Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 762
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Взех най-тънкия вариант на Angel baby,детето ми е родено в края на месец Юни,но никакъв шанс при тези температури да го сложа в чувал,било то и тънък.Спи с една много тънка пеленка,прозрачна чак, която редовно е изритана.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 12:54 от *Bubble*

# 421
Имаме чувалчета за сън, но той със завивка не се отвив на този етап и си спи.
Човечето утре прави месец и сигурно след някой друг ще се върти повече и може да прибегнем до чувалче.

Skady - Запозната съм със съображенията за сигурност, но след като детето ми не се отвива и е на месец едва, не виждам причина.

Благодаря ви!

Ехо, здрасти Simple Smile  Честито, бебче ♥♥♥
Много се радвам♥
Къде ражда? Как мина? Секцио или нормално?
Пиши ми на лично, че аз не мога Simple Smile

# 422
Аз гледам Harvey 5 Premium, но виждам че в доста български сайтове 3ката е намалена. Чудя се дали има съществена разлика между двата модела или да се възползвам от намалената цена

# 423
  • София
Първото дете и аз така не му слагах чувал щото видиш ли не мърда. Ей така и не свикна, едни жестоки истерии като го сложих и по 100 пъти ставах да проверявам дали не се е завил през глава с одеяло. Иначе нашите бяха от бебешките магазини и едно от Икея.

С второто тази грешка не допуснах и в чувал от началото. Още спим на отворена тераса и става хладно през нощта.

Нашата количка е Cam. Аз съм доволна. Второ дете избутва.

# 424
Е, няма проблем с одеялото като малко, просто не се завива с него, а се повива

# 425
  • София
За новородени и малки бебета няма да свърши света ако се отвият или нямат нещо върху тях, особено в топли сезони. Но ако се завие, а на това е способно дори и новородено, може да се случат меко казано неприятни неща.
Бебето не трябва да е със завивка, а ако родителят държи да го топли, е добре да е чувал. Новородените се въртят, колкото и безпомощни да ни изглеждат. Избутват се с крака, могат от странична позиция да се захлупят. Или да се наврат нагоре в някоя възглавница, обиколник.
Затова, ако спят в креватче, трябва да се слагат по гръб и да няма нищо около тях.

С моите не съм ползвала чувалчета, само на малкия взех, той беше много шавлив и се въртеше и като новороден. Батко му така и не го видях да се върти, направо седна. Докато малкият даже не помня просто да е лежал, движеше се от рано, на 6 месеца се изправяше по мебелите.
Та една нощ спа с това нещо(нямаше месец) и се будеше на пресекулки, аз също открих, че не ми е удобно за нощното кърмене.
И двамата са спали с мен, но съм кърмела изключително, никой не е пушач вкъщи или да взима по-специални лекарства. Т.е. старала съм се и съвместното спане да е с нужните предпазни мерки.

# 426
Моят не можеше да го сложиш по гръб като новороден, затова и не обичаше да спи в чувала. Като го сложех в леглото някак се свиваше на топка и се изтъркулваше на една страна. Започна да спи по гръб чак на около 3 месеца.

# 427
Новородено не се слага да спи по гръб, защото може да повърне, да се задави и да стане нещо страшно...

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 20:56 от Bibi85

# 428
Новородено трябва да спи по гръб с глава настрани, това са съвременните препоръки.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 21:20 от Pistachio

# 429
Новородено не се слага да спи по гръб, защото може да повърне и да стане нещо страшно...

Напротив, точно само по гръб трябва да се слага, това са препоръките от 20 години насам по целия свят. Това е най-безопасната позиция от гледна точка на внезапна смърт от задушаване.

# 430
Не мога да повярвам, че все още някой слага детето си да спи настрани.

Само по гръб спеше каката,с глава настрани, сега и близнаците. Въпреки, че те сами се връткат настрани понякога да спят.

# 431
Ами едно време такава е била препоръката, настрани, моята майка ми каза, че така и казали на нея докторите. Но отдавна се знае, че по гръб е най-безопасно

# 432
В родилното преди една седмица точно това ни съветваха и така ни ги носеха - настрани, подпрени с пеленка на руло. Не знам дали имаше разлика в това че бяха в наклонени легълца. Вкъщи малката спи в кукуна на redcastle по гръб с глава на страна.

# 433
В Шейново навсякъде са разлепени плакати как трябва да спят бебетата. Никога не са носили нито каката, нито близнаците настрани. Много странно.

# 434
Във Вита също ги подпират да спят настрани, много бях изненадана. Предполагам там малкият е свикнал да спи настрани и затова после не искаше да спи по гръб, а все се извърташе.

Общи условия

Активация на акаунт