Болест на Крон , моля за помощ!!

• 5 546
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Вие сте голям човек и си познавате детето. Опитайте с по-малка доза и ако не помогне увеличете.

Малко несериозно ми се вижда това, което са ви казали. Сякаш са разочаровани, че не е Крон и все още се надяват да са поставили правилна диагноза....
След 3 месеца нова колоноскопия ли? Не бих приела.

Моя съвет е спрете напълно млечни, глутен и захар. Ползвам пътпъдъчи яйца.
Направете пълни тестове за алергии и непоносимости.

Чакам за среща с Мария Никодимова - Диетолог
в супердок. Има добри отзиви за лечението и на черва.

Ако още има диария този пробиотик е железен. Купихме го за диария след лъчетарпия - спира всичко! Био пробиотик ProViotic - в желязната кутийка.

Благодаря Ви ! 
Ще потърсим и второ мнение , изчакваме хистологията от биопсията ,която са й взели. Дори мисля да си взема стъкълцата след това от тях  и да ги занеса за хистология и в София ! А иначе ,относно храната  , вече сме преминали на по -здравословни  храни ! Дано има добър  резултат!

# 16
Съчуствам Ви най-искрено.И аз съм в подобна ситуация.И аз съм млада на 23 години.Пожелавам  Ви скорошно оздравяване.Мъчно ми  е,когато толкова млади хора имат здравословни проблеми,които са трудни за намиране и оздравяване.

# 17
Съчуствам Ви най-искрено.И аз съм в подобна ситуация.И аз съм млада на 23 години.Пожелавам  Ви скорошно оздравяване.Мъчно ми  е,когато толкова млади хора имат здравословни проблеми,които са трудни за намиране и оздравяване.
Благодаря Ви!!!
Пожелавам и на Вас много ,много здраве ! Дано всичко е благополучно накрая и за Вас ...за всички , които се борят с болести!!!

# 18

Мария Никодимова е мошеник! В края на април бяхме с приятеля ми на он-лайн преглед (не приемала на живо, защото била бременна). За два часа първичен “преглед” през Зум ни бяха взети 320 лева, като въпросната госпожа трябваше да ни прати резултати по имейл, както и насоки след “прегледа”. Имахме дори уговорка за тестове слад празниците (беше преди Великден), за да се потвърдят предполагаемите диагнози от разговора ни. Оставихме жената да минат празниците, да може да ни напише каквото е нужно и да започваме да се изследваме и лекуваме. Три седмици - нищо. Писахме ѝ. Тишина. Търсихме я по телефона - не вдига. Писахме ѝ съобщения по телефона и в чатове, винаги внимателно, предвид състоянието ѝ. Тишина. Притеснихме се да не е починала. Влязохме в супердок и какво да видим, тя си е приемала нови пациенти през цялото време, та жива си е. Simple Smile Неколкократно поискахме връщане на парите през Револют - отново може да се досетите - нищо! Сега записахме вторичен преглед при нея за този месец (три месеца са минали вече) и очакваме не само да не ни върне парите и да продължава да не ни дава не само резултати и насоки, но и обяснение, но също и да канселира часа. Та много внимавайте с меркантилни хора като нея. Оставяме това предупреждение тук, защото в супердок не ни отразиха, тъй като по правило сме имали само 14 дни след прегледа за оставяне на отзив и изобщо не им пукаше за нашата ситуация и пълната безотговорност на “лекарката” към пациента.

# 19

Мария Никодимова е мошеник! В края на април бяхме с приятеля ми на он-лайн преглед (не приемала на живо, защото била бременна). За два часа първичен “преглед” през Зум ни бяха взети 320 лева, като въпросната госпожа трябваше да ни прати резултати по имейл, както и насоки след “прегледа”. Имахме дори уговорка за тестове слад празниците (беше преди Великден), за да се потвърдят предполагаемите диагнози от разговора ни. Оставихме жената да минат празниците, да може да ни напише каквото е нужно и да започваме да се изследваме и лекуваме. Три седмици - нищо. Писахме ѝ. Тишина. Търсихме я по телефона - не вдига. Писахме ѝ съобщения по телефона и в чатове, винаги внимателно, предвид състоянието ѝ. Тишина. Притеснихме се да не е починала. Влязохме в супердок и какво да видим, тя си е приемала нови пациенти през цялото време, та жива си е. Simple Smile Неколкократно поискахме връщане на парите през Револют - отново може да се досетите - нищо! Сега записахме вторичен преглед при нея за този месец (три месеца са минали вече) и очакваме не само да не ни върне парите и да продължава да не ни дава не само резултати и насоки, но и обяснение, но също и да канселира часа. Та много внимавайте с меркантилни хора като нея. Оставяме това предупреждение тук, защото в супердок не ни отразиха, тъй като по правило сме имали само 14 дни след прегледа за оставяне на отзив и изобщо не им пукаше за нашата ситуация и пълната безотговорност на “лекарката” към пациента.

Ето и снимка от отказа, без обяснение.

# 20
И аз бях записала при Мария Никодимова 2 часа в средата на юни. Отложиха с няколко дни прегледите поради състоянието и /бремеността и/. Говорихме, изслуша ни и мен насочи за изследване на SIBO, a другия човек трябваше да направи някой неща и да и пише.
5 дни по-късно и писахме за дъщеря ми каквото искаше от нас. А аз се бях притеснила нещо покрай доставката на теста SIBO. Oтговори ми само за SIBO.
Този тест за SIBO се праща в Англия и струва 430 лв. Възможно е част от сумата да е и за нея, защото намира клиенти. В това няма как да съм убедена. Междувременно попроверих и установих, че има такива тестове в страната ни и сумите са наполовина. Англия никога не ми е била фаворит в здравеопазването си, проверих и съответната лаборатория и й писах, че се отказвам от теста и се надявам да назначи лечение симптоматично. Почти всеки ден звънях и пишех с молба за насоки за дъщеря ми. Никакъв отговор.
След месец от консултацията писах официлен мейл, че смятам, че услугата не е предоставена, тъй като с това да ни изслуша е мило, но не ни е полезно по никакъв начин. Не съм заплашвала, напротив притеснено ми бе, че жената е в края на бремеността си и не е момент да я притеснявам.
Получих официален мейл, че сумите ще ми бъдат възстановени и наистина веднага след мейла бяха в сметката ми.

Имах големи надежди, че ще е крачка напред, но не било писано.
Описах всичко подробно, защото на нас ни възстанови сумите след като не назначи лечение.

Naturel, КЗП също би могла да е страна по казуса - това е услуга за която си заплатила.

Също така искам да обърна внимание, че Мария Никодимова не е лекар. Останали сте с грешно впечатление.  Води се диетолог или по-скоро натуропат.

# 21
Може ли скенер с  контраст на таз и корем да даде някаква информация за Крон?

# 22
Зависи коя част от червата е засегнал Крон.
Ако е дебелото черво - от трудно до почти невъзможно.
Ако е тънкото - би могло, но отново не е надеждно. Има голяма вероятност да се изпусне.
КТ ентерография е по-подхящ (ако е тънкото) и виртуална колоноскпия, ако е за дебелото.

# 23
И аз бях записала при Мария Никодимова 2 часа в средата на юни. Отложиха с няколко дни прегледите поради състоянието и /бремеността и/. Говорихме, изслуша ни и мен насочи за изследване на SIBO, a другия човек трябваше да направи някой неща и да и пише.
5 дни по-късно и писахме за дъщеря ми каквото искаше от нас. А аз се бях притеснила нещо покрай доставката на теста SIBO. Oтговори ми само за SIBO.
Този тест за SIBO се праща в Англия и струва 430 лв. Възможно е част от сумата да е и за нея, защото намира клиенти. В това няма как да съм убедена. Междувременно попроверих и установих, че има такива тестове в страната ни и сумите са наполовина. Англия никога не ми е била фаворит в здравеопазването си, проверих и съответната лаборатория и й писах, че се отказвам от теста и се надявам да назначи лечение симптоматично. Почти всеки ден звънях и пишех с молба за насоки за дъщеря ми. Никакъв отговор.
След месец от консултацията писах официлен мейл, че смятам, че услугата не е предоставена, тъй като с това да ни изслуша е мило, но не ни е полезно по никакъв начин. Не съм заплашвала, напротив притеснено ми бе, че жената е в края на бремеността си и не е момент да я притеснявам.
Получих официален мейл, че сумите ще ми бъдат възстановени и наистина веднага след мейла бяха в сметката ми.

