За децата и купищата от играчки

• 3 151
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Не знам какво повече да кажа. За мен е нормално децата да се държат детински, да чупят, цапат и дигат шум. Нормално е и родителят да има авторитет и да решава еднолично кога да преустанови това.
Доколкото разбирам, казвате, че детето не пази играчките си, защото знае, че ще получи заместител. То е облагодетелствано от Вашите финансови възможности, но искате да не е, защото няма да е Ваше копие, защото Вие сте нямали неговия охолен живот като дете. Както казах, два различни свята.
Със сигурност има начини да му обясните нещо без да го лишавате от играчки, защото да го лишавате от играчки не е урок, а едно елементарно наказание.

Ако обичаш детето си, няма да му задоволяваш поредната прищявка, то може да поиска какво ли не, обичащия родител намира начин да сложи ясна и здравословна граница.

Разбира се, че е така, къде писах нещо различно? Родителят е родителят и детето не може да командва и да решава нищо. Това писах. И това няма нищо общо с броя играчки, какви са играчките, колко струват и кога са подарени.

# 31
Ще иска детето нова количка, защото имало нужда? А като порасне и поиска последен модел телефон и супер скъпа кола, какво правим? Задоволяваме му нуждите?

# 32
  • София
Вероятно детето на поучаващата дама е малко, та не са се акумулирали количества и последствия.
Най-хубавия подарък, който напоследък направихме на децата, е един селски двор. Няма пластмаси, червени коли, крайбейбита.
Сеем, садим, гледаме напредъка на цветята, гоненица и футбол по цял ден и носим максимум по някой нърф за стреляне по кенчета.
Не че не си спомням нуждата от точно тази кола появила се точно на касата на Капела, но просто няма как да се съгласявам винаги.

# 33
... многото неща в един дом, претрупаност имат пагубно въздействие върху психиката.
Това е несериозно Grinning
Има проучване, според което хората на пролет поумняват, защото разлистването на дърветата стимулират мозъка. Да забраним пролетта, защото ни пренасища визуално и обонятелно с милиардите си листа и цветове! По едно листо за рожден ден и още едно за Нова година!

Ще иска детето нова количка, защото имало нужда? А като порасне и поиска последен модел телефон и супер скъпа кола, какво правим? Задоволяваме му нуждите?

Мноого преди пълнолетието му, по времето, когато вече се е самоопределило и минало 7 години, е време да научи не само да му се отказва, но и защо му се отказва. Тогава вече ще може да Ви разбере. Първите 7 години са периодът от целия човешки живот с най-интензивно развитие на човешкия мозък. Да го лишавате от стимули за мозъчна дейност, особено с аргумент като този, който цитирам, е неправилно.

# 34
Със сигурност има начини да му обясните нещо без да го лишавате от играчки, защото да го лишавате от играчки не е урок, а едно елементарно наказание.
За какво лишение  и наказание говорим, при поредната червена количка, както беше даден пример и захвърлени играчки на които дори не им се обръща внимание, а вие сте на мнение, че трябва още и още да се купува, за да се задоволи 3 мин. интерес до следващите дни и да се хвърли някъде, като ненужна вещ. Защо? Какъв е смисъла?

Цитат на: animsaj

link=topic=1660783.msg48098240#msg48098240 date=1717011591
... многото неща в един дом, претрупаност имат пагубно въздействие върху психиката.
Това е несериозно Grinning
Има проучване, според което хората на пролет поумняват, защото разлистването на дърветата стимулират мозъка. Да забраним пролетта, защото ни пренасища визуално и обонятелно с милиардите си листа и цветове! По едно листо за рожден ден и още едно за Нова година!

А не ми "слагайте думи в устата", едно е красотата на природата, друго претрупан дом с вещи, които доказано не се ползват.

https://www.creativepsychologist.org/post/hoarding-and-long-term-effects

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 22:54 от Sephora

# 35
Най-хубавия подарък, който напоследък направихме на децата, е един селски двор.

Госпожо, научете първо значението на думата подарък и след това обяснявайте кой е лоша майка.

За какво лишение  и наказание говорим, при поредната червена количка, както беше даден пример и захвърлени играчки на които дори не им се обръща внимание...
Нали вече Ви питах защо тогава му я купувате. В смисъл, не му я купувайте. Вие сте родителят и трябва да сте влезли в тази роля. Повтарям се.

А не ми "слагайте думи в устата", едно е красотата на природата, друго претрупан дом с вещи, които доказано не се ползват.

Кой и какво е доказал? Откъде накъде милиарди листа да не е претрупаност. Да сте чували израза дърво да е отрупано от плодове? Направо е пагубно за психиката!

# 36
Подаръците не е задължително да са само предметни.

# 37
Подаръците не е задължително да са само предметни.

Давате ли си сметка, че подарък произлиза от "давам в ръка"?

# 38
Извинявам се, но с бот ли си пиша? Предметните подаръци ли са най-огромната и неотложна нужда на едно дете?

# 39
Извинявам се, но с бот ли си пиша? Предметните подаръци ли са най-огромната и неотложна нужда на едно дете?

Най-неотложните нужди са въздух, храна и вода. Не е нужно да падате толкова ниско, че да обиждате. Човек като остане без аргументи и се показва колко струва.

# 40
Най-хубавия подарък, който напоследък направихме на децата, е един селски двор.

Госпожо, научете първо значението на думата подарък и след това обяснявайте кой е лоша майка.

За какво лишение  и наказание говорим, при поредната червена количка, както беше даден пример и захвърлени играчки на които дори не им се обръща внимание...
Нали вече Ви питах защо тогава му я купувате. В смисъл, не му я купувайте. Вие сте родителят и трябва да сте влезли в тази роля. Повтарям се.

Кой и какво е доказал? Откъде накъде милиарди листа да не е претрупаност. Да сте чували израза дърво да е отрупано от плодове? Направо е пагубно за психиката!

Едно е красиво отрупано дърво, градина  съзададено от Бот и Божествената природа с цветове и аромати, друго претрупания дом съотворен от човешкия ум, защото дома, предметите в него са отражение на човека, който го обитава, а отрупаното дърво на съвършената природа.  Няма място за сравнение въобще!

# 41
Няма място за сравнение въобще!
Щом и двете трупат и се отрупват, претрупват и затрупват, сравнението си е на място, колкото и да не Ви харесва.

# 42
Извинете, защо се чувствате длъжна да отговаряте на всеки един коментар? Не е ваша темата, че всеки да ви влиза в обяснителни режим. Съжалявам искрено за травмите от детството ви, но не всеки има такива. За мен не е било наказание да имам малко играчки, а напротив. Плюс че голяма част от играчките ни все още са в добро състояние, защото ние не играехме много с тях.
Също вещоманията е болестно състояние и се лекува!
Няма презадоволено дете, което се радва на поредната прохосъбирачка, но явно детето ви е много малко и не разбирате.

А иначе, не ми се цитират чаршафи, сестра ми не е лекувал липси, защото беше 20г, не искаше деца, към момента има 2.
Във форума съм отдавна, повечето ме познават и знаят мнението ми за излишните подаръци и че не го спестявам. Проява на добър разум е да не ме затрупват с неизползваеми боклуци и че на шоколад или ликьор ще се зарадвам повече, поне няма да се хвърли ✌️

Темата е много хубава и има какво да се обсъжда, ама...

# 43
Всяко дете иска играчки, но зависи от възможностите на родителите и дали детето има повод за закупуване на играчките

# 44
Извинете, защо се чувствате длъжна да отговаряте на всеки един коментар? ...
който изнася . сякаш мненията се насочват доста активно в една посока ... може на някой да му е нужно така.

Общи условия

Активация на акаунт