Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 314
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма, косата ми почна да пада доста рано ми се струва, какви добавки мога да пия, мога ли да пия МСМ и БИОТИН и ако да в какви дози?

# 181
Здравейте,
С бебе на 3м съм, което е почти изцяло на кърма, но по-често се цедя. Доскоро нощното хранене (към 5-6ч.) беше от гърда, но имахме известни драми преди 1-2 седмици и оттогава и него го давам с шише.
1. Защо изведнъж спря да суче правилно. Драмите с това нощно кърмене се коренят именно в това, че я слагам на гърда и тя просто все едно забрави как се суче, само дъвче зърното, не се храни и така може и по половин час.
2. Тези дни пак я мъча, но имам чувството че нямам талкова кърма. Гърдите ми са меки постоянно (явно се регулира вече) и се притеснявам дали нощно време не е намаляла кърмата. Дори след регулиране мога ли да стимулирам повече лактация?
Много объркана се чувствам и така сякаш едно от малкото ни кърмения го прецаках. Confused
Мерси предварително!

# 182
Здравейте,
С бебе на 3м съм, което е почти изцяло на кърма, но по-често се цедя. Доскоро нощното хранене (към 5-6ч.) беше от гърда, но имахме известни драми преди 1-2 седмици и оттогава и него го давам с шише.
1. Защо изведнъж спря да суче правилно. Драмите с това нощно кърмене се коренят именно в това, че я слагам на гърда и тя просто все едно забрави как се суче, само дъвче зърното, не се храни и така може и по половин час.
2. Тези дни пак я мъча, но имам чувството че нямам талкова кърма. Гърдите ми са меки постоянно (явно се регулира вече) и се притеснявам дали нощно време не е намаляла кърмата. Дори след регулиране мога ли да стимулирам повече лактация?
Много объркана се чувствам и така сякаш едно от малкото ни кърмения го прецаках. Confused
Мерси предварително!
Аз съм в сходно положение. Голям автогол с това цедене и даване от шише. Сега си търси шошето и отказва гърда. Или суче малко, а като трябва да засмуква по-силно се нерви и си чака лесното. Отбиват се сами. Дано да има път назад, ще следя темата, за полезни
съвети.

# 183
По принцип нощем и особено сутрин нивата на пролактин са най-високи и тогава кърменето би трябвало да е ок при нормални обстоятелства. По  принцип техниката на сукане от шише и от гърда е различна. При сукане от гърда се обхваща част от ареолата, докато при шишето се суче плитко, затова е и нормално в някакъв момент детето да се приучи на плитко сукане. Това хранене ли ви беше единственото от гърда. Ако имате кърма достатъчна за хранене от шише, значи имате достатъчно. Не е необходимо гърдите да са твърди. Ако имате дори частичен успех с кърменето, не е късно да опитате да поставяте правилно на гърда. Ареолата се стиска леко като сандвич, за да поеме детето по-голяма част от нея. Добрата новина е че на 3 месеца детето има вече по-голяма уста и не е толкова тридно.  Най-добре е  да посетите консултант. Не е късно да направите опит да върнете детето даже изцяло на гърда.

# 184
Ходихме на консултант. Кърмя с протектори, заради особености при мен, пък и при детенце - това по препоръка на консултантката (може скоро да опитам без, защото наистина е порастнала и може и да успее да засуче без тях). Това ни беше единственото сигурно кърмене за денонощието, през деня в някои дни съм я кърмила 1-2 пъти, в други съм я кърмила на всяко хранене, в трети пък изобщо не съм… различно. Иначе като шишета ползваме Калма на Медела, уж точно за да не я отбия, защото и те си изискват усилието да засуче. От 1-2 дни имаме успехи, кърмим се успешно, надявам се да е било период просто, защото ми се иска да си продължим така.

# 185
Здравейте момичета, поради 1 или друга причина ми изписана достинекс, за спиране на кърмата. Бебето ми е на 5 дена и до сега съм приела 6 хапчета... има ли възможност да възобновя кърменето и колко време е нужно на кърмата да се пречисти от лекарството? В момента от едната ми гърда си тече по малко мляко, а другата се усеща доста препълнена?

# 186
Без да съм наясно с точната ситуация, трябва да кажа, че кърменето с протектори е по-изморително за детето, храненето се случва по-бавно и млякото, което достига до него е по-малко. Което не означава, че нямат своето приложение, но усилията трябва да бъдат насочени в посока да се опитва без тях. Важно е и какъв проблем точно е имало. Плоските зърна не са причина за кърмене с протектор, юздичката при детето донякъде е - но тя се коригира…. Разбира се, само спекулирам какъв може да е проблемът. Аз самата кърмих два месеца с протектори преди да ги махна окончателно. Но ако и малкото ви кърмения вече не се получават е време отново да се консултирате.

Достинекс е силно лекарств, но не е невъзможно да върнете кърменето. Моят съвет при такива по-сложни случаи е да се свържете или с Хедра или с Ася Демирева.
Като цяло моите уважения към останалите консултантки - сигурна съм, че има и други с богат опит, но за някои ситуации се иска опит, който пък дава смелост на консултантката да ви насочи към най-добрия вариант за майката и бебето, без да изпада в излишна паника или да тества тепърва някакви варианти върху майката. Средствата, които ще пожертвате ще си струват.

Имам лош опит с консултантки, включително и една, която ми  обясни, че едва ли не имам психологически проблем, че ми е толкова важно да кърмя, и за това от време на време отбелязвам в тази тема; колко е вяжно в този деликатен и емоционален за майката момент; в който от недоспиване, хормони и притеснения не е ня себе си да намери най-добрите специалисти.

Изобщо не съжалявам за усилията, които положих за да кърмя. Всеки момент си струваше.

# 187
И аз положих огромни усилия за които изобщо не съжалявам ,че положих ...като за начало 7 дни гледах бебенцето си през стъкло без да го докосна...захранена в болницата С АМ...жълтеница която продължи 3 месеца ..да не говорим за ужасните лактационни кризи,кърмаческа стачки ..по няколко на брой  ...е бебка вече е на 9 месеца и все още се кърмим и това ме прави много щастлива

# 188
Здравейте!
Малкото зверче е вече на 2 г и реших да отбивам.
От 1 седмица спрях дневните кърмения ,които бяха безброй,останахме само с обедното кърмене за приспиване и вечерното + 2-3 пъти когато се събуди през нощта ,общо взето само за сън . Въпроса ми е да очяквам ли да намалее кърмата или след като си суче през нощта ще си остане същото количество

# 189
Кърмата се напасва според нуждите. Ще стига за толкова хранения, колкото имате,

# 190
Не знам дали съм в точната тема... Предстои ни захранване.
Как стои въпросът със заместените хранения. Чета че някои мами не заместват до годинката и съм много объркана кое е правилното. Ще съм благодарна да чуя вашите съвети. Бих желала да я кърмя поне до годинката.

# 191
Има си тема за захранване .
Даваш кърма помежду храненията

# 192
Синът ми прави 1 г. в петък и няма заместено хранене. Съвременните препоръки са захранването да върви под чадъра на кърменето и да не се бърза със заместване.

# 193
няма нужда да има заместено хранене до годинката, потвърждавам. Въпрвки това масово педиатрите не са наясно. Ако се случи от само себе си не е проблем. Храните с твърдата храна и непосредствено след това предлагате и гърда. Някои майки предпочитат обратния вариант, но аз считам първия за по-сполучлив стига детето да не е изгладняло прекалено.

# 194
Препоръка за хранителна добавка за повече енергия, съвместима с кърменето?

Общи условия

Активация на акаунт