Подготовка за малкия човек - тема 26

• 40 658
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Нямам линк към лекцията, беше на живо - организират веднъж на месеца заедно с 1 наум. Но не съм объркала, защото сега си намерих записки - освен мустела е дала пример и за mother love, lansinoch без ланолин. Ще взема да пробвам, и без тоя предния път мазах броени пъти.

Лансинох без ланолин няма. Лансинох е 100% чист ланолин, хипоалергенен.
Сега като са цитирани марките мисля че разбрах това, което убягва. Тя пак е препоръчала кремове с ланолин, но такива със сертифициран такъв, без токсични примеси (пестициди и вит Е, които могат да са вредни за новородените). Двете марки (Lansinoh, Motherlove) не е необходимо да се изплакват преди кърмене.
На Мустела не съдържа ланолин, а зехтин, но има вит Е и глицерин, почистват се зърната преди кърмене по указанията.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 20:10 от АА

# 661
Мустела имат и крем с чист ланолин, в бяло-жълта опаковка, който не се отмива преди кърмене и няма други добавки.

# 662
  • Замък сред облаците
Приемам корекцията, аз като търсих преди 2г съм го пропуснала и не съм си ъпдейтвала познанията в тази посока (не съм фен на мустела, от кремовете им за гърди лично аз се обривах).

# 663
  • София
Здравейте, имам въпрос относно кремчетата за зърна. На скорошна лекция Ася Демирева спомена, че е добре кремчето да бъде Без ланолин, но не разбрах защо. До колкото помня от предната бременност, препоръките все бяха точно с ланолин да се мажат зърната.

Някой да е наясно с тази подробност или тези препоръки са само защото кремчето на Мустела е без конкретната съставка 🤔
И аз в лекция на Елена Василева слушах,че крема трябва да е без Ланолин, бях си взела въпросния на Мустела, но в болницата ми дадоха мостра на Лансинох и много ми хареса.Едното ми зърно беше тръгнало да се разранява и много ме облекчи.
Мустелата не ми свърши работа.
С две ръце съм за Лансинох ,въпреки последните проучвания,за мен си е супер кремче.

# 664
Имаме компресорен инхалатор на Омрон, взехме го, когато каката беше на 2 години и половина. До преди това не е боледувала и не ни е трябвал.
Дали е задължителен - всеки ще си прецени, на мен много ми помага. Още като ми прокашля и се опита да текне сопол я закачам на инхалатора и за 2 дни съм пресякла всичко.
Освен Мустела пяната и мазилото за кръсти, какво друго може да ми препоръчате? Подозирам, че единия ми младеж се обрина от тази пяна.

# 665
  • София
Ако е за крусти - бяха ми препоръчали един крем на Uriage, но така и не стигнах да го пробвам, на малката й минаха преди да стигна до него.

С инхалаторите обаче трябва много да се внимава. Може да усложни повече нещата, ако не се приложи правилно инхалация.

# 666
За крусти ни помогна един доста евтин продукт от Лили, мисля че беше дори на тяхната марка, но с прилично съдържание и рейтинг е INCI Beauty

# 667
Нямам линк към лекцията, беше на живо - организират веднъж на месеца заедно с 1 наум. Но не съм объркала, защото сега си намерих записки - освен мустела е дала пример и за mother love, lansinoch без ланолин. Ще взема да пробвам, и без тоя предния път мазах броени пъти.
Здравейте, може да опитате и с чисто кокосово масло, на мен много ми помогна.

# 668
  • София
За крусти - кремчето на Uriage.
С две ръце съм ЗА крема на Lansinoh. Много ми спасява зърната. Освен това може и крусти с него да се мажат.

# 669
За крусти - шампоанът на VZK от "Лили" на супер бюджетна цена и много ефективен.

Имаме компресорен инхалатор на Омрон, взехме го, когато каката беше на 2 години и половина. До преди това не е боледувала и не ни е трябвал.
Дали е задължителен - всеки ще си прецени, на мен много ми помага. Още като ми прокашля и се опита да текне сопол я закачам на инхалатора и за 2 дни съм пресякла всичко.
Освен Мустела пяната и мазилото за кръсти, какво друго може да ми препоръчате? Подозирам, че единия ми младеж се обрина от тази пяна.

# 670
Не че искам да споря, но в случай, че някой друг се интересува. Явно има и крем на лансинох без ланолин, не този, който всички знаем:

https://www.lansinoh.bg/product/lansinoh-%d0%b1%d0%b8%d0%be-%d0% … 1%80%d0%bd%d0%b0/

Състав: Слънчогледово масло*, Зехтин*, Пчелен восък*, Кокосово масло*, Масло от шеа*, Невен - екстракт*, Арганово масло*

Сега като са цитирани марките мисля че разбрах това, което убягва. Тя пак е препоръчала кремове с ланолин, но такива със сертифициран такъв, без токсични примеси (пестициди и вит Е, които могат да са вредни за новородените). Двете марки (Lansinoh, Motherlove) не е необходимо да се изплакват преди кърмене.
На Мустела не съдържа ланолин, а зехтин, но има вит Е и глицерин, почистват се зърната преди кърмене по указанията.

# 671
Пожелавам ви никога да не ви се налага да ползвате такъв крем. И двете деца кърмих по 8 месеца, но не съм ползвала никакъв крем.

# 672
Е, то пък все едно е нещо страшно да се ползва крем. Аз сега започвам да кърмя и винаги си слагам след това, за да не се раздразнят зърната.

# 673
За крусти - шампоанът на VZK от "Лили" на супер бюджетна цена и много ефективен.

А точно този беше Simple Smile

# 674
  • Замък сред облаците
Не че искам да споря, но в случай, че някой друг се интересува. Явно има и крем на лансинох без ланолин, не този, който всички знаем:

https://www.lansinoh.bg/product/lansinoh-%d0%b1%d0%b8%d0%be-%d0% … 1%80%d0%bd%d0%b0/

Състав: Слънчогледово масло*, Зехтин*, Пчелен восък*, Кокосово масло*, Масло от шеа*, Невен - екстракт*, Арганово масло*
Скрит текст:

Благодаря ти! Аз също търсих на сайта им, но ми убягна. А 2022г като раждах всички препоръчваха само чист ланолин.

Явно препоръките са се променили (или маркетингът, защото видях наскоро майки-лекарки да хвалят ланолина в ИГ, от личен опит, не като платена реклама).
Принципно е важно, ако е без отмиване да е със сертифициран произход на съставките, без парабени, пестициди, добавени витамини и консерванти. 🤗

Още веднъж благодаря и ще го имам предвид за в бъдеще!

Общи условия

Активация на акаунт