Ламинат и мдф первази

• 807
  • 6
  •   1
Отговори
Привет, група.
Quick step ламинат - къде мога да открия в големите магазини освен в Паркетен свят? Мостри на цветове също биха свършили работа.
Мдф первази - криви стени или крив под - кое е по-малкото зло чисто визуално? В случая стените са с гипскартон, а пода е ламинат върху много криво дюшеме. Первазите още не са монтирани.

# 1
Няма по-малко, вие ги имате и двете - ще има луфтове и към пода, и към стената. Вземете си меки пластмасови, те се огъват и поемат кривините. Пък и можете да прокарате кабели през тях (някои имат каналче с капаче).

П.П. Ако кривините към стената отварят само леки пролуки до половин, инцидентно един см тогава може и с твърди первази, а луфтовете се запълват с акрилен силикон.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 10:10 от Черна станция

# 2
MDF первазите също могат да обират луфтовете на кривите стени. Това става, когато се използва такер за закрепването към стената, а следите от “телбодчето” остават незабележими.

# 3
Первазите са поръчани, чакам за монтаж. Бял мдф на Еркадо. Човекът  практикува монтаж с лепило. Лек процеп няма да ми вади очите, разбрали сме се да не силиконира, но допускам, че на места ще има издънки.

# 4
О, много по-добре е да се запълнят фугите. Но не със силикон, а с акрил, защото акрилът идеално се боядисва с латекс и нещата стават наистина незабележими, ако е запълнено и боядисано с латекса с цвета на стената. Иначе дупката чернее и се вижда.

# 5
Здравейте, в търсене сме на ламинат. Уж си харесаме нещо, отиваме в магазина и уж с отстъпка, но много скъпо. Площта е малко над 150 кв.м. Бяхме се спрели на Кронотекс, имат си и первази немски със същия декор, но после четох, а и ми казаха, че качеството на тази марка не било вече същото. За монтаж цена искат 6 лв, а на перваз-7 лв. на лин. метър. Моля кажете, това ли са актуалните цени в момента? На мен ми се вижда доста. Също от коя марка ламинат сте доволни, че вече се обърквам тотално. Почти всички са с фаска, това не е ли проблем.?

# 6
Аз сложих австрийски Kaindl, 12 мм водоустойчив.
Не мога да дам все още отзив, тъй като не се ползва все още. Монтажа му беше 6 лв на квадрат, но имаше и оферти от сорта на 15лв.
Первази ще сложа след като приключа с мебелите.

Общи условия

Активация на акаунт