Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои добавки и витамини е безопасно да се приемат по време на кърмене?
Какво да правя, ако кърмата ми е недостатъчна и как да се справя с проблеми с производството на кърма?
Какви добавки и чайове могат да помогнат за увеличаване на производството на кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои добавки и витамини е безопасно да се приемат по време на кърмене?
При кърмене много добавки могат да преминат в кърмата, така че е най-добре да ги приемате само след консултация с лекар. Магнезият и колагенът обикновено се считат за безопасни, но трябва да се следват указаните дози. Препоръчително е да се консултирате със специалист за конкретни дози и видове добавки, особено ако детето е младо.
-
Какво да правя, ако кърмата ми е недостатъчна и как да се справя с проблеми с производството на кърма?
Ако забележите, че количеството кърма намалява, важно е да проверите дали бебето суче ефективно. Тегленето на бебето преди и след хранене може да помогне да разберете колко приема. Поддържайте често кърмене или цедене, за да стимулирате производството на мляко. Поддържането на здравословна диета и пиенето на много течности също е от съществено значение. Ако имате притеснения относно производството на мляко, консултирайте се със специалист. Ако имате проблеми с производството на кърма, опитайте да кърмите по-често и на поискване, за да увеличите стимулацията. Избягвайте да цедите твърде много, тъй като това може да доведе до свръхпроизводство на мляко. Консултирайте се с консултант по кърмене за съвети относно правилното поставяне на бебето на гърдата и как да регулирате лактацията.
-
Какви добавки и чайове могат да помогнат за увеличаване на производството на кърма?
Много майки се обръщат към добавки като Lactil и чайове за кърмачки, които съдържат съставки, известни със своите свойства за увеличаване на лактацията. Някои жени съобщават, че приемането на витамини и основни минерали, заедно с поддържането на добра хидратация, може да помогне за увеличаване на производството на кърма. Някои добавки, които могат да помогнат за увеличаване на производството на кърма, включват Lactil и смидух на таблетки. Освен това хидратацията и приемането на достатъчно течности са важни за поддържане на лактацията. Някои жени също намират, че бирената мая е полезна.
-
Мога ли да приемам витамини за коса, докато кърмя?
-
Как да увелича кърмата си, когато тя е намаляла?
Втория ми съвет е да опитате с протектори за зърна. Първото ми дете съм го кърмила 1 г. и 10 месеца изцяло и само с протектори, тъй като зърната ми не се бяха оформили добре в началото и детето не можеше да засуква. Чак след известо време се оформиха, но като цяло всичките ми опити да кърмя без протектори бяха напразни. Явно детето си беше свикнало с тях и си ги търсеше. Както и да е... Мислълта ми беше, че аз също бях с ужасно много кърма и на мометни, точно като при Вас, излизаше на няколко струи. Случвало ми се е да се препълва протектора и да протича отстрани, но реално детето никога не се е задавяло. Може би все пак протектора е помогнал да не се "излива" толкова много кърма. Моята грешка беше, че след кърмене доизцеждах с помпата, защото просто имах чувството, че ще се пръсна до следващото хранене. Мисля, че ако бях позадържала малко нещата, детето само щеше да регулира кърмата, но пък положителното беше, че бях замразила 80 л. кърма, които успях да му ги дам.