Подготовка за малкия човек - тема 26

• 41 654
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Това с температурата онлайн не го схванах много. Все едно ще сте постоянно далече от бебето и ще следите температурата. Бебето се обгрижва често- хранене, смяна на памперс, гушкане и ще бъдете често при него и можете да видите температурата в стаята. Какъв е смисъла онлайн?
Понякога гледам бебето на съседката, докато тя си пазарува. Лятото в адските жеги седях в хола им, на климатик, а бебето спеше в спалнята (с изключен климатик). Бебефонът им показва температурата в стаята, където е бебето.
Къщата е едноетажна, сглобяема. Климатикът при бебето е изключен, но е работил до преди да оставят бебето в стаята. Майката тръгва, температурата в стаята е 24 градуса. Гледам на бебефон как температурата постепенно се вдига, и в един момент около 20 минути по-късно при бебето вече е 28 градуса (не се шегувам).
За такива неща искам нещо да измерва температурата при бебето, докато аз съм в съседната стая.

# 496
Нашият бебефон може да обхване цялата стая и се върти на 360 градуса. Но реално го ползвам само когато детето спи и ми трябва да виждам само леглото му. А докато беше бебе спеше в нашата стая и съм го включвала само за дневните дремки. На мен ми е по-удобно монитора да стои някъде на видно място, отколкото да гледам през телефона.

Камера с WiFi в дома си не слагам, могат да се хакнат. Бях гледала такова клипче, как някакъв хакнал камера в стаята на детенце и включи микрофона да му говори, за да го уплаши, ей така за забавление.

# 497
За мен да следя бебето с телефона не ми е удобно. Предпочитам да си имам отделен екран. Ползвам го за сега главно през деня като правя нещо в кухнята. Ние сме с Филипс. Не е бюджетен. Доволна съм за сега. Сложен е към кошарата, но понякога я слагам на леглото, което е по-далеч и й виждам очите, ако са отворени. Звука е доста силен. Не го държа на макс и се чува, ако изреве. Има добра картина, зуум. Може да й говоря и (май) да пускам песнички. Измерва температурата в стаята, но на мен не ми е от такова важно значение да я следя на всеки час как се променя. Няма при нас сериозни температурни разлики.

# 498
Ние купихме смесен видеофон - и през wifi, и с отделно устройство. Можеш да ползваш и двете едновременно. Плюс е, че ако излизаме и някой друг гледа бебето, може да виждаме какво се случва през телефоните.
Тази история с хакването ми е много странна - да, възможно е, ама те и джиесема могат да ми хакнат и да ми източат данните, и банковите сметки и т.н. Случват се всякакви неща. Преценихме да не се лишаваме от удобството на wifi за "всеки случай". Ако някой иска, ще ми хакне прахосмукачката робот, и ще види всичко удома къде е през нейната камера. Не можем да живеем в такъв страх Simple Smile
Температура има в камерата, изобщо и нямам доверие.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:04 от slanchogledka^

# 499
  • София
Температура на бебефон/камера не бих разчитала. Когато работи и се нагрее самото устройство температурата, която се показва е повече от реалната. В момента според бебефона е 27-28 градуса в стаята, а реално няма повече от 22-23 и така е целогодишно.

Никога не съм следила на какви градуси стоим или на какви спят децата. Щом се чувстваме комфортно значи ни е ок. Екранът също не гледам постоянно, но понякога се чува все едно е будно бебето, а реално спи. Синът ми пък говори на сън от както може да издава някакви звуци.

За хакването - да. На мен ми се е случвало с друго устройство и беше ужасно. Такъв стрес и уплаха на никой не пожелавам (в малките часове и от долния етаж на апартамента). Лошото е, че така и не успях да хвана кой си прави тези гаври (няколко пъти в рамките на 2 седмици).

# 500
На 100% съм съгласна с мнението на Jay Ray.

# 501
  • до най-прекрасния мъж
Аз също предпочетох wi-fi, защото се налага баба й да я гледа понякога. По-спокойно ми е. Виждам кога е легнала, как е спала, имаме записи 7 дни назад, в случай че искам да видя нещо. Голямо удобство е да отида на зъболекар, например, и да мога да видя какво правят. Мога и да чуя какво става в мое отсъствие. За хакването, всичко е възможно, в такива времена живеем. Никой не е сигурен в кой момент кой го следи през телефона. Така че камерата в детската ми е най-малкото притеснение.

# 502
Мами, някоя има ли/купувала ли е гумено килимче тип Ecoplay/ Kilimche.bg ? Чудя се дали да взимам от сега или да изчакам, но си мисля,че задължително ще ни трябва, защото:
- детската е с паркет, но навсякъде из апартамента е теракот;
- т.е. пода е студен и сме на нисък етаж;
- имаме куче (нормален килим няма да сложа, ще стане новото легло на кучето);
Ако някоя мама има прахосмукачка робот, да питам - качват ли се върху килима, чистят ли го лесно? Още не съм сигурна длаи не искам сгъваем вариант, който да слагам при нужда, по-скоро събирам информация.
Мерси предварително!

# 503
  • Замък сред облаците
Аз от килимче.бг поръчах. Лесно се надрасква с остри предмети, вкл нокти - ако куче ходи по него ще стане на дупки. Почиства се лесно, леко е, изолира от пода, но пропълзи ли бебето абсурд да стои на него.
Така описана ситуацията по-добре си вземете playpen (кошара за игра май се води) и научете кучето да не влиза.

# 504
  • София
Аз преди 4г взимах от Дундьо и сега го сложихме от началото. Бебето е от втория си месец на земята. Толкова лиги, повръщано, напикано вече е видял килимът…. Изолира, мек е, чисти се лесно. С баткото бях успяла да опазя от накъсвания, но малката вече на няколко места го изчопли. Двустранен е и само ще го врътна обратно като стане по-зле.

При нашия трудно би се качила прахосмукачка. Подгъват му се крайчетата и леко стои навирен, не като нормален килим.

# 505
Аз нямам проблем кучето и бебето да си играят и лазят заедно, по-скоро от надраскване/дупчене на килима се притеснявам. Иначе кошара за игра не е лоша идея, благодаря. Кучето вече е научено да не влиза в детската, но и това ще е до време. Все пак и то ще си има бебе Simple Smile

# 506
За мен да следя бебето с телефона не ми е удобно. Предпочитам да си имам отделен екран. Ползвам го за сега главно през деня като правя нещо в кухнята. Ние сме с Филипс. Не е бюджетен. Доволна съм за сега. Сложен е към кошарата, но понякога я слагам на леглото, което е по-далеч и й виждам очите, ако са отворени. Звука е доста силен. Не го държа на макс и се чува, ако изреве. Има добра картина, зуум. Може да й говоря и (май) да пускам песнички. Измерва температурата в стаята, но на мен не ми е от такова важно значение да я следя на всеки час как се променя. Няма при нас сериозни температурни разлики.
Може ли да споделиш кой вашият?

# 507
Ако някоя мама има прахосмукачка робот, да питам - качват ли се върху килима, чистят ли го лесно?
Нашият се качва на килими и си ги чисти без проблем.
Има и вариант килимче и около него оградки. Напоследък го мисля и това. Едни приятелки имат такова пространство за бебето си (2 на 2) и изглежда много удобно. От тях взех идеята. Според мен ще е супер удобно за tummy time.

# 508
Може ли да споделиш кой вашият?

Този

Но го взехме на 450 лв, сега не го намирам под 600 лв. Виж в Амазон дали няма да излезе някоя оферта. Ние от там взехме стаен термометър, който става и за вана на половин цена, пак на Авент. Иначе имат 3 бейбифона. Виж ги в сайта им за повече инфо. Предполагам и този може да се свърже с телефона, но не съм пробвала и не ми се е налагало.

# 509
  • София
Ние сме с този на Philips Avent. Пак има добра картина, зуум, силен звук, който може да контролираш, за да не те стряска Sweat Smile Показва температурата в стаята и при нас е точна. Може да говориш на бебето от разстояние и да пускаш песнички. Много ми харесва и че има настройка на ниво на шум, при което се чува при родителя - от много чувствително (чуваш тишината около бебето) до ниво да чуваш само рева.

Общи условия

Активация на акаунт