Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 66 471
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Вярно, че са четните. Да, грешка е 👍

# 106
Може ли помощ за тази задача, как да я обясня на второкласника:
С брат ми имахме по определен брой ягоди – общо 40. Дадох на брат си 15 ягоди, след което той
изяде 21, а аз изядох 4. Накрая той ми даде половинката от останалите си ягоди. Колко е имал
всеки от нас в началото, ако накрая аз съм имал 13?

# 107
  • София
С брат ми имахме по определен брой ягоди – общо 40. Дадох на брат си 15 ягоди, след което той
изяде 21, а аз изядох 4. Накрая той ми даде половинката от останалите си ягоди. Колко е имал
Това е рачешка задача, решава се с две верижки.

# 108
Това е рачешка задача, решава се с две верижки.
Е, може ли да кажете кои две верижки, моля....
Аз това питам.

# 109
# 110
Благодаря, много!
Ще полудея, задачи от втори клас ме затрудняват да ги обясня, не знам как ще е нататък...
За свое оправдание да каза, че я реших с х и у, ама не е това решението за второкласник.
Ще бъда редовна в темата с молби за помощ...

# 111
  • София
Благодаря, много!
Ще полудея, задачи от втори клас ме затрудняват да ги обясня, не знам как ще е нататък...
За свое оправдание да каза, че я реших с х и у, ама не е това решението за второкласник.
Ще бъда редовна в темата с молби за помощ...
Въбоще няма какво да се оправдаваш - тези задачи не сме ги учили в училище. Аз се образовам на тема състезателна математика покрай моя второкласник - ако той не може да реши задача въз основа на наученото на курса по състезателна математика, гледаме заедно метода за решаване на съответния тип задачи в Easymath и тогава почвам да обяснявам задачата, за да може обяснението ми да е адекватно за възрастта (не че не му показвах веднъж и системи уравнения с няколко неизвестни, но не разчитам да е разбрал и запомнил как се решават).

# 112
Рачешките задачи много мъчеха и дъщеря ми във втори клас докато им хване логиката, те се учат много в трети и по-трудни в четвърти клас. Ще им станат любими в един момент.

# 113
  • Варна
Качиха класирането на сайта на Ребус преди около час и го махнаха, странно.

# 114
  • София

Аз проверявам през около 10 минути и не го видях. Явно не съм хванала момента ...

# 115
Ей тук е същата схема,  явно един ги е писал 🤣🤣

https://www.facebook.com/share/p/D7uhS9E51tSMAhja/

# 116
  • Варна

Аз проверявам през около 10 минути и не го видях. Явно не съм хванала момента ...
Беше рано и за малко, не знам как го хванах.Видях,че са наградени само първите 3 резултата, не е като миналата година повече деца.Има и няколко деца с  грамоти освен медалите.За 3 клас гледах аз.

# 117
  • София
Излезе класирането. Моят третокласник е с плакет Simple Smile
Явно са променяли награждаването и затова са свалили по-рано резултатите от страницата.

# 118
  • Варна
Излезе класирането. Моят третокласник е с плакет Simple Smile
Явно са променяли награждаването и затова са свалили по-рано резултатите от страницата.
Честито, ние сме с грамота Blush

# 119
Случайно някой да е изтеглил или снимал класирането за втори клас, че при мен постоянно дава, че сървърът е припаднал?

Общи условия

Активация на акаунт