Имах големи надежди, че ще е крачка напред, но не било писано.
Описах всичко подробно, защото на нас ни възстанови сумите след като не назначи лечение.

Naturel, КЗП също би могла да е страна по казуса - това е услуга за която си заплатила.

Също така искам да обърна внимание, че Мария Никодимова не е лекар. Останали сте с грешно впечатление.  Води се диетолог или по-скоро натуропат.

Благодаря ви за включването. Да, нашата ситуация беше подобна на вашата, но продължи цели три месеца. Ние също имахме големи надежди. След като писахме тук и може би заради записания час за “вторичен” преглед, при който смятахме да оставим реалистичен отзив в Супердок, ако не беше канселиран, си получихме парите обратно - без извинение. Моля, споделете къде сте правили въпросния тест по-евтино и дали сте открили друг специалист, при когото да започнете лечение?

# 24
По повод тази Мария Никодимова, която дори не е лекар. Два идентични случая на некоректност, явно  и некомпетентност, са твърде много. Дори и да е върнала парите, макар и с голям зор, аз не бих оставила нещата така. грешка е доверяването на подобни шарлатани.
Първо не е лекар, следователно не трябва да е включена в платформата Супердок.
Цитат
Superdoc Ви помага да намерите добри лекари и веднага да резервирате час за преглед
Бих изискала от Супердок да я изключат от регистъра им, тъй като не е лекар и това въвежда пациентите в заблуда. Независимо, че са посочили къде е завършила, така както е написана специалността й - диетолог, създава усещане, че е лекар.

Второ: тези, които се занимават с алтернативна медицина, трябва да бъдат включени в регистър към РЗИ  и подлежат на контрол. Тя е включена в софийския регистър под № 54, уд-е  № 212, със сфера на дейност в цитата. Може да подадете жалби в РЗИ да извършат проверка на работата й и дали води всички изискуеми книги, след като преглежда онлайн. Т.е. дали вие сте записани, вкл. и платените от вас суми, а после да е отбелязано с отметка, че сумите са ви възстановени.
https://srzi.bg/bg/registri
Цитат
54  212   2202380037   Красно село      Мария   Никодимова   жк. "Крива река", ул. "Ами Буе" № 52, ет. 1, ап.1      Използване на нелекарствени продукти от органичен произход; Използване на нелекарствени продукти от минерален произход; Диетика и лечебно гладуване.

Трето: Какъв е този диетолог, който не изготвя индивидуален хранителен режим?! За справка -  ценоразписа й в Супердок.

ПС Успех на всички с болестта на Крон!!!

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 01:04 от Diorela

# 25
По повод тази Мария Никодимова, която дори не е лекар. Два идентични случая на некоректност, явно  и некомпетентност, са твърде много. Дори и да е върнала парите, макар и с голям зор, аз не бих оставила нещата така. грешка е доверяването на подобни шарлатани.
Първо не е лекар, следователно не трябва да е включена в платформата Супердок.
Цитат
Superdoc Ви помага да намерите добри лекари и веднага да резервирате час за преглед
Бих изискала от Супердок да я изключат от регистъра им, тъй като не е лекар и това въвежда пациентите в заблуда. Независимо, че са посочили къде е завършила, така както е написана специалността й - диетолог, създава усещане, че е лекар.

Второ: тези, които се занимават с алтернативна медицина, трябва да бъдат включени в регистър към РЗИ  и подлежат на контрол. Тя е включена в софийския регистър под № 54, уд-е  № 212, със сфера на дейност в цитата. Може да подадете жалби в РЗИ да извършат проверка на работата й и дали води всички изискуеми книги, след като преглежда онлайн. Т.е. дали вие сте записани, вкл. и платените от вас суми, а после да е отбелязано с отметка, че сумите са ви възстановени.
https://srzi.bg/bg/registri
Цитат
54  212   2202380037   Красно село      Мария   Никодимова   жк. "Крива река", ул. "Ами Буе" № 52, ет. 1, ап.1      Използване на нелекарствени продукти от органичен произход; Използване на нелекарствени продукти от минерален произход; Диетика и лечебно гладуване.

Трето: Какъв е този диетолог, който не изготвя индивидуален хранителен режим?! За справка -  ценоразписа й в Супердок.

ПС Успех на всички с болестта на Крон!!!

Благодаря ви за насоките!

# 26

След няколко месеца протакане, изследвания, колети до Англия и какво ли не най-после, успявам да си уредя час в който да обсъждаме изследванията и следващите стъпки (да, вече ми беше пратила платеното курсче), но явно забрави, че има час  и явно гузна, дори не си направи труда да се извини. Може да си разбира от работата, нямам достатъчно опит с нея, за да давам мнение - но ми направи лошо впечатление с липсата си на професионализъм. Може да е прекалено натоварена, може да е разсеяна, но трудно мога да разчитам на някого, да се занимава със здравето ми, когато въпросния някой дори не успява да ползва календар.

# 27
Аз нямам намерение да се заяждам. Бе бременна, имаше си проблеми, сега роди. Имам си собствените ценности и с жена в такова състояние и в този съкровен момент от живота на майката не искам да и създавам грозни емоции.
Доколкото тя каза, че няма да е дълго майчинство и предполагам скоро ще поднови прегледите си. Ще видим ще пишат ли и други доволни - недоволни.
Към момента пожелавам на новороденото бебе да е здраво, щастливо, игриво, а на майката - здраве и прекрасно майчинсво!

# 28
Дорис, присъединявам се към пожеланията ти.
Но след като е била бременна и има проблеми, да спре да работи, за да не подвежда хората по този начин. Другото е непрофесионално. Не случайно е предвиден отпуск при бременност и майчинство в КТ. За хората на свободна практика е още по-лесно сами да прекратят дейността си, когато не могат да си вършат работата. Не съм склонна да оправдавам хората, които не го правят, а продължават да работят, макар, че не могат , не предоставят качествена услуга, но вземат пари.  Друг въпрос е, дали услугата й е била качествена и преди да забременее. Имам някои съмнения от това, което пишете. А и не е лекар диетолог!

ПС Дали не е добре тези коментари да бъдат отделени в друга тема, защото те не касаят пряко болестта на Крон?

# 29
Отново пиша по темата и отново моля за помощ!! Sad
От юни месец ,след колоноскопия в гр. Пловдив при доктор А.Георгиев , на дъщеря ми е назначен салофалк ,поради подозрения за уцерозен колит или крон ( все още в процес на доуточняване) .
На моменти тя се чувства по-добре ,но често е в кризи ,които се изразяват в диарии, понякога придружени със слуз и кръв.
 От два дни пак е в подобна криза , изхожда само слуз . Естествено сме отново ужасно  притеснени  и сме решили да потърсим друго мнение и лечение в София.
 Доктор Апостол Георгиев е страхотен професионалист ,но той е толкова зает ,че не може да обърне нужното внимание на всеки ,а заболяването си иска сериозно наблюдение.
Молбата ми е да ни препоръчате добър гастроентеролог,  чухме  за болница Исул и проф.Пенчев ,доктор Колев (пак там) ,но короноскопията там я правели без упойка ,което си е направо  инквизиция.
Моля Ви ,помогнете ни да намерим нашия лекар !
Благодаря Ви! Бъдете здрави !!!!

Общи условия

Активация на акаунт