Празнувайте 1 юни с детската серия пасти и четки за зъби на Lacalut!

• 7 878
  • 254
  •   1
Отговори
# 105
Най-вече с личен пример. За щастие, детето обожава да си мие зъбките и не сме имали никога проблем с това. Даже се е случвало аз да се разсея и да й кажа да отива да си ляга, а тя да ме пита "Няма ли да мием зъбките?". На 3 и половина е Simple Smile

# 106
Уча ги с личен пример за хигиена. До късна възраст аз им миех зъбите, не защото не могат, а защото често децата претупват миенето на кътниците, където се задържа най-много храна. Другото е, че на моменти се престарават в търкането, а това не е добре за емайла. 

Дъщеря ми е на почти 11 г и досега е имала само един много малък кариес. Синът ми е на 7 и не е имал никакви проблеми със зъбите. Всяка година ги водя на профилактичен преглед. Не пият газирано, не ядат храни тип царевични пръчици. Всеки ден ядат плодове и зеленчуци, мляко и/ли млечни продукти.

# 107
  • Nesebar
С пример и много настояване.Мият ги сутрин и вечер.

# 108
С личен пример!По два пъти на ден се мият зъби, четкане в определени посоки по три минути!

# 109
С личен пример и говорене. Сутрин и вечер задължително се мият зъбите.

# 110
Учим се правилно да четкаме зъбките нагоре и надолу. Проверявам след това. След ядене на рискови храни обясняваме за разрушаването на зъбките и се мием всеки път.

# 111
  • София
Още с появата на първото зъбче и двете ми деца получиха четки за зъби и започнахме сутрин и вечер да ги мием. Много рядко се случва да пропуснат миене, дори когато са прекалено уморени и много им се спи, отиват да си измият зъбите. Просто така са свикнали Simple Smile

# 112
Миене на зъби два пъти на ден и дъвчене на дъвка, когато сме навън.

# 113
Уча дъщеря си да се грижи за зъбките си най-вече с личен пример и много постоянство.

# 114
  • Пловдив
Споделете как учите децата си да се грижат за зъбките си, за да поддържат безупречна дентална хигиена?

С личен пример, миене на зъби от първото зъбче, за да се превърне в навик. Сега е почти на 4 показвам картинтки на хора, без зъби, със счупени такива и подобни. Обяснявам защо е важно да го правим.

# 115
Със създаване на хигиенни навици още в бебешка възраст при появата на първите зъби.
С правилно миене на зъбите, правилно да движим четката.
С личен пример.
С постоянство.
С ходене на профилактични прегледи.

# 116
Ранното обучение на децата за денталната хигиена е изключително важно.

Чрез установена рутина на миене сутрин и вечер и използване на конец за зъби .
Обсъждане на важността на добрите дентални навици. Разговаряне за това как правилната грижа за зъбите им може да ги предпази от проблеми. Използване количество зъбна паста с размер на грахово зърно на мека четка за зъби.
Посещаване на зъболекаря два пъти годишно за профилактични почиствания и преглед.

# 117
Всяка вечер мием зъбите на детето, с детска паста и четка. На 2 г и почти 6 месеца е. Накрая му даваме четката, за да си ги мие сам.

# 118
С личен пример, с книжки и филмчета на тази теметика и забави  весели аксесоари.

# 119
  • Sofia, Bulgaria
Зъбите да се мият сутрин и вечер. От време на време се ползва детска вода за уста. Конец - когато се налага.

Общи условия

Активация на акаунт