Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 66 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
дайте идеи за школа по математика за 4 клас сега от нач на октомври ( може и он лайн)

МатемачителБГ - MatemachitelBg

https://matemachitel.online/

https://www.facebook.com/MatemachitelBG?paipv=0&eav=AfZWaOyA-ULa … ctcfiF_jk_QE&_rdr

# 61
  • София
Някой бил ли е на състезанието "Хитър Петър" ? 😀 Харесва ми името 😀

# 62
  • Варна
Някой бил ли е на състезанието "Хитър Петър" ? 😀 Харесва ми името 😀
Да миналата година ходи, беше 2 клас.Трудничко. Иначе е хубаво състезание.

# 63
За Ребус някой има ли мнение, или задачи? Мисля че са ги скрили у ни една не откривам. Аз се колебая как точно да постъпя, защото в последователни уикенди се подреждат: Ребус, Хитър Петър, МБГ, Черноризец храбър. Много ми се виждат, не искам да се претовари.
Дайте малко мнение Simple Smile

# 64
  • София
За Ребус някой има ли мнение, или задачи? Мисля че са ги скрили у ни една не откривам. Аз се колебая как точно да постъпя, защото в последователни уикенди се подреждат: Ребус, Хитър Петър, МБГ, Черноризец храбър. Много ми се виждат, не искам да се претовари.
Дайте малко мнение Simple Smile
На Ребус синът ми ходи миналата година за първи клас, лесни бяха според мен задачите за първолаците. В момента от школа Ребус са качили състезателните теми от 2022 и 2023 на сайта си: https://rebusvarna.com/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B … qfwIp0HyTxZpsNCwQ

# 65
Състезанието "Ребус" е от състезанията на които си заслужава дете да се яви. Човек само като погледне екипа разработил темите и му става ясно, че е от заслужаващите си, добри състезания. Интересни задачи над които си струва децата да седнат, да помислят и порешават.

# 66
Благодаря ви. Пише ли някъде коя задача какви точки носи? Видях задачите, не са лоши. Просто, моето колебание е между Хитър Петър, и Ребус. Според мен двете са с еднаква степен на сложност, и много ще му дойдат и двете. Simple Smile А веднага след това са МБГ и Черноризец храбър. Но, вероятно ще принтирам двете теми и ще му ги дам. И детето само да каже кое избира Simple Smile

# 67
Точките- обичайно първите задачи носят по-малко точки от последните, не съм гледала с точност. Отива, решава, трупа опит. Виждам че първите две не налагат ранен час за ставане. И двете са добри състезания. Дъщеря ми е ходила в поредни уикенди на състезания и никога не й идвало много, може би зависи и от детето, само ще си покаже Simple Smile

# 68
  • София
Благодаря ви. Пише ли някъде коя задача какви точки носи? Видях задачите, не са лоши. Просто, моето колебание е между Хитър Петър, и Ребус. Според мен двете са с еднаква степен на сложност, и много ще му дойдат и двете. Simple Smile А веднага след това са МБГ и Черноризец храбър. Но, вероятно ще принтирам двете теми и ще му ги дам. И детето само да каже кое избира Simple Smile
На 1.11 се провежда, нали? А къде става записваето за София? Нещо не се ориентирам.

# 69
Черноризец Храбър се провежда на 1.11. Ако няма инфо към момента-рано е още. Вероятно за София ще се провежда в три-четири училища, или поне преди беше така.

# 70
  • София
Пише ли някъде коя задача какви точки носи?
На Ребус точкуването миналата година беше:
1 задача - 10 т.
2 задача - 11 т.
3 задача - 12 т.
...
16 задача - 25 т.
Започвайки от първа задача за 10 точки, всяка следваща задача носи 1 точка повече от предходната. Максималният брой точки е 280.

# 71
Кои от тези състезания се провеждат и в Пловдив? Освен мбг, на което си ходи от училище, за другите не намирам информация.

# 72
Черноризец Храбър, Хитър Петър мисля, че също. Следете фб страницата на Математическа занималня, тя е един от организаторите за състезанията за Плд.

# 73
  • София
Здравейте! Детето ми е в първи клас. Има интерес към математиката и смятането, досега е посещавал четири нива на ментална аритметика, но сега не се събра група за следващо ниво, което реално е умножение. Бихте ли препоръчали място, където да продължим и да задържим интереса му към математиката? Става дума за София. Предварително ви благодаря и успех на всички малки математици!

# 74
Здравейте, някъде може ли да се принтират задачите от Ребус?

Общи условия

Активация на акаунт