Забременели след инвитро 54

• 46 895
  • 916
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте 🤗 Пускали ли сте пролактин в първия триместър? Имах покой преди да ми вземат пробата и май е супер. Много се бях притеснила, защото по принцип ми е висок. Глюкозата от години не ми е била толкова ниска, а дори няма 12 часа пауза от храна. Чак не мога да повярвам. На Еутирокс 50 съм заради хипофункция, но малко се притеснявам, че TSH е под 1ца.

# 631
Моето TSH беше 0.6 и според ендото е ок, но ми беше казал при глюкоза над 5.1 да правя обременяване (не трябваше да съм яла 12 часа обаче).🍀

# 632
Sehy, много ти благодаря 🤗❤️ По принцип около 10 часа пауза има от последното хранене. Последните пъти все беше 6. Изписаха ми Иногинол заради инсулиновата резистентност. Някоя от вас приема ли го?

# 633
Кактус, подкрепям Sehy - при бременност на гладно глюкозата не трябва да е над 5,1. Ако я мериш с глюкомер вкъщи макс 5,3. Така че следи си я. На мен ОГТТ ми направиха още в 10г.с. и до края бях на режим и стриктно следене на КЗ вкъщи.
Иногинол не съм пила, но до 30г.с. си пиех инофолик, отделно витД.

# 634
Дими, много ти благодаря 🤗 Аз тъкмо се зарадвах, че ми е ниска 🤣 Но започвам да пия и Иногинол, който го дават за профилактика на ГД.

# 635
Здравейте,  в коя седмица спряхте Преднизолон и постепенно по схема или изведнъж?
Благодаря Blush

# 636
  • Благоевград
Здравейте!
Чета на много места за прием на ананас преди трансфер. Някоя от вас коментирала ли е с репродуктивния си лекар този въпрос?

# 637
Sehy, много ти благодаря 🤗❤️ По принцип около 10 часа пауза има от последното хранене. Последните пъти все беше 6. Изписаха ми Иногинол заради инсулиновата резистентност. Някоя от вас приема ли го?

За иногинола и аз го пиех за инсулинова резистентност, но при бременност ми спряха всичко и казаха само режим и следене.

# 638
Криси, аз също не се бях интересувала, но Иногинол наистина го изписват на бременни с инсулинова резистентност, за да се намали риска от гестационен диабет. Дано наистина да има ефект 🤗 За съжаление не всичко е до режим.

# 639
  • Благоевград
На няколко места срещам, че изписват Иногинол за претенция на гестационин диабет. Аз съм с ПКЯ и ИР, пила съм го преди години, само че при мен не действаше. В последствие се оказа, че не усвоявам обикновената фолиена киселина и трябва да е Фолат.
Също така, от декември приемам Инозитол, който също се съдържа в Иногинола. ИР обаче си е висок на гладно и без диета не се получават нещата.
Не съм бременна в момента, но това беше полезна информация за мен.

И пак да си задам въпроса - някой ял ли е ананас преди трансфер за имплантация?

# 640
Криси, аз също не се бях интересувала, но Иногинол наистина го изписват на бременни с инсулинова резистентност, за да се намали риска от гестационен диабет. Дано наистина да има ефект 🤗 За съжаление не всичко е до режим.
Напълно съм съгласна с теб. Но при мен Хедър нищо те ми изписа каза да си поддържам режима и понеже съм с близнаци ми каза около 10 кг за цялата бременност ми давала. Което мен вн ме стресира.

