Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 702
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Трябва да цедиш и през нощта, тогава е най-висок пролактинът. Това ще помогне повече за увеличаването на количеството, отколкото чайове. Много е кофти, но малките бебета сучат през 3 часа, дори и по-често..

# 646
6 пъти на ден толкова рано не е достатъчно. Най-добре през два часа през деня и минимум 3 през нощта. Също и вижте дали може да се коригира проблемът на бебето и евентуално да започне да суче.

По принцип хендс фри помпите не са особено ефективни

# 647
И на три часа е достатъчно, да не изпадаме в крайности. Но минимум 8 пъти. Количеството е нормално.

# 648
И аз съм в подобна ситуация - първото дете изцяло кърмено на гърда и второ, при което се налага изцеждане.
Хендсфри помпата понякога си е необходимост, за да успяваш да цедиш на 3 часа, но винаги имай едно наум, че тя не изкарва всичко. Моят съвет е, ако някой път с нея извадиш по-малко количество, да доизцедиш с обикновената електрическа, иначе рискуваш спад в лактацията.
Иначе количествата са си ок.
Кърменето с цедене има един особен риск - заради вариращите количества през деня да се стреснеш, че има тенденция за спиране и от притеснението да се получи реален спад. Ако се  случи спад, цеди по-често и по-малко с хендсфрито. Успех.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 03:26 от mаrtIna

# 649
  • In Neverland
Благодаря ви. Разбирам, че тези помпи не са най-ефективните, но предвид ситуацията и постоянното цедене в което се вкарвам реших да си улесня малко нещата, за да не съм с вързани ръце поне. Операции ще има за коригиране, но са на определени месеци, сукането от гърда няма да ми се получи дори след тях, примирила съм се, важното е, че яде с биберон, а не със сонда. А друг въпрос да задам. Тъй като яде бавно (основно дъвче биберона за да пусне, не може да направи хубав вакуум и да засуче) помагаме като стискаме бибероната или шишето за да пуска по повече. 60-90мл. изяжда за около час, понякога заспива спокойно, друг път иска още и съответно давам, но се чудя да не му става прекалено много. Изяждал е най-много 140мл. но в рамките на час и половина и повече, после все едно коремчето го боли, напъва се и реве. Да давам ли допълнително, след като явно не е наяден или да мъча да успокоявам/приспивам?

# 650
  • София
Hekata, след като хранишс изцедена кърма, може да даваш по-честичко и по малко.
На 15 дни скаш му е много все още да изяжда 140мл.Бебетата хапват горе долу едно количество от края на първия месец до шестия,когато се захранват. По груби сметк ежду 800мл и 1л. И всяо дете си ги разпределяна отделни хранения, като повечето бебета се чувстват добре с 10-12 кърмения.
Може да е добре да даваш 60-90, да поспи и да додадеш пак.
Връща ли мляко? Или да повръща?

Подсещам за Академия за бебета,ако не сте разбрали, че ще има в София. Тази събота от 10ч в България мол.
Ще има много щандове, лекции,консултанти.
Ла Лече Лига ще има щанд, ако някой има чудене, въпроси, тревоги-може да посети мястото и да поговори с опитни акредитирани консултанти и помощници за кърмене.
Това е събитието на Академията
https://fb.me/e/2Gsy1rLT8

# 651
Моето е на 5 месеца и половина и като ме няма, пие изцедена кърма и 100 мл никога не е изпивала наведнъж. Обикновено към 40, някой път и само 20. 140 мл на 15 дни изобщо не виждам как щеше да стане. А се роди една съвсем мъничка, а сега е шишка с гривнички. Но не яде много наведнъж

# 652
  • София
Да, всяко бебе си има свой маниер и количества, които хапва. Затова и кърменето на поискване обикновено е добър начин на действие, защото им дава възможност да сучат когато и колкото искат.
За жалост не винаги е възможно и в тези ситуации за родителят е по-улесняващо да има точни милитри и време, иначе се луташ в несигурност. А и е хамалогия-колко и коа да цедиш, че да има за всички хранения

# 653
Здравейте дами искам да попитам дали е възможна употребата на селицилова киселина,понеже нещо ми излязоха доста пъпки и имам един гел на юсерин в къщи от преди бременноста и се чудя може ли да се ползва или не мисля че е около 2% вътре салицила и крем имам на същата серия,но чета доста неща за салицила на един места пише ,че е много вреден на други пише че може да се ползва и не знам,някоя дама има ли такъв проблем с кожата и какво ползва,аз съм много объркана с козметиката още от времето на бременноста ми и сега като.докато кърмя също знам че много теябва да се внимава пак с козметиката,така и не успях да намеря моето и кожата ми не е добре,ще се радвам да кажете вие какво ползвате ако имате такъв проблем,благодаря предварително.

# 654
Не е проблем, стига естествено да не си го слагате на гърдите или където бебето ще си доближи устата

# 655
Момичета, моля за съвет за следното нещо - родих преди седмица. Бебето е в кувьоз, но се цедя се и изхвърлям. От днес обаче гърдите ми станаха още по-големи и едната не иска да пуска нищо. Помпата дори вакум не може да направи. Как да си помогна?

# 656
Коя е помпата?

А защо изхвърляте? За бебета в кувьоз е още по-важна кърмата, би трябвало с нея да го хранят. Или поне да я замразявате

# 657
Бебето изобщо не беше на мляко до скоро, нямаше как. Надявам се скоро да започнат да ми го дават. Помпата е Филипс Авент.

# 658
Защото в доста от БГ болниците е така за жалост.
Прави масаж, най-добре в банята под топла вода. Също и лецитин може да пиеш. На мен като ми се запушваше това ми помагаше. Ааа и пробвай да по изцедиш на ръка.

# 659
Как не е било на мляко, даже бебетата, родени в 25 седмица трябва да ги хранят с нещо.

Подкрепям съвета по-горе. А за помпа препоръчвам спектра, ако тази продължи с проблемите

Общи условия

Активация на акаунт