Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 66 447
  • 736
  •   2
Отговори
# 90
Може ли малко помощ към тази
и задача. 2 клас Simple Smile

# 91

Някъде гледах подобна задача и макар че е логично отговора е 5, бяха написали, че е 6 и се включва числото 21. Така и не разбрах по каква логика, честно казано.

# 92
  • Варна
Може ли някой да сподели, ако има задачите - Хитър Петър за 3 клас от днес?

# 93
Аз минавам за съвет. Имам у дома един 7 годишен 2рокласник. Мисли много бързо и логично, решава трудни  задачи, които не очаквам, че ще успее. И у дома,  и по състезания. Пустия му фокус обаче, проверяването и вечното бързане често му играят лоша шега. Ей днес излиза от Хитър Петър, много било лесно и само докато ми разкаже единствената задача, която  е запомнил и как я е решил каза " О, ооооу, 9 са, не са 8".
Провери ли си, питам аз, стигна ли ти времето? Ооо да, казва той, за 40 мин  ги опатках......

Та как се работи върху това?

# 94
  • Варна
Аз минавам за съвет. Имам у дома един 7 годишен 2рокласник. Мисли много бързо и логично, решава трудни  задачи, които не очаквам, че ще успее. И у дома,  и по състезания. Пустия му фокус обаче, проверяването и вечното бързане често му играят лоша шега. Ей днес излиза от Хитър Петър, много било лесно и само докато ми разкаже единствената задача, която  е запомнил и как я е решил каза " О, ооооу, 9 са, не са 8".
Провери ли си, питам аз, стигна ли ти времето? Ооо да, казва той, за 40 мин  ги опатках......

Та как се работи върху това?
Blush
С времето, с много повтаряне от ваша страна как трябва да бъде.И моята в началото излизаше на 20 минута и се тупаше в гърдите колко била бърза, ама после разбра че първите не са точно първи и спря да го прави.Вече даже проверява и си открива грешки.Малки са още, сега се учат.

# 95
Работи се с решаване на задачи, проверка, анализиране на грешките и стремеж да не се допускат глупави такива. С разговори, със загубени медали заради невнимание, недочитане и бързане. Много често се е случва точно при добрите математици да решат най-трудните задачи, а да допуснат грешка при пресмятане във втора задача. И все още не е преборено при нас-знае точно колко грешки има и точно колко са глупави, поднесено със същата възклицателна реакция Grinning

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 16:07 от sali1

# 96
Мен най-ме е яд, че са задачи, които са по силите му. Ако да речем е някаква супер трудна, никога няма да се ядосам, че не е успял. Обаче като чуя ооо оооу, и направо пара ми излиза от ушите.

# 97
  • София
И при нас е същата работа - всичко може да реши, но бърза и често прави глупави грешки. Взима медали от състезанията, но все нещо някъде е объркал. Много му говоря, уж започна да си проверява и да изчаква да свърши времето, преди да предаде, дори си открива вече грешки при проверката. Ще видим как ще е тази година - вече е в 3 клас. Сега чакаме резултатите от Ребус. Хитър Петър го пропуснахме.

# 98
Важното е че имат желание и ходят по състезания, всичко останало се тренира с времето Simple Smile Може би да е полезно да си имат часовници на състезанията, не от умните ами обикновени. Да си знаят че имат време и да не бързат, ако това помогне.

# 99

Някъде гледах подобна задача и макар че е логично отговора е 5, бяха написали, че е 6 и се включва числото 21. Така и не разбрах по каква логика, честно казано.
2, 12, 20, 21, 22 - цифрите 2 са общо 6.

# 100
  • ту тук, ту там
Въпросът тук е защо 21 се включва изобщо?

# 101
Да, прави сте, и аз по инерция ги подкарах.

# 102
  • София
И според мен отговорът би трябвало да е 5 цифри. 21 не би трябвало да влиза

# 103
  • София
Питат за цифра 2, т. е. няма значение дали е употребена като цифра на единици или на десетици. Разбира се, че и 21 влиза

# 104
  • София
Ама нали от тази страна на улицата са само четни номера, за мен има грешка

Общи условия

Активация на акаунт