Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 63 058
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Може ли линк с резултатите към "Аз и числата"? Намирам нещо, но реално за моя град има само едно училище.

https://www.sbnu.org/category/az-i-chislata/

# 676
  • София
А къде си гледате точките на децата?
Аз видях само, че моето е с бронз, но точките му не фигурират никъде.

# 677
А някой питаше за МБГ - всички задачи носят 2 точки, независимо от сложността. Винаги са 20 задачи, максимален резултат - 40,
Това е така, но къде са обявени точките на всяко дете? Синът ми е със сребро, но колко точки има, не знам. На миналия кръг беше с бронз. Доволна съм.

Може да проверите вече Аз и числата. Допълниха списъците, поне аз успях да открия сина ми, най-после.  И какво излиза - поизложил се на лесното състезание, на което като видя задачите отказваше да решава "защото са лесни"! И накрая 38 точки. Обикновено така става. На 15-тата минута тръгнал да предава, защото е готов.

# 678
Моят е с 50 на Аз и числата. Много се зарадвах. Но при нас има и Таралеж, което си е сложно. Там нз колко ще има - не успяхме да се подготвим много добре. Пък так е кофти работата, понеже всички задачи са верижка. Сгрешиш една и си аут. А той, дали му да решава в часа по физическо. Другите играят той смята ...

# 679
  • София
Математика без граница - ЗИМА 2025 - любителска скала:
1 клас: злато 40-35, сребро 34-30, бронз 29-24
2 клас: злато 40-26, сребро 24-20, бронз 18-16
3 клас: злато 40-28, сребро 27-21, бронз 20-17
4 клас: злато 40-30, сребро 29-23, бронз 22-18

Тези, които се чудят колко точки имат децата им на МБГ - трябва да проверите при локалния организатор (т.е. училището или учебният център), където се е явявало детето.

Дописвам: Благодарение на rumka833 направих малка корекция в скалата за 3-ти клас по-горе - 28 точки са за златен медал, а не за сребърен.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 18:42 от *Lorena*

# 680
А някой питаше за МБГ - всички задачи носят 2 точки, независимо от сложността. Винаги са 20 задачи, максимален резултат - 40,
Това е така, но къде са обявени точките на всяко дете? Синът ми е със сребро, но колко точки има, не знам. На миналия кръг беше с бронз. Доволна съм.

Може да проверите вече Аз и числата. Допълниха списъците, поне аз успях да открия сина ми, най-после.  И какво излиза - поизложил се на лесното състезание, на което като видя задачите отказваше да решава "защото са лесни"! И накрая 38 точки. Обикновено така става. На 15-тата минута тръгнал да предава, защото е готов.

Същото мога да кажа и за моя Satisfied!
Или прекалено бързат, или считат задачите за лесни и ги претупват.

# 681
3 клас: злато 40-29, сребро 28-21, бронз 20-17

Тези, които се чудят колко точки имат децата им на МБГ - трябва да проверите при локалния организатор (т.е. училището или учебният център), където се е явявало детето.
На нас ни ги казаха точките, когато беше готов протокола. Частните школи също обявяват точките веднага като изготвят протокола и го пратят към основния организатор.
За втори клас съм сигурна, че това е скалата, проверих с няколко познати деца, на които знам точките и в протокола на една частна школа.

# 682
3 клас: злато 40-29, сребро 28-21, бронз 20-17
Така вече повече се връзват нещата, благодаря Simple Smile

А някой с опит от минали години може ли да ми каже горе-долу какви резултати трябва да има детето, за да се класира за полуфинал на МБГ? Примерно два пъти злато, или веднъж злато и веднъж сребро.

# 683
Мисля, че зависи от училището, колко квоти ще спечели. Нашето училище миналата година изпрати деца само с по два златни медала, защото се отпускат много малко квоти.

# 684
Днес ли е крайният срок за резултатите от областния крък на НОМ?
За София сигурно последно ще излязат

# 685
Няма официално обявен краен срок. Очаквахме, че ще е 10 работни дни - две седмици, но в нито един документ не е посочен срок за публикуване на резултатите от Олимпиадата.
Всички чакаме и проверяваме постоянно.

Днес ли е крайният срок за резултатите от областния крък на НОМ?
За София сигурно последно ще излязат

# 686
За класирането няма значение медалът,а броят точки. В малките школи, където имат малка квота става така,че деца със само златни медали,но по- малко точки от други златни медалисти не отиват на полуфинал. И това не е справедливо, защото в едно училище, където участват много деца, съответно имат по- голяма квота отиват на полуфинал деца с по- ниски точки и примерно сребърен медал. Такива са правилата! Но за мен лично е справедливо изискването да се мине през полуфинал. Така всички са при равни условия.

# 687
Аз също одобрявам единната цедка, наречена "Полуфинал". Преди да се преместим в София, двете ми деца учиха в едно училище. И ситуацията беше такава, че имаше две квоти, и за едната се бориха двете ми деца. Бях щастлива, че едното се класира директно за финала, но и нещастна, че другото остана за полуфинала (и в крайна сметка не стигна до финала нея година). Така че мисля, че и това е малко нож с две остриета.
Също бих била съгласна да няма полуфинал, а само да има финал. Тогава, в крайна сметка, пак всички деца ще са при равни условия. Но смятам, че това не е много възможно, защото стават прекомерно много деца за прекомерно малко време.

# 688
Полуфиналът беше преди само за некласирани от училище деца. Сега го направиха задължителен за всички, дори и златните медалисти за да припечелят едни пари.

# 689
Щото с тия 30 лева дето даваме, ще цъфнат и вържат! Не бъдете така дребнави. Полуфиналът, считам, ще се наложи като мерило за равнопоставеност, и тези деца, чиито резултати са нереални (понеже има места, в които СЕ подсказва), справедливо няма да достигнат до финала. Виждала съм протоколи от финалите, ми - 2, 4 , 6 точки. Това не може да са резултати на деца, които са добутали до финала самостоятелно

Общи условия

Активация на акаунт