Цвети, в Дарик работя. Бях парламентарен репортер, отговарям за БСП и "Атака", водех сутрешен блок и "Денят". Ама ние, в радиото, общо взето сме взаимнозаменяеми, така че се е случвало и на други събития извън ресора да ходя. Особено като съм дежурна. Адашка съм на Ивичето... Hug

Карил, и аз се спрях на "пентаксима". Засега няма странични реакции. Снощи имаше малко температура. Grinning

Благодаря за споделения опит за памперсите - и на мене сякаш ми харесват най-много Либеро, но продължавам и да експериментирам. "Хъджиса" много му стягаха на Мишето. Явно си зависи и от конструкцията на детето, голямо ли е коремчето и т.н. Памперсите с ластик му стягат, другите без пък му пропускат. А си му взимам по мярка. baby_neutral

# 61
Здравейте, мамета,
айде и аз да се разпиша в тази тема. Мая от много време се обръща от корем по гръб, но онзи ден я хванах как се опитва да "слезне" от шезлонга и направо косата ми настръхна. Мята се като червейче на кукичка, отмята се с крака и с вълнообразно движение се предвижва с глава напред (голяма брейкърка е). Започнах да й слагам коланчето на шезлонга, че не ми се мисли какво може да стане както е върху масата  Sick
Вчера ми беше ужасен ден  #Cussing out Аз отдавна имам проблем със заспиването на Мая, тя спи само когато е навън и нощно време , така че аз всеки ден съм по мин 5-6 часа по паркове и улици. Ако си остана вкъщи спи само след като се е насукала, както е на цицата и а помръдна, а е отворила очи, абе все на циците и на ръцете ми виси  Embarassed И вчера така разхождам се навън в студа и дъжда из НДК и паднах по една от рампите на задник, пързулнах се почти по цялата й дължина и се приземих в локвата на края й. Явно съм имала отворен джоб на раницата и всичко което беше вътре се разпиля около мен. Няма да ви описвам колко мокра бях. Целия панталон , бельото, вода се стичаше по краката ми и пълнеше обувките ми... Имах вода дори в джобовете на якето. Добре че количката не обърнах  Sick Не мога да разбера тези рампи само за колела, и скейтове ли са предвидени  Close аз съм архитект и много добре знам че има макс. наклони, а тези в НДК са много по стръмни от допустимите. Отдавна съм се отказала да качвам количката по тях, но явно в дъждовно време и за слизане не стават  Twisted Evil Така се бях ядосала, че си мислех да съдя столична община  #2gunfire Нямах какво да направя и гордо с мокър задник продължих към SCC за да се постопля и да награда с топъл шоколад нараненото си самочуствие. Точно седнах и Мая така се разрева... Вдигна във въздуха търговския център... Нищо не я утешаваше. Накрая 2 мацки с колички дойдоха да питат как да помогнат. Отново излезнах навън под дъжда с мокри дрехи, с кенгуро с дерящо се от рев бебе. Толкова ми беше криво че ме изби на смях. Сетих се за рекламата на някакво лекарство , антидепресант някакъв (ремотив-връща усмивката  newsm78 ) Викам си на акъла, ще пия едно хапче и ще си легна със заек, вместо с бебе-Мая  hahaha Добре че имам добър мъж, та ме отмени цяла вечер във всичко освен в кърменето и упях да посветя няколко часа на себе си. Сега като ви разказвам патилата си искрено се забавлявам, ама вчера бях  #Crazy
Много целувки отивам да сготвя нещо за вечеря  Heart Eyes

# 62
Цял ден ви чета на пресекулки, защото уикендите ми обикновено са посветени на децата, но тази събота е по-спокойна. Таткото и каката правят баница в кухнята и мога да се включа за малко  Laughing преди да започна процедурата по развалянето на фигурата... Crazy

Леле, bebonina, какви преживявания.... #Crazy Ама ти за каменните рампи ли говориш, острани на стъпалата.....та те са толкова стръмни, аз изобщо не съм смеела нита с каката, нито сега с бебето да слизам по тях.Добре, че не си се наранила или обърнала бебче....ей, ама някои хора не знам с кое са мислели, като са правили някои неща... #2gunfire вярно са за съд...

Много ми се излизаше днес, обаче в това време тотално ме домързя....

