Отговори
# 75
  • София
Мецанке, като си извадя гърдата виждам горните му зъби по нея и мисля, че е от това! Нищо друго не се е променило - засуква добре и хубаво, отваря еййййй такава уста. Освен да и дам днес почивка и да му предлагам само другата, а тази да мажа - имам крем за зърна на Авент - много ми помогна в началото!

# 76
добро утро  Hug
на нас ни изби 8 зъбче и вече всичко е ок, започна пак да си спи цяла вечер без будене Hug
За чистенето намирам време, а основно през събота или неделя когато го оставяме на бабин дом
За ласките досега нямаме проблеми  Peace
Да почерпя за 10 месечното ми детенце

# 77
Мецанке, като си извадя гърдата виждам горните му зъби по нея и мисля, че е от това! Нищо друго не се е променило - засуква добре и хубаво, отваря еййййй такава уста. Освен да и дам днес почивка и да му предлагам само другата, а тази да мажа - имам крем за зърна на Авент - много ми помогна в началото!

нещо немога да си го представя съвсем, но - рагадата нали е на зърното? Следите от зъби ако са далеч от него - не е от тях, а ако са много близо - не суче правилно! но така само си чешем езиците, никоя от нас няма такъв опит че да може да помогне със съвет  Rolling Eyes обаче с крема се мажи, доколкото си спомням авентсикя е също с ланолин и също можеше да не се отмива, мажи всее дно като в началото - преди кърмене и след, оставяй на въздух гърдата, изобщо цялата класика от едно време... дано се оправиш скоро  Praynig

# 78
  • Русе
Добро утро, дами!

Честито на месечковците!  bouquet

Тези дни върша рутинни неща на работа, и мога по-редовно да надничам тука(Черапахче, поне с 5-6 проекта се разсейвам  Wink).

Бубка, на въпроса ти за отказване от вечерното мляко, едва ли има универсален отговор - има силно пристрастени деца, дето откарват така до 3 годишна възраст...Мисля, че ако детето принципно харесва твърда храна, едва ли ще е проблем постепенно да се замести последното хранене, при положенеие че то НЕ се използва за приспиване. Аз и вчера писах колко много съм против всякакви ритуали (макар да пише навсякъде, че трябва да ги има)...Ще ми се децата ми да заспиват лесно при всякакви обстоятелства (за да няма излишни драми при смяна на обстановката и реда на нещата) - с малката се получава, с баткото - не особено. Отдавам го на различен темперамент.
Та, Диди рядко заспива докато си пие вечерното мляко и все по-често се случва да не го изпие всичкото, при което аз предлагам твърда храна за десерт, защото знам че няма как да се е нахранила... Това значи слагане на стола за хранене, после миене на ръце и лице, и тя вече е разсънена...т.е. храненето е отделено от приспиването.

И ние сме в отбора на злояд батко, и добре хапващо бебе! Twisted Evil
Мога цял ферман да напиша по въпроса, но рецепта нямам...а, и тези от книгите не работят при нас...

# 79
  • София
Мецанке, рагадата е на зърното, но не отгоре, а отстрани на около един пръст от върха / ако ме разбираш/ Като засуче издърпва зърното навътре и то става по-дълго и мястото на раната е точно на зъбките му!

# 80
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Hug Heart Eyes Hug

Заспиване без хранене - и аз се надявам да е скоро, но докато не отбия - не го виждам.  Rolling Eyes

Вечеря - и аз се замислям, дали да не давам нещо преди кърменето. Към 17,30 ч. й давам последното твърдо ядене, след което кърменето е към 20,30-21 ч. Когато седнем, да вечеряме към 19,30 ч., въпреки че винаги й давам, да си гризка нещо, така лакомо посяга към нашите чинии, че направо си е гладна явно. А докато й дойде времето за кърмене, вече така й се спи, че повече за биберон ме ползва. baby_neutral
Съвсем съм забравила, как беше при Пепи, но пък него го отбих на 4,6 мес. Thinking

# 81
Здравейте.
Честито на месечковците

# 82
Добър ден!

Днес тук от сутринта е изгряло слънце, ще има дълги разходки.

Сутринта пак бяхме на косъм от носена на компа на ремонт, Пресил вече за нищо го няма, с една ръка го хваща и го хоризонтира долу ooooh!

Ей, голям хайдутин!А вие не се оплаквате, явно са ви обезопасени рс-тата или имате добри дечица, които не се занимават с тях.

# 83
Здравейте,
Мецанке-кърмените бебата спират да сучат нощем горе-долу след като им избият повечето зъбки или по-точно след кътниците newsm78
Лятото и аз знам ,че не е добре за отбиване,но пък ако бебето само се отбие мисля ,че няма проблем!
И ние понякога имаме изгледи за преминаване към 1 спане,ама аз не допускам да се случи newsm78
Ако стане към 8 след 2 часа е заспал за около час.После може да заспи  към 2  и ако спи пак около час имаме време за още 1 сън от около 30-40 минутки.Та така даже може и 3 да се докарат,но зависи и от времетраенето на съня Thinking

ТАзи игра, за която говорите с дупчиците и фигурките...Ние имаме нещо такова с едно чукче.Той обаче предпочита да ги ползва за пинг-понг hahaha

На нас следобедната закуска ни е направо вечеря newsm78И пак се чудя дали може всяка вечер кисело мляко с овес и пшеничен зародиш.Много му харесва киселото мляко на туй дете

А,щях да забравя....На една дискусия по кърмене имаше зъболекар и той обясни ,че кърмата по никакъв начин не се отразява зле на зъбите вечер  Wink

Вени-а защо не пробваш да му дадеш първо от разранената ,а после от другата.Да не би да се играе след като се нахрани newsm78

А това за МАМА ПАПА----- Joyпаднахххх!

# 84
Цвети, как правиш кис.мляко с овес - просто накисваш сурови овесени ядки ли?  Thinking Според мен може всеки ден кис.мляко, щом му харесва, а за разнообразие можеш, да добавяш различни неща вътре. Peace

Явно днес всички са навън в това хубаво време.  Wink И аз чакам моята Дуда, да се събуди, ще яде и излизаме.  Laughing Манджата й е готова - за пръв път й правя домашно телешко.

Днешното меню:  chef
закуска - просо, овче сирене, масло
обяд - супа /праз, картоф, морков, фиде, магданоз/ + основно /телешко, картоф, червена чушка с повечко от телешкия бульон/
следобяд - готова плодова каша от буркан.

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 12:05 от envia

# 85
Честито на сладките месечинки!  bouquet

hahaha Joy искрено съм се смяла на детските изцепчици  Joy hahaha

Заспиване без хранене за мен е някаква мечта засега  Tired и миенето на зъбки....не знам, моята зълва твърди, че трябва да се мият след кърмене...но онзи ден й показвам Ненедент и тя ми казва "аа, сега само с кислородна вода, ще ги чистиш, никакви пасти" аз й обясних, че няма флуор и тя"това  нещо ново, затова не го ползвай" ooooh! ех че е, като е нещо ново - значи е нещо вредно ли Rolling Eyes Twisted Evil....та от цялат работа исках да ви кажа, че не й се доверявам особено де Flutter

Вени, пробвай с лансинох, наистина е добър и не е нужно да се отмива при кърмене, стискам ти палци Praynig

Фил, нашите бюра са едно срещу друго и посредата са 2та компютъра, с кабелите към стената и са заклещени така, само се изправя на тях, но не може да ги събори Peace

Мецанке, да ти дам само пример ( да уточня само, че аз не се оплаквам от щурото ми дете bowuu) - отиваме на госсти, където има детенце с 1 месец по-малко от алекс и нашия не се спира, обходи навсякъде, айде щото вече се изпавя, преди месец само пълзеше, а другото (пак момченце) 3 часа си лежа в шезлонга без да мръдне, игра си с сиграчките и толкова  Shocked Shocked Shocked просто не мога да повярвам, че има и такива деца....ама да ми е жив и здрав алекс, поне тичам след него и си правя гимнастиката, иначе съвсем ще се застоя Laughing

а, докато съм се сетила - да ви кажа, че 2рото зъбче от двойката не излезе до 2 седмици след 1вото  Crazy изключение от правилото Peace

за спането, продължавам да докладвам, нали почнах хомеопатичното....заспа към 11, промрънка в 1, после 3.30 и в 6.30 вече беше гладен, щото сука стабилно и отнесе до 9  Hug

менюто днес:
закуска - елда с извара и масло
обяд - картоф+морков+тиквичка
следобяд - банан
надвечер -  newsm78 не съм го измислила още

Приятен и усмихнат ден на всички  bouquet

П.П Енви, Цвети ми каза да ти предам за кис. мляко с овеса, защото точно това я питах току що по чата hahaha. Каза, че преди това го сварявала и го обърква с кис. мляко, добавяла и пшеничен зародиш Peace

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 12:07 от СмиНсЧо

# 86
вени схванах сега за какво иде реч и ти съчувствам безкрайно, като връх на всичко такива рагади в основата на зърното най-много болят  Sad мажи се и гледай дане се натоварва гърдата - или ги редувай или пък както е писала Цвети давай първо тази, за да не си играе, или пък ако е от твърде силно засукване давай първо другата да дърпа - ти ще си прецениш какво. но това е гадно нещо, миличката дано ти мине по-бързо.

Смин между другото почистването с кислородна вода с клечка за уши е наистина първия и най-безвреден вариант за почистване на зъбки, но пък те са вече големи и според мен ако имат повече зъбки могат да почват да свикват с четката. Но за два-три зъба кислородната вода е много добър вариант, моята зъболекарка ми препоръча същото.

Когато седнем, да вечеряме към 19,30 ч., въпреки че винаги й давам, да си гризка нещо, така лакомо посяга към нашите чинии, че направо си е гладна явно.

това никак, ама никак не е сигурно  Grinning посягането къв нашите чинии на тази възраст си е направо, как да кажа, мания, страст, цел в живота  Grinning и няма много общо с глада...  Енви като те слушам Вени яде таман като вас - към 6 най-късно и е вечерята, докато хапваме около 7 си гризка това-онова, преди лягането около 8.30 суче (не много, но похапва все пак) и така. Впрочем ти нали питаше за меню, не пиша защото напоследък е хаотично - ето сега е закусила круша и ябълка с овесени ядки и АМ, на обяд дояде малко от едно готово пюре с месо от вчера и ядохме заедно от една чиния задушени морковчета, карфиолчета, жълътче, сиренце, малко царевичен качамак от моята закуска (него само го близна)... яде като кокошка - клъв-клъв от всичко по малко  Mr. Green На вечеря ще е някаква каша или нещо с овче кисело мляко ако инамеря - искам да го пробвам. А преди това към 3 - плодове някакви според вдъхновението, може и банан да е.

# 87
Мецанке, хубаво, обаче първо нашите зъбчета са 7...и второ е абсурдно да му ги изчистя по този начин (пробвах само с водичка и клечка), просто не стои това дете, не дава, а с накрайника от ненедент му е по-интересно, даже се опитвам с неговото пръстче, защото така му е интересно, не че смятам, че ще схване за какво става дума Laughing...ех тая сутрин си мислех точно теб да питам нещо и забравих ooooh!

# 88
Мецанке, моля те, все пак споделяй менюто!  Praynig Много ми е интересно и полезно!!!  Peace Какво точно АМ даваш?
Вярно, че са много любопитни към нашите чинии, но на моменти си е и гладна. Снощи у свеки щеше бавно и полека цяла филия хляб, да изяде - за срам на майка й - ще си помислят хората, че гладна я държа! Twisted Evil

# 89
за срам на майка й - ще си помислят хората, че гладна я държа! Twisted Evil

ми като я държиш на тая кърма  Joy hahaha
ей като ми кажа, че детето ми е гладно, заради кърмата откачам..... Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт