Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 66 415
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И при нас е зле положението - втори клас. По мои изчисления, защото още няма официални отговори, има 5 грешни и 2 нерешени задачи - тоест общо 14 точки назад Sad .... И 3 от тези 5 сгрешени са решени на чернова, при това математически вярно, но пак не е видял какво го питат и не е отговорил в бланката на конкретния въпрос, въпреки че е решил задачите. Това е всеки път, направо съм бясна. Всеки път едно и също, преди състезанията му казвам - като решиш задачата, веднага прочиташ какво те питат, какъв точно е въпросът и тогава пишеш отговора и не си взима бележка и всеки път едно и също Sad
Поне ги е решавало детето, на моята времето изобщо не ѝ е стигнало.Учудвам се, защото обикновено е готова много преди края.Здраве да е..

# 46
  • София
Да, точно както съм сметнала, 26 точки има моят второкласник Sad

# 47
Търся тези сборници. Има ли ги качени някъде? Или някой да не са му нужни и да ги продава?

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 12:42 от mxxxia

# 48
За втори клас какви сборници ще препоръчате, освен тези на смг?

# 49
Кои са на СМГ за втори клас?

# 50
За СМГ - Немо и Умник-математик. Имам Умника на файл, но старото издание. Новото не е кой знае колко по-различно.
Не са лоши сборниците, обаче са от преди 15-ина години, и част от материалите в тях да вече смъкнати в първи клас. Simple Smile

# 51
  • София
Аз за втори клас бях взела Немо и Умник-математик, обаче той решаваше само теми от състезания от предишни години преди всяко състезание и така и не стигнахме до тях 😕
Сега минаваме немото малко по бързата процедура, а от сборника няма да ги реши и ще подбирам вероятно отделни задачки само. От есента го записах на курс и ще видим какво ще му дават там  да решава (3 клас ще бъде).

# 52
Търся тези сборници. Има ли ги качени някъде? Или някой да не са му нужни и да ги продава?
тези са стари и едва ли ще ги откриете. Пък и ... Като минат толкова години, стават по-неактуални. Подходящи са Бързо смятащи първокласници , математически приключения, на варненската ПМГ има сборник в ПДФ, който се намира онлайн. И Всезнайко. И темите от състезанията бих допълнила

# 53
Аз за втори клас бях взела Немо и Умник-математик, обаче той решаваше само теми от състезания от предишни години преди всяко състезание и така и не стигнахме до тях 😕
Сега минаваме немото малко по бързата процедура, а от сборника няма да ги реши и ще подбирам вероятно отделни задачки само. От есента го записах на курс и ще видим какво ще му дават там  да решава (3 клас ще бъде).
Къде се записахте на курс?

# 54
  • София
Къде се записахте на курс?

В НПМГ

# 55
  • Варна
Сега минаваме немото малко по бързата процедура, а от сборника няма да ги реши и ще подбирам вероятно отделни задачки само. От есента го записах на курс и ще видим какво ще му дават там  да решава (3 клас ще бъде).
И ние така. Дали им  става много по-трудно в трети клас се чудя...в училище ще са по-заети със сигурност.Май няма да остава много време за решаване на задачи.Тя ще е до 18.30 на училище всеки ден.После изморена..Почивните дни 2 часа школа.Има ли Умник за 3 клас?Виждам само 2 и 4, за 3 клас май не го видях.Може ли някой да ми снима корицата как изглежда..

# 56
май няма за трети клас

# 57
Ние ще откриваме състезателния сезон този уикенд с финала на Математическа дъга в Стара Загора. Стискайте ни палци, моля Simple Smile Работата е там, че лятото порешавахме малко, но не кой знае колко много. А сега, на задачите, искат и ще оценяват подробно написаните решения на децата. Моят забравил да пише, а и го мързи. Как ще му разчетат - не ги знам Simple Smile

# 58
  • София
дайте идеи за школа по математика за 4 клас сега от нач на октомври ( може и он лайн) . Едва ли ще кандидатства чак в СМГ, ама така да ходи по състезания и да не се плаши от математиката, поне заради това, пак ще е добре
Миналата година беше он лайн в easy math, сега гледах Междучасие, ама те са почнали вече и аз късно се сещам
НПМГ няма места, дайте други школи или он лайн курс. Може и учителка за он лайн частни уроци също Thinking
Още се чудим де, дали да ходи и къде да ходи Grinning

# 59
  • София
Силно препоръчвам mlogic.bg
На сайта има разписание на уроците и май все още тече записване.

Общи условия

Активация на акаунт