Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 27 700
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, някой и а ли опит с третиране на гъбички по ноктите на краката по време на кърмене?
Обмазване на поразения нокът с масло от чаено дърво; накисване на краката в бледорозов разтвор на калиев перманганат, с ябълков оцет също съм чувала.

# 61
Гъбичките по ноктите обикновено са от нисък имунитет, чревен дисбаланс и консумация на много захар. Работете върху тези три неща.
Що се отнася до локалното лечение - зависи от гъбичката. На мен ми помогна да изрежа нокътя до здраво и да се лакирам редовно с най-обикновен лак, който също изсушава нокътната плочка и може да спре развитието на гъбите, но пак си зависи от имунитета. И разбира се - отворени обувки и без чорапи.

# 62
Може ли да се ядът миди по време на кърмене? По принцип ям риба и няма проблеми но за миди не съм сигурна и някой от роднините ми са твърдо против яденето им защото са алерген (бебето е на 5 месеца ако има значение)

# 63
Идеята, че определена храна може да повлияе чрез кърмата на детето, няма научна основа, всичко е на базата на някой каза, че. Така че не се притеснявайтв да ядете разнообразно - след раждането може и суши, миди каквото обичате в балансирана, богата на протеини и полезни вещества диета.
Ще добавя, че храната се обработва в храносмилателния тракт, а кърмата черпи вещества директно от кръвта. Така че директна алергична реакция е почти невъзможна, може да се спекулира при чревна пропускливост евентуално, при която молекули от храната все пак могат да навлязат в кръвния поток, но тук вече стигаме много далече.
В общия случай си ядете всичко Simple Smile

# 64
Здравейте момичета, някоя от вас дали си е правила процедура ,,ламиниране на мигли” по време на кърмене? Дали е вредно за бебето?

# 65
Здравейте на всички мами.Пиша за да попитам нещо,най-вероятно коментирано.Извинявам се за спама.))
Имам много замразена кърма и днес размразих за първи път с идеята до давам на детето.Стои от вчера в хладилника и сега затоплих на водна баня.Стата на парцали и се чудя да я давам ли.
Да подчертая,че размразих коластра,тъй като имам повече от нея

# 66
Това размразената или вече стоплена кърма е? Прилича ми на каймак, който още не се е стопил.
Ако след стопляне е станала на парцали, аз не бих я дала.

# 67
Стоплена е тук,но парцалите се появиха още в хладилника като се размрази.И аз мисля да не я давам,страх ме е

# 68
Момичета моля за съвет!
Имам бебче, което в края на месеца ще стане на 4м. След секцио бе захранена с АМ, в последствие с много воля и упорство, успях да започна да я кърмя въпреки всички проблеми и болки. Сега сме само на кърма.

Въпросът ми е какво да правя, за да удължа лактацията, мечтая да я кърмя поне до 6м. За мен е и емоционален момента с кърменето ❤️
Нощем ставам специално да я кърмя в 3 и в 6, въпреки че тя си махна нощното хранене.
Според вас правилно ли правя да я храня и нощем, знам че тогава е пика на хормоните, отговарящи за лактацията.

Благодаря ви!

# 69
Здравейте, ако нямате някакъв проблем с лактацията на тази възраст на детето спокойно можете да се адаптирате към неговите нужди от кърмене. Имате ли някакви индикации или здравословни проблеми, които да ви притесняват. Ако не - при кърменето всичко е въпрос на търсене и предлагане

# 70
Моят съвет е чай за кърмачки

# 71
Момичета моля за съвет!
Имам бебче, което в края на месеца ще стане на 4м. След секцио бе захранена с АМ, в последствие с много воля и упорство, успях да започна да я кърмя въпреки всички проблеми и болки. Сега сме само на кърма.

Въпросът ми е какво да правя, за да удължа лактацията, мечтая да я кърмя поне до 6м. За мен е и емоционален момента с кърменето ❤
Нощем ставам специално да я кърмя в 3 и в 6, въпреки че тя си махна нощното хранене.
Според вас правилно ли правя да я храня и нощем, знам че тогава е пика на хормоните, отговарящи за лактацията.

Благодаря ви!

Тя е голяма вече, няма нужда да се храни нощем ако самата тя не иска. По принцип трябва да се будят нощем докато не отминала жълтеницата и не са стигнали до теглото от раждането, оттам нататък те сами си казват. Моето бебе е на 2 месеца, понякога се буди веднъж за ядене към 3-4, понякога чак към 6. Спокойно, те знаят най-добре Simple Smile

# 72
Здравейте
Имам някакъв проблем може би не използвам точната дума.
При кърмене бебета много яко захапва и имам чувството че ще остана без дъх. Така просто стиска като вакуум направо  това нормално ли е? Не ми се е случвало досега

# 73
Здравейте,майчета! Бих искала да попитам дали,докато кърмя,мога да използвам козметични продукти с ниамицид,гликолова киселина и други подобни за избистряне тена на лицето?

# 74
Здравейте, ако нямате някакъв проблем с лактацията на тази възраст на детето спокойно можете да се адаптирате към неговите нужди от кърмене. Имате ли някакви индикации или здравословни проблеми, които да ви притесняват. Ако не - при кърменето всичко е въпрос на търсене и предлагане

Не, нямам проблем слава богу. Просто искам да я кърмя дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт