Юнски бебета 2024 - тема 4

• 38 761
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Аз основно цедя все още, но когато кърмя доизцеждам после.
Иначе на моята помпа пише, че трябва да се мие след всяко цедене - нормално и да се стерилизира веднъж дневно.

# 721
Наложи ми се да се доизцеждам 2 дни, защото имах запушен канал на едната гърда, болка и температура. Но тъй като не давам тази кърма на бебето, а я изхвърлям, само изплаквах помпата с гореща вода и я миех веднъж дневно. По-често поливах гърдите си с гореща вода, като стимулация за каналите + хигиена, защото все пак ползвах помпа.

# 722
Добре дошъл на Станислав! Мама звучи много позитивно!

# 723
  • София
А още един (може би тъп) въпрос: мога ли в един контейнер да съхранявам изцедената кърма от няколко поредни изпомпвания? И после да дам събраното на един път да речем.

# 724
Аз се изцеждам все по-редовно, защото имам нужда да стимулирам лактацията. За дезинфекцирането на помпата, опитвам се на всяко ползване, но не се получава винаги, разбира се. Вероятно веднъж дневно ще е ок.

А още един (може би тъп) въпрос: мога ли в един контейнер да съхранявам изцедената кърма от няколко поредни изпомпвания? И после да дам събраното на един път да речем.

Това и аз го правя от време на време. Не съм сигурна, но не разбирам защо би било проблем.

# 725
А защо трябва да се цедиш ако не е нужно да стимулираш? Аз не съм извадила даже помпата, слагам го като врещи и готово. Ако наддава, не ме интересува колко често и по колко суче.

# 726
Аз се доизцеждам само когато направи по-голяма дрямка,че ми се препълват гърдите.Помпата след всяко ползване я стерилизирам и аз не знам защо,но аз и не я използвам чак толкова често.На ден по 2 пъти някъде и не ме затруднява,но иначе и аз знам след всяко изцеждане се мие и един път на ден се стерилизира.

# 727
  • София
Благодаря, момичета! А като говорим за доизпомпване, как разбирате колко време да изцеждате?

# 728
Аз съм я ползвала броени пъти като не мога да събудя бебето пък се налеят гърдите и искам да ги изцедя и да излезем, да ми е по-комфортно. Цеди се не повече от 30мин, най -често 15-20 ми стигат.
Иначе избягвам че ще тръгвам към хиперлактация, имам си доволно.
Помпата само като я купих я стерилизирах, повече не. Нищо и няма, доносено е бебето, кърмено, раждано нормално, няма нужда от толкова стерилност.

# 729
Аз съм много объркана с кърменето. Реално и не съм яла тези дни качествено и изцеждам по 20-30 мл. Имам коластра от 3 дни и още се нагаждаме. Тя не иска да суче, аз я мъча, къде с протектори, къде не. После доизцеждам и давам със следващото хранене. Мия и стерилизирам всеки път, но той стерилизатора така или иначе се пуска доста често, та заминават и частите от помпата. Снощи ни беше първата нощ вкъщи  и бях толкова скапана, че изобщо не я сложих на гърда и не се изцедих и днес малко по-малко събрах. Ще се нагодим и се надявам нещата да се получат.
А, да си задам и аз, може би, русите въпроси 😃 Вие след стерилизиране оставяте ли да изсъхнат на някакъв друг сушилник? Те са мокри и на капчици, но нещо нямам време да чакам да изсъхнат и ги ползвам така, но дали е правилно?
И какви храни знаете, че са полезни и непрепоръчителни за кърмата? Протеинови - яйца, месо, ок, а друго?

# 730
О, понякога нямам време да чакам да се изсушат/изкапят частите Grinning Тръскам ги и сглобявам.
И аз тази седмица прекалих с тревогата и не ям почти нищо, та поспадна количеството кърма... Но и аз тепърва започвам по-редовно да цедя, тегаво ми е, но ще свикна.
Основно протеинови храни се опитвам да ям, като имам апетит. Иначе и една баница може, ако ти и присърце! Heart Има много противоречиви мнения, някои казват всичко да се яде, други да се избягват някои храни... Проба-грешка ще е в крайна сметка.

# 731
20-30 е ок. Какво прави като не иска да суче? Като се разплаче и ѝ дадеш гърда, не я ли цока ?
Храната си е до дете. На някои са им чувствителни стомахчетата и не понасят млечни, зеле, боб, грозде, кафе. На други нищо не им влияе. Имала съм и от двата вида. Принца още не съм му хванала спатиите.
Хубаво е да се храниш балансирано. Овесени ядки, елда, булгур, жито много спомагат образуването на кърма. Бях пускала тук рецепта за чая, който съм си правила, вълшебен е. Сега не го взех тъй като явно имам кърма достатъчно, а гърдите ми са спокойни и не искам да ги препълня.

# 732
На мен 20-30 мл ми се струват много малко. Иска ми се повечко.
То като й дам гърда и почва да се цупи и да реве. Изобщо това не я успокоява. Зърното ми някак не е много оформено и тя не може да го засуче хубаво. За това слагам протектори и с тях къде става, къде не… нагласяме се още. Надявам се да намерим някакъв баланс.
За житото верно, че така съм чувала. Ще си направя. Ядките понякога ми дразнят стомаха и не ги предпочитам.

# 733
  • София
Помпата също ще ти дооформи зърната, така че и тя е нелоша идея. И слагай бебчето често на гърда. Пробвай да кърмиш легнала.

# 734
Легнала ще ми е трудно. Боли ме разреза и ако я сложа на мен, после не мога да стана или ще я поместя трудно. Иначе и аз си го мислех, но може би трябва да отминат още няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт