Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 650
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз съм със синята спектра и съм много доволна. Златната мисля, че е хубава също, но по-скъпа.

Между другото, ужасена съм, че все още в България чак след 24 часа дават бебето след секцио. Аз може би половин-един час след секцио си сложих бебето на гърдата
За съжаление в Шейново специални е така.
Родих там зареди лекаря, който ме следеше и благодарение на когото стигнах до деветия месец.
Радвам се и, че имах възможност да взема бебето за постоянно при мен.Но наистина това с 24-те часа разделение ми създаде трудности с кърменето в началото.

# 721
На мен пък ми дадоха бебето веднага след секциото (в България), не му бяха давали шише, даже веднага дойде консултантка по кърмене да го слагаме на гърда. И въпреки това имах огромни проблеми с кърменето в началото! Мъчихме го да засуче цял ден, нищо не ставаше, накрая след 7 часа трябваше да му дадем АМ…защото аз и коластра нямах още. Моето бебе се научи да суче чак след повече от месец опити вкъщи, а без да ме боли чак на 3тия месец 🫣

# 722
  • София
GerKa99, помня твоя случай, в коя болница роди ти?
Понякога каквото и да прави човек, нещата просто не тръгват в желаната посока.

# 723
На мен пък ми дадоха бебето веднага след секциото (в България), не му бяха давали шише, даже веднага дойде консултантка по кърмене да го слагаме на гърда. И въпреки това имах огромни проблеми с кърменето в началото! Мъчихме го да засуче цял ден, нищо не ставаше, накрая след 7 часа трябваше да му дадем АМ…защото аз и коластра нямах още. Моето бебе се научи да суче чак след повече от месец опити вкъщи, а без да ме боли чак на 3тия месец 🫣

Съжалявам много, но пък дори и да е имало проблеми с кърменето, бебенцето си е получило ласката на мама веднага след раждане и супер полезното кожа в кожа.

# 724
GerKa99, помня твоя случай, в коя болница роди ти?
Понякога каквото и да прави човек, нещата просто не тръгват в желаната посока.

В Света София, при екипа на Зебрите. Иначе не е стандартна практика в болницата. Аз обвинявам секциото за лошия старт, въпреки че беше извършено след като започнаха контракции. Мисля си, че ако имах възможност да родя естествено, коластрата щеше да си слезне навреме и бебето да има стимул да засуква.

# 725
Дали Lichensed спрей за гърло е подходящ при кърмене? Отворих сайта, в който може да се проверява, но не ми дава резултати.

# 726
  • София
Гери, тука не е мястото да питам, амa таткото дали пускат в стаята? Има ли самостоятелна стая?

И за да не е спам, ще кажа, че излиза нова Спектра, която е безжична и хоспитъл грейд, нямам търпение да си купя. Momcozy ми поразрани зърната.

# 727
  • София
NadezhdaML, ти си герой в моите очи!Продължаваш с цеденето вече толкова време!
 На мен от грешна (малка) фуния на Спектрата в началото ми се бяха получили едни побелявания на зърната, много неприятно беше, една стрелкаща болка, все едно ток те бие.

Зебричките са ми много готини, ама са за безпроблемна бременност, каквато аз нямах.Доколкото знам има възможност таткото да остане.

# 728
Тази ли е новата:
https://www.ozone.bg/product/spectra-prenosima-kompaktna-dvoyna- … iya-dual-compact/

Гери, тука не е мястото да питам, амa таткото дали пускат в стаята? Има ли самостоятелна стая?

И за да не е спам, ще кажа, че излиза нова Спектра, която е безжична и хоспитъл грейд, нямам търпение да си купя. Momcozy ми поразрани зърната.

# 729

Не просто го пускат таткото, ами е почти задължително да присъства от самото началото, вкл. раждането когато е естествено. При секцио не го пускат - правила на болницата, не на Зебрите. Стаите за раждащите със Зебрите са самостоятелни с 2 легла, едното за таткото (или друг придружител). Ако не беше мм с мен през почти цялото време от самото начало, нямаше как бебето да е при мен, аз след секциото не бях в състояние да се грижа за него.

# 730
  • София
Bubble ❤️!! Какво да го правя, остана си фен на кърмата. Иначе е трудоемко, но с безжична вече започнах да си позволявам и навън докато сме да се цедя, та бива положението. Просто си нося термочанта.

MayGodBless - не, това е настоящата. Новата я пускат юни в US.

Гери, звучи като доста по-добро преживяване от моето във Вита. Аз без мъжа ми ппц не мога и 5 секунди да изкарам. 😀

# 731
Тия дни интензивно избирам помпа Спектра и малко ви залях с въпроси🙉 но някоя ползвала ли е ето тази, за пръв път я видях но не разбирам какви са й разликите със синята и златната..
https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … a-bateriya-9-plus
Също някой беше споменал че е поръчвал от сайта на спектра в UK, и дори с доставката идвало по-изгодно, но там пише че доставят само до Великобритания и Ирландия.. как се поръчва?

# 732
  • София
Може да поръчаш през GGBG, аз съм доста доволна от тях. Влез в сайта им и прочети. Реално позлваш техен адрес за доставка в Германия, Великобритания и САЩ, после си плащаш на килограм за превоз до България, изпращат с Еконт накрая. На мен ми се струва доста евтин вариант. На детето поръчвах дрехи от UK, които ми излязоха много изгодно дори с превоз, който беше смешна сума.

Синята е като розовата -С2 и просто си я пренасяш, тя е с батерия, но си е голяма и не виждам особен плюс.
Розовата е задължително към контакт.
Златната е хендсфри помпа.

Лично аз ще изчакам новата Спектра да поръчам точно с GGBG, че от momcozy ми писна и поредната поръчах, на която моторчето сдава багажа. Sad  Не коментирам в какво състояние са ми зърната! Сещам се, че мога с кърма да ги намажа.
Ако бях с малко бебе щях да си остана със Спектра с2, но тя си остава резерва. С нея никаква болка няма, скоро пак я ползвах. Не е случайно, че е дъ бест сред помпите.

# 733
Momcozy са китайска марка и те имитират други продукти. Някои имитации им се получават добре, но за помпите за кърма корейците са най-добри

# 734
Здравейте ! Кърмя вече 6 месеца бебето си. След около месец ще се наложи да се разделим за 5 дни. Въпросът ми е, ако поддържам лактацията с помпа за кърма, мога ли да продължа с кърменето след като се прибера при бебето ? Имало е случай, в който ме е нямало вкъщи за няколко часа и са му давали АМ, приема го без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт