Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 641
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте ! Кърмя вече 6 месеца бебето си. След около месец ще се наложи да се разделим за 5 дни. Въпросът ми е, ако поддържам лактацията с помпа за кърма, мога ли да продължа с кърменето след като се прибера при бебето ? Имало е случай, в който ме е нямало вкъщи за няколко часа и са му давали АМ, приема го без проблем.

Разбира се, няма пречка да продължите Simple Smile

# 736
Здравейте ! Кърмя вече 6 месеца бебето си. След около месец ще се наложи да се разделим за 5 дни. Въпросът ми е, ако поддържам лактацията с помпа за кърма, мога ли да продължа с кърменето след като се прибера при бебето ? Имало е случай, в който ме е нямало вкъщи за няколко часа и са му давали АМ, приема го без проблем.

Може, да. Но има ли начин да не се разделяте? На 6 месеца бебето вече разбира кой кой е и определено ще забележи, че мама я няма и няма да му е лесно.

# 737
Можете - аз и бебето ми бяхме разделени цели 8 дни още от раждането когато се наложи заради инфекция детето да лежи в интензивно - носех кърма и му я вливаха през сонда и така докато ми го дадоха.
Цедете на интервалите, на които би яло Вашето дете.

# 738
Минавам само да кажа, че явно по случай 1 юни във Вис Виталис има намаление с 21% на всички продукти на Спектра. Както вече сме обсъждали, това са най-добрите помпи за кърма. И в момента цената дори за България е добра.

https://visvitalis.bg/vendor/spectra

# 739
Дааа, снощи в полунощ веднага поръчах синята, много се колебах за розовата но с оглед на това че бях се надъхала и 500 да дам за синята и не очаквах да я намалят, съм много доволна. взех и допълнително една фуния 16 и една 20мм да видя на живо коя би ми паснала най добре 🤗

# 740
По-добре си вземете уред за измерване на гърдите, по-евтино е от това да си взимате много различни размери фунии

# 741
Първо - много ти благодаря Zimk02 за предложението! Аз се чудех какъв размер фуния би бил подходящ и не ми е идвало на ум просто да си измеря гърдите.
Второ - погледнах какво представляват тези “уреди” и ми излязоха някакви стил силиконов шаблон за по 20лв от емаг 😳 Имам такава най-обикновена линия с кръгове с различни големини, която ми е струвала не повече от 3лв. Та преди да поръчвате онлайн някакви шаблони минете през книжарницата и питайте за такава линийка 😅

# 742
Здравейте, мами!
Малката ми дъщеря е на 11 месеца. Захранена е през шестия си месец, като всички дневни хранения са немлечни, защото си е лакома и всичко ѝ се  услажда. Бяха останали две млечни -  в 21и в 6.  Преди месец обаче спря да се буди в 6. От доста време сукането в 21 си ѝ беше просто асоциация за заспиване, но не съм имала проблеми с това и ѝ предлагам всяка вечер, като напоследък сучеше по минута - две и сама спираше и си слагаше бибата. Тази вечер дори и толкова не сука и взе да хапе, после пак си взе бибата и я приспах.
Това може ли да се приеме за доброволно отбиване от нейна страна?
Дали да не ѝ предлагам от преходните млека, не от биберон, разбира се?
Захранена е с извара, кисело мляко и обезсолено сирене от млечните.
Много ми е странно, тъй като голямата ми дъщеря си беше страстно кърмаче и нямаше изглед някога да поиска сама да спре.
Пс.: така или иначе смятах да кърмя до годината, но не по-малко.
ПС. 2: не успях да пусна нова тема, затова пиша в тази.

# 743
Здравейте! Близо 4 месеца имах проблем с разранени зърна, като едното се оправи на втория, а другото се влоши, беше като сцепено на две. Зарасна преди седмици, но остана доста голямо, отпред има тъмночервено и все още е болезнено (проблемът е, че мисля, че така ще си остане), най-вече когато гърдата е пълна или когато се търка в сутиен или нещо. Също така от там често започва да изтича мляко. Давам и двете гърди, гледам да се стимулират еднакво.

# 744
Здравейте! Близо 4 месеца имах проблем с разранени зърна, като едното се оправи на втория, а другото се влоши, беше като сцепено на две. Зарасна преди седмици, но остана доста голямо, отпред има тъмночервено и все още е болезнено (проблемът е, че мисля, че така ще си остане), най-вече когато гърдата е пълна или когато се търка в сутиен или нещо. Също така от там често започва да изтича мляко. Давам и двете гърди, гледам да се стимулират еднакво.

Вземи си сребърни капачета за зърна, поне ще ти решат дискомфорта при допир с дреха. Освен това помагат за зарастване на ранички.
Аз поръчвах от амазон, има доставка до България.
https://www.amazon.de/Koala-Babycare-Silberh%C3%BCtchen-Resistan … WFyY2hfYXRm&psc=1

# 745
Благодаря, не знаех за този продукт. Но дали ще спре изтичането на мляко? Ползвам колектори за кърма. Мисля, че има някакво възпаление, макар да е така от месеци...

# 746
Здравейте. Имаме момченце на 12 дни, което е кърмаче. Той обаче е с физиологична жълтеница и е доста поспалив. Храни се 10-20мин.само от едната гърда и после заспива. Пробвам да го будя по всякакъв начин, но не успявам. И другото ни момченце беше така. Притеснявам се да не намалее кърмата в резултат на кърменето само от една. Рядко се случва и от другата да се храни. Какво бихте ме посъветвали? На този етап цедя другата и замразявам. Зная, че е период и когато се изчисти жълтеницата вече ще я заякнал и ще суче и от двете, просто се притеснявам да не намалее количеството. Забравих да кажа, че пия л@ктил и чай за кърмачки.
Благодаря на всички отзовали се.

# 747
Бубата, храни се само от едната гърда на сесия или по принцип ? Не сменяш ли гърдите на всяко кърмене? По правило при по-малки бебета трябва винаги да се предлага само едната гърда, за да може да изсуче не само предното мляко, но и задното, което е по-калорично. Няма да ти намалее количеството ако не дохранваш с АМ, спокойно, просто давай да суче винаги на поискване и сменяй гърдите.

# 748
На сесия. Винаги предлагам и двете и ги редувам всеки път. Просто заспива с гърдата в устата. Не предлагам изобщо АМ. Само в родилното вторият ден му давах, защото не засука втори път. После нямаше проблем с кърменето. Предлагам на всяко мрънкане, но не винаги иска да се храни.
Благодаря!

Бубата, храни се само от едната гърда на сесия или по принцип ? Не сменяш ли гърдите на всяко кърмене? По правило при по-малки бебета трябва винаги да се предлага само едната гърда, за да може да изсуче не само предното мляко, но и задното, което е по-калорично. Няма да ти намалее количеството ако не дохранваш с АМ, спокойно, просто давай да суче винаги на поискване и сменяй гърдите.

# 749

Няма такова правило, хубаво е да се предлагат и двете гърди на хранене, за да се стимулира лактацията

Общи условия

Активация на акаунт