Иначе ние сме на 3-ка Памперс и съм доволна, няма течове, не й убиват на крачетата. Peace

# 63
Леле, много зъл вятър духа! Аз се излъгах по градусите и излязохме с кенгуруто на пазар. Добре, че Мишо беше добре усукан...

masha, как точно го усука Мишето, бре ?!?... smile3532

# 64
олеле, бебонина- звучи ужасно- аз се чувствам подобно, когато всички реват, а аз не мога да ги огрея и двамата....

Цвети, в Дарик работя. Бях парламентарен репортер, отговарям за БСП и "Атака", водех сутрешен блок и "Денят". Ама ние, в радиото, общо взето сме взаимнозаменяеми, така че се е случвало и на други събития извън ресора да ходя. Особено като съм дежурна. Адашка съм на Ивичето... Hug

о.о-о, знам те разбира се- ако не се лъжа ти си слабичката мацка с черна коса и огромни очи- аз също бях парламентарен репортер, но преди да родя Ран - като се върнах от майчинство вече беше следващия парламент-нови пропуски, а и 2 месеца по- късно пак бях бременна и не ме върнаха там, а правех по- лекички нещица- за това не съм те виждала с коремчето, но пък бях чувала, че в Дарик очакват няколко бебета Simple Smile

# 65
iviche, точно за тези рампи!!! Аз обикновено слизам по тях, като скейтбордистка-плъзгайки се пред мен с количката, а и няколко пъти съм се опитвала да ги качвам, но стигам до половината и се плъзгам обратно. Е, сега ще ми е за последно.

# 66
iviche, точно за тези рампи!!! Аз обикновено слизам по тях, като скейтбордистка-плъзгайки се пред мен с количката, а и няколко пъти съм се опитвала да ги качвам, но стигам до половината и се плъзгам обратно. Е, сега ще ми е за последно.

Че те са супер опасни тези рампи.....и освен, че са стръмни, са и добре излъскани от скейборди и колелета....добре, че сте се разминали само с мокро мамино дупе  Peace

# 67
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МЕСЕЧИНКИ! ДА СА ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ И С КЪСМЕТ!  bouquet

Мами, имам още един въпрос:
на 15-ти сложихме първата ваксина Пентаксим. Дадоха ни час за 15 март за консултация и следваща ваксина, но така ще бъде след 28 дни. А не трябваше ли да са минали 30 дни? Благодаря ви предварително.
Иринче, тези рампи са ужасни!  Shocked. Не ми се мисли какво би могло да се случи. То и да си мокър в тоя студ хич не е готино. Пък и с детето, милото...

# 68
Маша,.. Laughingи аз искам да знам как е усукан малкия.. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Бебонина, Laughing Laughing съжалявам за това което си преживяла, но ....доста се посмях...Няма нищо по-смешно, от това човек да падне  Mr. Green CrazyА това с релсите е направо непростимо да са толкова стръмни. Аз не бих посмяла да ги пускам или катеря Naughty
Момичета, моля ви дайте съвет кво да го правя моя Дани, абе, много голям чешит е..Като е буден ВСЕ МРЪНКА ЗА НЕЩО. Е, СПИРА КАТО Е НА РЪЦЕ. Вече даже и в колата не спи, а реве Shocked #Crazy Shockedи кво да правя с нощното хранене не се издържа, бе!!! #Crazy #Crazy
рагтайм, спешно се нуждая от терапия за косопад!!! Сподели повече за ампулите - откъде, как и цена???

# 69
Здравейте и много благодаря за отговорите  Hug . сега съм спокойна,( Драганов направи ехография на ставите и каза, че вс. е ок преди повече от месец ама какво се спекох с тези гънки)
Да се отчетем и ние след вчерашната консултация - 5.900кг и 56 см, май сме от най-пухкавичките мацки  Grinning
За пелените - ние смe с Libero и съм доволна.
Мами, много съм доволна от помпичката за нос на bebeconfort. Много добре прилепва по ноздрите и създава вакуум и даже сухите секретчета ги издърпва без проблем!
karil, спомням си , че jeni_b беше пуснала една статия за бебето на ръце- да не се плашим- при нас след 3 месеца държане и заспиване  на ръце( Вики много повръща) вече има напредък- тя предпочита да си заспива сама в леглото, даже на моменти когато я държим на ръце мрънка и като я оставим спира. Явно има нужда да остане на саме, така че има светлина в тунела..а за храненето нощем- на мен също не ми пречи, ставам, давам цица и тя яде в полузаспало състояние. После я връщам в леглото и тя си заспива дълбоко.
А за ваксините съм малко объркана.. Частната педи, при която ходя ме повъсветва да я отложа още малко(около месец), заради повръщането и общото състояние на детето и аз и вярвам. Личната обаче вчера ме наплаши много. Слагай та слагай, нищо и няма повръщането не е от болест,и нослето е запушено заради сухия въздух то вирусите са си вируси.. И сега се чудя ама на личната не и вярвам. Какъв е проблема ако се отложи още месец , толкова ли е страшно? Моля мамите ( в частност Цвети, знам,че и ти отлагаш) да споделите? Иначе сме избрали Пентаксим.

# 70
Karil, ако му хванеш цаката как да не се носите постоянно - казвай, че и ние обичаме най-много на ръцете на мама и баба. Ама нали имам отмяна- не ми тежи толкова. Аз се надявам, че с възрастта ще се променят нещата - сега има моменти като се събуди да се оглежда, и да не заплаква веднага. Много обича мерена реч- и му рицитирам стихчета "високи сини планини", "зайченцето бяло", "аз съм българче.." или песнички. А също така вече знаем доста хорца, дайчовото ни се опира (нямаме го на диск) и елениното (мама го не знае, ще включим таткото).
И като съм решила че е време за сън (през деня), го гушвам стегнато, и се разнасяме... като започне да мрънка - значи вече е готов и след малко ще отнесе плувката.
А за нощното хранене, се сетих за едно улеснение. Не знам дали е съобразено с бебешките изисквания за хигиена, но, ако имаш приготвена гореща вода в термос, приготвянето на АМ ще отнеме по-малко време.

# 71
.... jeni_b беше пуснала една статия за бебето на ръце- да не се плашим- при нас след 3 месеца държане и заспиване  на ръце( Вики много повръща) вече има напредък- тя предпочита да си заспива сама в леглото, даже на моменти когато я държим на ръце мрънка и като я оставим спира. Явно има нужда да остане на саме, така че има светлина в тунела..а за храненето нощем- на мен също не ми пречи, ставам, давам цица и тя яде в полузаспало състояние. После я връщам в леглото и тя си заспива дълбоко.
Аз не го и връщам в леглото напоследък (от 1 месец вече). Тия дни го оставям като лягаме към 12-1 в неговото. После като се разплаче за следващото ядене, тогава го взимам при нас и така до сутринта. Много ми е кеф да го гуша през нощта Simple Smile  Hug А до преди няколко дни направо си лягаше още от начало при нас. Ама реших малко да се поширя по час-два.. Mr. GreenSimple Smile

# 72
глезани са ни Simple Smile ама и това ще израстат- като станат малко по-големи и няма да искат да спят при мама и тати Simple Smile

Тери, както съм казвала- нямаме нито една ваксина освен хепатитната и нямам никакво намерение да слагам каквото и да е докато не се махнат тия сополи- не знам дали са от сухия въздух- може и да са, може и да не са- не ми се рискува- педиатърката не ни създава проблеми, но ако ни създава- няма да се дам! ако са от сухия въздух- на пролет, когато ще спрем да включваме отопление ще изчезнат- значи тогава ще слагаме ваксината- детето на наши приятели в момента е на 2 години и 4 месеца и няма нито една ваксина, защото имаше проблеми с храната- разни алергии и непоносимости- тя почти ги е израстнала, но са й препоръчали преди 3 години никакви ваксини- не миждам нещо лошо да се е случило с детето- така че няколко месеца според мен не са фатални

# 73
Мами, имам още един въпрос:
на 15-ти сложихме първата ваксина Пентаксим. Дадоха ни час за 15 март за консултация и следваща ваксина, но така ще бъде след 28 дни. А не трябваше ли да са минали 30 дни? Благодаря ви предварително.

Когато разпитвах за ваксините в нашето ХЕИ ми казаха, че следващия прием на Пентаксима трябва да бъде от 30 до 60 дни след първото боцкане...Незнам дали 2 дена са от някакво значение?!? newsm78 Ако искаш допитай се и до друг педиатър...аз лично ще изчакам - трябваше да слагаме втория пентаксим на Теди на 10.02, но ще го боцнат сега в сряда на 21.02. ...

bebonina, голямо премеждие си преживяла и за щастие си се отървала само с мокрите дрехи и уплаха предполагам...пак малкия дявол... Praynig
Мария, а колко му даваш да хапва Дани нощно време? Да не би да се събужда, защото е гладен?...някой спомена, че бебо е мрънкал, защото му е студено...да не би и при вас да е така?!?

Спокойна нощ, момичета! smile3524

# 74
...ама Вени, аз винаги имам вода в термос, иначе ще се побъркам от варене...
А като ви казвам, че Дани е чешит- така е, еми то е много лесно да спи при нас на спалнята, АМА НЕ ЩЕ!! иска си кошарата агнето на мама овца и това си е! Ама вие доста ги мислите тези ваксини, аз пък хич не бързам, нещо даже ги недолюбвам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт