Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 666
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, все пак бях на мамолог. Бях се изцедила, виждаше се абсолютно всичко, аз също гледах. Отидох си за спокойствие. Веднъж в годината ми казаха профилактика и колкото може по-дълго да цедя/кърмя. Simple Smile

# 706
  • Велико Търново
Дългото кърмене ще ни съхрани, нали😉
Какво каза докторът в тази посока?

# 707
Здравейте, момичета!
Не знам дали това е най-подходящата тема за въпроса ми, но се интересувам дали някоя от вас е използвала възглавницата за кърмене МАТЕА. Чудя се дали си струва, защото цената ѝ не е малка и мненията ви ще са ми много полезни. Благодаря!

# 708
Аз ползвах my brest friend, която е подобна и бях много доволна. Първите 4-5 месеца беше супер удобна. Матеа вероятно също е удобна, но за тези пари не знам. Momcozy вижте, тя е имитация на my brest friend и изглежда супер. Доколкото гледах отзиви за тези възглавници, които се закопчават отзад, жените с не особено големи гърди са доволни от тях, а тези в големи гърди предпочитат другия тип, които стоят по на ниско - тук е популярна boppy, не знам дали я има в България, аз така и не успях да кърмя с нея.

Иначе бебчето ми вече е на 7 месеца и възглавници вече не признава и я кърмя основно облегната назад. Но всичко е много индивидуално, възглавницата в началото наистина много ми помогна след секциото - можех да кърмя, без изобщо да се натоварвам и без да ме боли белегът. Даже като пътувах със самолет, си я носех, защото ми беше много удобна

# 709
Здравейте, момичета!
Не знам дали това е най-подходящата тема за въпроса ми, но се интересувам дали някоя от вас е използвала възглавницата за кърмене МАТЕА. Чудя се дали си струва, защото цената ѝ не е малка и мненията ви ще са ми много полезни. Благодаря!
Здравейте, аз използвах съвсем проста възглавница от мемори пяна, мисля че ги водят анатомични. Прилагам примерна снимка, беше ми много удобна, защото бебето се наместваше в тази вдлъбнатата част и съответно нямаше как случайно да се изтъркаля. Правя едно уточнение, че моите гърди са доста големи и мисля че това също е фактор. Но мен ако питате и обикновена възглавница ще Ви свърши перфектна работа, и такава съм ползвала. Парите въобще не са малко за нещо което ще ползвате броени месеци, вече Вие ще си прецените дали наистина имате нужда от точно това.

# 710
  • София
Дългото кърмене ще ни съхрани, нали😉
Какво каза докторът в тази посока?

По-дълго да се произвежда кърма и профилактика веднъж в годината. А след кърмене може 6 месеца или дори 1 година. Но е желателно веднъж в годината да се направи ехография на жлезите. Ако се кърми 3 години не може цели 3 години без преглед.

# 711
На мен обикновените възглавници никаква работа не ми свършиха, но аз съм със сравнително малки гърди. Но и аз не смятам, че толкова пари си струват, затова препоръчвам подобна възглавница, но взета от някой китайски производител като momcozy

# 712
  • София
Имам 3 възглавници, бяха много тъпа покупка.

# 713
Аз имам такава възглавница, върши ми работа вече 10 месеца. С малки гърди съм.
Не бих купила скъпа възглавница.

https://bazar.bg/obiava-33927142/mnogofunktsionalna-vazglavnitsa … ki-detsa-kod-2668

# 714
Аз само в началото ползвах обикновена възглавница, а към момента вече е на 3 месеца и не ползвам никаква. Подпирам си гърба с възглавници, като си опъвам краката и си ляга естествено на тях и те я повдигат до гърдата. Иначе съм със средни към големи гърди.

# 715
  • София
Здравейте, момичета!
Консултантката по кърмене ми донесе една възглавница тип Матеа и суууупер много ми хареса, но преди една година ги нямаше още в България, иначе веднага бих взела.
Търсих и в OLX и в Амазон, нямаше.Не помня каква марка беше.
Имам една Kikaboo, ужасна ми е!Изобщо не съм я ползвала.Много далеч от това, което трябва да бъде.

# 716
Момичета, първа бременност ми е и искам за родилното да си взема помпа, не съм сигурна кога ще ми донесат бебчето, ще успее ли да засуче, а четох в книгата на Хедра, че разликата в първото кърмене/цедене във времето след раждане, влияе на цялостното количество кърма драстично в зависимост дали ще започнеш в първия час след раждането или 4 часа по-късно дори. Дали е така?
Ориентирала съм се към двойната на Филипс авент, на Спектра синята и на Спектра златната. Някоя има ли отзиви за една от тях?🤍🙏

# 717
  • София
Ориентирала съм се към двойната на Филипс авент, на Спектра синята и на Спектра златната. Някоя има ли отзиви за една от тях?🤍🙏
Имам розовата Спектра (същата като синята,само че е с кабел) и я препоръчвам горещо.Съвместима е с Авентските шишета.

Аз родих със секцио, съответно първото ни кърмене беше повече от 24 часа след раждането.
В началото имах проблем с количествата, то ядеше повече, отколкото имах аз и благодарение на помпата успях да увелича количествата успешно, без бебето да гладува.
Продължих да ползвам помпата за стимулиране на лактацията (след като бебето сучеше), ако се получиха запушвания също се справяше много успешно, благодарение на това, че е мощна.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 01:33 от *Bubble*

# 718
Препоръчвам с 2 ръце синята Спектра (т.е. която е на батерия), това е и помпата, която Хедра препоръчва. Много много по-добра е от всякакви Филипс, Мадела и тн.
Обаче може да се наложи да си вземеш друг размер фунии (накрайници) защото стандартните са много широки. Комфортът на изцеждане и колкичеството зависят до голяма степен от това да си с правилните фунии. Аз си взех допълнително 16мм, стандартните в комплекта бяха двойни ако не се лъжа.

# 719
Аз съм със синята спектра и съм много доволна. Златната мисля, че е хубава също, но по-скъпа.

Между другото, ужасена съм, че все още в България чак след 24 часа дават бебето след секцио. Аз може би половин-един час след секцио си сложих бебето на гърдата

Общи условия

Активация на акаунт