Болест на Крон , моля за помощ!!

• 5 546
  • 37
  •   2
Отговори
# 30
Отново пиша по темата и отново моля за помощ!! Sad
От юни месец ,след колоноскопия в гр. Пловдив при доктор А.Георгиев , на дъщеря ми е назначен салофалк ,поради подозрения за уцерозен колит или крон ( все още в процес на доуточняване) .
На моменти тя се чувства по-добре ,но често е в кризи ,които се изразяват в диарии, понякога придружени със слуз и кръв.
 От два дни пак е в подобна криза , изхожда само слуз . Естествено сме отново ужасно  притеснени  и сме решили да потърсим друго мнение и лечение в София.
 Доктор Апостол Георгиев е страхотен професионалист ,но той е толкова зает ,че не може да обърне нужното внимание на всеки ,а заболяването си иска сериозно наблюдение.
Молбата ми е да ни препоръчате добър гастроентеролог,  чухме  за болница Исул и проф.Пенчев ,доктор Колев (пак там) ,но короноскопията там я правели без упойка ,което си е направо  инквизиция.
Моля Ви ,помогнете ни да намерим нашия лекар !
Благодаря Ви! Бъдете здрави !!!!

Това есъщността на болестта, постоянно редуване на кризи и ремисии. Знам, че сте в паника, още е прясна болест, но ще осъзнаете с времето как стоят нещата. А те не стоят много добре -  и най-блестящият лекар не е панацея, защото болестта е нелечима, още по-лошо тя трудно се контролира.
Аз имам предложение за Вас, ако искате с лекарства да борите болестта, но трябва добре да го обмислите и да се консултирате с Георгиев най-добре. Стопер за кризите може да се окаже имурана. Това е имуносупресор с много тежки странични ефекти и много хора се страхуват от него. Решението е лично.
Иначе няма друго освен зверската диета, създадена на база проба-грешка, която е лична за всеки. Един не може едно да понася, друг друго. Пътят е дълъг и трънлив до съставяне на собствената диета.
Добрият лекар, който търсите в София...помислете пак, ако нямате намерение да се местите да живеете в столицата. Как се пътува непрекъснато до там с разстройство, болки в корема и всички така приятни съпътстващи усещания на кризата? Трябва ви лекар на една ръка разстояние до вас, при когото да тичате при криза.
Добре е да има кабинет, в който да ходите на преглед, но и да работи в болница, за да вкара момичето там при нужда. Гледайте къде са добрите гастроентерологични сектори и изберете кой от лекарите се ползва с добри отзиви. То това важи и за София не само за Пловдив. Иначе в София доктор Балабанска от Токуда е топ лекар, но прегледа й струва 165 лв. Не знам гастролентерологията в Токуда като цяло колко е добра.

# 31
Ако сте от Пловдив, д-р Станчев в Каспела го спрягат за най-добрия. Има група във ФБ, там почти всички са при него.

# 32
Ако сте от Пловдив, д-р Станчев в Каспела го спрягат за най-добрия. Има група във ФБ, там почти всички са при него.
Благодаря Ви! Ще се поинтересувам , чувала съм за него , че е добър!

# 33
Anntoonia, дъщеря ви яде ли глутен и млечни?
Пробвайте с консултации и следене с клиничен терапевт Симона Вътева - тя дава идеи за хранене и контролира как са нещата. Строга е, но при вас си е за строга диета и добавки.

# 34
  • Пловдив
Съжалявам за Вашия горчив опит с Мария, както каза Дорис, тя не е лекар, а това е много голям червен флаг, хора!

Имах една позната, която уж беше доволна, но съм останала с впечатление, че тя вечно е болна, вечно пие и се консултира с видеа, статии и сякаш при нея е на ментална почва всичко и не е трудно да се убеди, че добавки за 1000лв й помагат.

Брат ми беше диагностициран с болестта на Крон преди няколко години, след като дълго време имаше коремни болки, диария и отпадналост. Лекарите първо му изписаха кортикостероиди, когато нещата се влошиха, премина на биологична терапия, което доста му помогнаха да влезе в ремисия. В комбинация с това спазва специфична диета, като избягва дразнещи храни и приема пробиотици за червата. Въпреки че има периоди на обостряне, с подходящото лечение и начин на живот се справя и успява да води нормален живот.

Аз бих Ви препоръчала д-р Петър Стоев, млад лекар, който има необходимите квалификации да се занимава с храносмилателните нарушения и помогна на мен и мои близки, и приятели с възпалителни чревни забоялвания, синдрома на раздразнено черво и непоносимости, но знам, че се занимава и с други състояния, като работи със специалисти и не отрича конвенционалната медицина.

В днешно време гастроентеролозите са страхотни в отношение на инструменталните методи, но повечето от тях нямат време да се занимават с управлението на подобни хронични състояния, свързани с хранене и прочие. Този доктор се занимава предимно с това, до колкото знам и консултира в хийли приложението и мисля, че практикува в гр. Пловдив!

Мисля, че много състояния изисикват допълнителна грижа извън медикаментите и болничните консултации със специалистите. Но това зависи от нас самите и това е наша отговорност!
Успех с дъщеричката Ви!

# 35
Здравейте!Да попитам,дали може да се установи болест на Крон  с компютърна томография на корем ( скенер  с контраст или само с колоноскопия? Какъв е начина за откриване ,освен колоноскопия?

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 16:57 от lavaca

# 36
  • Бургас
Здравейте!Да попитам,дали може да се установи болест на Крон  с компютърна томография на корем ( скенер  с контраст или само с колоноскопия? Какъв е начина за откриване ,освен колоноскопия?
Ехограф, колоноскопия, скенер, количествен калпротектин плюс съответната симптоматика.

# 37
Здравейте! Има ли някакви алтернативни методи за лечение /доколкото може/ на Крон? Някаква група?

Общи условия

Активация на акаунт