Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 605
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
Аз също не съм съгласна с Gerka.
Докато дойде ред на следващото кърмене за да предложа другата гърда след 3-4 часа то тя става твърда и ще се пръсне .
Аз разделях времето и за двете . Тоест ако сумарно суче 30 мин то давам му 15 от лявата и 15 от дясната . На следващото кърмене започвахме отново на тази ,с която е спрял на предходното кърмене ,първо дясната после лявата .
 И така сучеше по равно и от двете

# 751
Аз и досега давам от двете на всяко хранене. Бебето ми е на 3м и всеки месец качва с кило, кило и нещо даже отгоре. При мен също се пълнят бързо и ако не дам и двете другата става на камък.

# 752
Ако храненията са много начесто на час и половина например, не е драма че редувате на всяко хранене, а не в рамките на едно. Ако е повече е хубаво да изцеждате още малко.
И наистина такова правило няма, даже обратното,

# 753
От изцеждане има нужда само ако бебето се дохранва, за заместване на храненето (например някой друг да го храни с изцедено мляко, докато майката спи или върши нещо) или пък ако бебето не може да суче правилно. Също и ако не наддава и няма достатъчно кърма майката. Иначе изцеждане не се налага, даже може да доведе до проблеми с хиперлактация

# 754
Това е и така, и не е така, защото случаят е малко по-особен.

Бебето е много малко и с жълтеница, вероятно не суче много ефективно, количествата не са установени тъй като са в първия месец още и кърмене на 3 часа само от една гърда може да не осигури достатъчно стимулация.

Следва да се следи наддаването и пелените, за да е сигурно, че детето се храни добре, и трябва да има достатъчно хранения. Ако храненията са достатъчно много на брой, и интервалът между тях не е голям, не е проблем, че се редуват гърдите.

Но в случая е хубаво да се изцежда още известно време малко - малко като количество, не докрай, за да се стимулира все пак и другата гърда. Една лека хиперлактация, при слабо засукване може да се окаже даже от полза.

Най-добре е и консултант да погледне как върви храненето, но за мен грубо казано това е решението. Като мине жълтеницата, обикновено най-късно до средата, края на втория месец на бебето то заяква и си суче нормално. А може и така да си остане редувайки гърдите и до по-късно.

# 755
Предполагам също паралелно може да се изцежда с помпа, за да се стимулира лактацията за етапа, когато бебчето ще е достатъчно силно да суче и ще има потребност от повече кърма. Не виждам защо тук така плашат от хиперлактация. Сред познатите ми няма с такъв проблем. Но с проблем спряла кърма и кърмене защото бебето в началото по една или друга причина не е можело да суче или не достатъчно-почти всичките ми познати.
А изцедената кърма винаги може да се замрази за по-нататък, когато морално или физически вече ви е трудно да кърмите

# 756
Аз имах хиперлактация и тя е рисков фактор за мастит, а и пречи на храненето от гърда - бебчето се дави и тн. Бучки в гърдите и други болежки отказват много жени, а маститът хич не е приятен.

Ако бебето не може да суче, това трябва да се реши. Проблемът може да е къса юздичка например.

# 757
Благодаря на всички за отговорите. Да, така ще продължа да правя -ще изцеждам тази, от която не е сукало детето. Другото ни дете също беше с жълтеница и премина около средата на втория месец. С него правих и онлайн консулт с Хедра, но вече беше на месец детето. Аз също предпочитам да изцеждам, за да съм сигурна, че после ще имам кърма. Храня го на по-малко от три часа, като през нощта също го будя, за да яде. Има обилно напикани памперси, ака също всеки ден, понякога повече от веднъж.
Предстои ни контролна консултация, от която ще имам ориентир колко е наддало детето за около две седмици.

# 758
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло кърмено, но от 2рия месец започна да се изхожда на 3-4 дни. Когато се изходи е обилно и с нормална консистенция и цвят. От раждането до сега е наддал почти 3 кг. Нормално ли е да се изхожда толкова рядко?

# 759
Да, кърмените бебета и по-рядко може даже, веднъж в седмицата има някои. Ако не е твърдо акото, всичко е наред. Може да пробвате масажи, ако му е неприятно на бебето

# 760
Моля, пуснете нова тема.

# 761
Какво значи когато бебето често сменя гърдите? Ту суче от едната, ту от другата? Случвало ли ви се е?
Става въпрос за бебе на 14 месеца.

# 762
  • София
Какво значи когато бебето често сменя гърдите? Ту суче от едната, ту от другата? Случвало ли ви се е?
Да не би да не му харесва струята, предвид че е на 14 месеца и е захранено може да е намаляла и да не му харесва струята.
Може и просто са си играе ...
Дразни ли се докато суче?

# 763
Моето от горе-долу половин година го прави това, вече сме почти на две. Не виждам никакъв проблем, просто така му харесва.

# 764
Да не би да не му харесва струята, предвид че е на 14 месеца и е захранено може да е намаляла и да не му харесва струята.
Може и просто са си играе ...
Дразни ли се докато суче?
Не се дразни, мисля че играе и тества граници.
Суче интензивно. Накрая често захапва 😄

Общи условия

Активация на акаунт