Забременели след инвитро 54

• 46 823
  • 916
  •   1
Отговори
# 90
Каквото ви е казал лекарят. За мен също резултатите са добри, но те са само една част, феталната морфология до 13 г.с. е другата част.

# 91
PAPP-A е плацентарен протеин и завишените нива се свързват с риск от плацента акрета, но не знам защо ще пускате пренатален тест за това. Свободният бета ЧХГ е близо до горната граница обаче, но в нормата. Само заради това ли ще правите теста?

# 92
Веси, мина ли първата фетална морфология? Пренаталните тестове се за всеобщо успокоение, имай го впредвид.

# 93
Здравейте Tessaria, а дали сте наясно при занижем PAPP-A какви са рисковете?
При мен излезе занижен този показател..

# 94
Nadezhda, може ли да ми пишеш на лично, искам да те питам някакви неща, а не мога да ти изпратя съобщение

# 95
Здравейте Tessaria, а дали сте наясно при занижем PAPP-A какви са рисковете?
При мен излезе занижен този показател..

Ниско тегло при раждането, прееклампсия и преждевременно раждане. Аз съм с висок риск от прееклампсия и ми изписаха да пия аспирин акард, трябва да се внимава и с диетата. Да има протеин и "добри" въглехидрати на всяко ядене, да се избягват "лошите" въглехидрати и никакво мазно месо.

# 96
  • Варна
Веси, мина ли първата фетална морфология? Пренаталните тестове се за всеобщо успокоение, имай го впредвид.

Минах я да,всичко беше в норма и доктора беше доволен

Tessaria,явно да..за наше успокоение ..това му бяха думите ,но всичко щяло да бъде наред.. Confused

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 20:25 от Vesi.K.

# 97
Благодаря, Tessaria. Ах, аз си знаех, че съм с риск от преекламсия, още преди БХС. Явно БХС го потвърждава. Пия аспирин още от стартиране на подготовката за трансфер и ще пия поне до 28 седмица. С риск за гестационен диабет съм също и внимавам и с диетата. Другата седмица съм на ендокринолог Simple Smile Много благодаря!

# 98
Здравейте, дами. Имам нужда от вашите съвети. В 5с+3д съм, първа бременност след инвитро. И снощи се разболях. 😥 Усетих носа да ми дразни, после гърлото. Затоплих се, пих чай, таблетки за гърло, но тази сутрин се събудих типично болна, с доста болки в гърлото, очите ми парят, отпаднала съм. Мисля, че е вирус, защото и мъжа ми изкара така на крак 2-3 дни през седмицата. Опитахме да се отделим до колкото може, ама явно и мен ме е хванало. Sad

Имате ли опит с разни вируси - опасно ли е в толкова ранна бременност, може ли да навреди на бебчето? 😥

Иначе знам, че висока температура май не е добре, ако вдигна повече от 37.4-5 ще пия парацетамол, иначе ще карам на чай, лимони, таблетки за смучене. Някакви други съвети?
Утре сутринта ще звъня на личната, ако трябва и на репродуктивния, но днес и двамата са в почивка и не ми се ходи в случайни спешни кабинети на преглед.

# 99
Melissa3, и аз се разболях някъде по това време на бременността, супер рано. След инвитро е доста често срещано да се разболееш.
Прави си инхалации, помагат много за носа. Досадни са, 3-4 пъти на ден, но ще видиш разлика. Не знам само дали с инхалатор имат ефект, аз ги правих с тенджера и кърпа. Съседите ни дадоха инхалатор, но не усетих ефект от него.
Другото е Биозин Мама, за имунитета. Пиех по едно на ден. Питай първо лекаря си, разбира се. И таблетки за смучене за гърлото, чайове, спане, обичайното.
Ние много се пазихме, и досега внимаваме. Жена ми работи в по-рискова откъм вируси среда и се е случвало да спим няколко нощи разделени, за да не ме зарази с нещо, което е прихванала. Бяхме ограничили и контактите с приятели, докато не ми се закрепи имунната система. И все пак не се притеснявай, много от нас са били болни в първите 3 месеца. Успех и спокойно Hug

# 100
Здравейте, дами. Имам нужда от вашите съвети. В 5с+3д съм, първа бременност след инвитро. И снощи се разболях. 😥 Усетих носа да ми дразни, после гърлото. Затоплих се, пих чай, таблетки за гърло, но тази сутрин се събудих типично болна, с доста болки в гърлото, очите ми парят, отпаднала съм. Мисля, че е вирус, защото и мъжа ми изкара така на крак 2-3 дни през седмицата. Опитахме да се отделим до колкото може, ама явно и мен ме е хванало. Sad

Имате ли опит с разни вируси - опасно ли е в толкова ранна бременност, може ли да навреди на бебчето? 😥

Иначе знам, че висока температура май не е добре, ако вдигна повече от 37.4-5 ще пия парацетамол, иначе ще карам на чай, лимони, таблетки за смучене. Някакви други съвети?
Утре сутринта ще звъня на личната, ако трябва и на репродуктивния, но днес и двамата са в почивка и не ми се ходи в случайни спешни кабинети на преглед.
Аз съм в 11г.с и се разболях след лежане в болницата изписаха ми антибиотик Ксимебак и си купих  и Инфлуцид той е на хомеопатична основа и пия чай от липа с мед и аз много притеснявам ,но дано  се оправя  ,че вече напредвам. Бързо оздравяване ви желая.

# 101
Благодаря, skady и shine, успокоихте ме. действам вкъщи с домашната аптечка и се надявам бързо да минава.

# 102
И аз бях от болните. Нещо много нетипично за мен, която рядко боледува. Но у дома всички бяха болни 2 пъти и мен не ме подмина. Вземах пастили хербитусин за смучене за гърло и бронхи до 3 на ден (максимално е 6), инхалации с NaCl (солен разтвор) и пръскало с прополис 1-2 пъти дневно. За около 3 дни се оправих. После кашлицата се завърна, заради храчки, още 1-2 седмици, но нищо не вземах.

# 103
Момичета, кога започнаха да отшумяват неразположенията ви като гадене? Редовни ли бяха или един ден сте добре друг не? А, коречмето кога започна да ви личи? Кои седмици Simple Smile

# 104
Гаденето започна да отшумява в началото на 4-ти месец. Преди това сутрин или вечер повръщах. Не беше особено приятно цял ден да ти се гади. Ако ям е зле, но не ям ли е още по-зле и се хранех. Коремчето е относително. Аз нямам корем по принцип и който ме познава около 4-тия месец ме разбра. За другите бях просто понапълняла. Сега съм в края на 5-ти месец и талията ми е 72 см. Коремчето ми все още не изглежда особено бременно, трябва да съм с рокля по тялото. С близнаците преди раждането беше 86-88 см, но аз качих тогава много малко. За сравнение - сега тежа повече в 5-тия, отколкото с тях при раждането.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 13:16 от anichka.bs

Общи условия

Активация на акаунт