# 641
Krisito, то че е индивидуално, индивидуално е, ама аз тъй като съм дребна, бебета като пораснаха и да исках не можех да ям, защото нямаше място за стомаха ми. Буквално ядях по 2-3 хапки на всеки 2 часа и пак ми беше тежко. Стартирах 58кг. Първи триместър пък нямах апетит и свалих 2 кг, без ограничения и без да съм имала гадене и повръщане. В крайна сметка, със следене на КЗ и намаляне на въглехидратите и малкото ядене, качих 14кг (последните 2кг от които в последните 2 седмици преди раждането), обаче още от болницата се прибрах 16кг надолу (влязох да раждам 72, прибрах се 56), след още седмица изхвърлих и последната задържана вода, станах и останах на 53-54кг.
Обяснявам подробно, за да ти покажа, че килограмите не винаги са заради храненето. Зависи бебетата колко са  големи, има плаценти, при мен едното бебе беше и с повишено количество околоплодни води, отделно задържането на вода. Знам, че Хедер е малко педантична по отношение на килограмите, но според мен ако захарта ти е в норма и освен ако не стартираш с наднормено тегло, да качиш и малко повече от 10кг пак ще си ок.

# 642
Krisito, то че е индивидуално, индивидуално е, ама аз тъй като съм дребна, бебета като пораснаха и да исках не можех да ям, защото нямаше място за стомаха ми. Буквално ядях по 2-3 хапки на всеки 2 часа и пак ми беше тежко. Стартирах 58кг. Първи триместър пък нямах апетит и свалих 2 кг, без ограничения и без да съм имала гадене и повръщане. В крайна сметка, със следене на КЗ и намаляне на въглехидратите и малкото ядене, качих 14кг (последните 2кг от които в последните 2 седмици преди раждането), обаче още от болницата се прибрах 16кг надолу (влязох да раждам 72, прибрах се 56), след още седмица изхвърлих и последната задържана вода, станах и останах на 53-54кг.
Обяснявам подробно, за да ти покажа, че килограмите не винаги са заради храненето. Зависи бебетата колко са  големи, има плаценти, при мен едното бебе беше и с повишено количество околоплодни води, отделно задържането на вода. Знам, че Хедер е малко педантична по отношение на килограмите, но според мен ако захарта ти е в норма и освен ако не стартираш с наднормено тегло, да качиш и малко повече от 10кг пак ще си ок.

Ами на последния контролен м.април и казах,че ми става лошо от метро гамата и съм си наложила режим. Казах и че няма да пия тези хапчета. И тя Еми добре. Но така и нито тогава нито сега тя ми пусна инсулин и КЗ. А преди трансфера още ходих при Живкова-кардиолога жената ми пусна адски мн изследвания включително и КЗ,инсулин и гликимиран хемоглобин. Всичко е в норма,но аз за 3 м с режим свалих 10 кг. И станах 72,5 на толкова забременях. А от Хедер последния път мн се разочаровах за 5 мин приказки 100 лв и нищо. Каза ми в 24 г.с да си пусна КЗ трикратен профил и да си дам резултатите на генеколога ако имало нужда той щял за ме насочи към нея. После в АЛ пълни глупости беше писала. Даже и трудът от актуални изследвания резултатите да пренесе не си направи а ги остави на тези от 2018 г. Ужас. За тегло не ме пита. И накрая пише забременяла 82 кг. Ужасс. Разочаровах се мн от нея

# 643
Инсулин при бременност не се гледа.
Иначе аз съм много доволно от Яначкова в Щерев. Назначи ми ОГТТ както писах по-назад в 10г.с., веднъж месечно ходех, за да ѝ покажа стойностите си на КЗ от меренето вкъщи, караше ме през ден да меря по 6 пъти на ден (преди хранене и час след това), да си водя дневник, за да видя кои храни как ми се отразяват, даде ми общи насоки за храненето. Даже глюкомер ми даде Smile Като се преместих от Щерев в Надежда ходих веднъж при Хедер, но също не останах очарова и реших, че ще си остана при Яначкова, въпреки че репродуктивния ми е в Надежда и ако забременея ще се следя там.

# 644
Аз наскоро посетих д-р Начев в Надежда и много ми допадна, вече ще си ходя при него.
2402💐би ли споделила режима се горе-долу? Моето здравословно хранене покрай стомашните проблеми хич не се получава, а и доста наблягах на тестото...

Общи условия

Активация на акаунт