Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 384
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Не знам кой е прост ама вземи детето си и го закарай с автобуса от Приселци до Варна заведи го на училище отиди на работа после го върни обратно и ти заедно с него като свършиш работа и това зимата примерно или в жегата на 40 градуса и после ела кажи колко си умен. А помежду другото може да го заведеш и на плуване.

Ах, каква драма... През зимата било студено, а през лятото - горещо. Направо ми се къса сърцето...
Ами ако живееш във Владиславово, детето ти учи в руското, а ти работиш в Трошево - тогава кой ще ти е виновен? За плуването може да не ми обясняваш. Laughing
Кой да ми е виновен, вземам си колата и отивам. Ти ходи с автобуса. В София си ходя с метрото и няма база за сравнение с автобуса. Ти кажи за предложената схема с автобуса колко време ще прекараш в път. Също ако живееш в Аврен как ще се случи това?

# 151
Какво училище във 40 градусови жеги.
Хайде по реалистично моля ви.

# 152
Какво училище във 40 градусови жеги.
Хайде по реалистично моля ви.
А реалистично ли е 8 годишно дете да стои в къщи само или лятото няма да работим?

# 153
Според мен драмата в спора, който водите, идва от това, че никой не си прави елементарни сметки. Забелязал съм, че повечето хора искат това и онова(дори и да не им е нужно) , но когато го имат, трудно се справят след това. Например, човек иска да живее на село, но пък работи в града, децата учат в града, на ден се губят по 3-4 часа в пътуване. Накрая като дръпне чертата, в месеца ще има 3-4 дена, където ще се любува и наслади релаксирайки в къщата си. Същото е с апартамент в единия край на града и работа в другия.
Ако всеки имаше жилище близко до работното си място, задръствания почти нямаше да има. Няма как да не сте забелязали, седите в задръстване в час пик да се приберете от работа към дома, а от другата страна на пътя, същото задръстване в обратна посока, също с хора прибиращи се от работа. И цялото това нещо, защото почти никой не предприема нищо за да си улесни живота. Но по-лесно е да се обвиняват другите, ние, за себе сме си винаги прави Wink

# 154
Щом в западна европа го могат, значи и ние трябва да го можем. Но манталитета ни не го позволява и сами си го правим да ни е гадно. Лошото е ме търпим и имаме много ниски критерии. На запад има хора, които нямат дори един автомобил, гледат деца, излизат, пътуват и тн. Как те могат, а българина не може? Българина може, но не иска. Предпочита да му е “хубаво” в задръстването, да плаща луди пари за бензин и поддръжка на автомобил, за да не изпита дискомфорта да пътува с градски транспорт с простолюдието. Не можел да развозва дете по ГТ, не можел да го остави само в къщи,  не можел да не го закара на танци и спорт, не можел да го запише в близкото училище щото не било реномирано. Ама може да има ниски критерии, може да търпи лоша инфраструктура, може да търпи корупция и презастрояване, може да търпи мръсен въздух, може да плаща данък чуждо мнение и да избива комплекси и тн. Резултата е скъпо и гадно, но каквото сами си направим, никой не може да ни го направи.

# 155
2022 бях за няколко седмици в Ротердам. Ами, града е планиран. Точно до улиците има широки велоалеи, където хората лесно могат да ползват този вид транспорт. Градският им транспорт е също много удобен, включително и метрото.
При нас няма никаква планировка. Целта е, да се застрои с какво върви в момента на пазара и да се приберат едни пари. Когато то коментирахме тука, едни хора опонираха, че така градът се развивал и едно време всичко било лозя.
Какво да коментираме повече?

# 156
Не знам кой е прост ама вземи детето си и го закарай с автобуса от Приселци до Варна заведи го на училище отиди на работа после го върни обратно и ти заедно с него като свършиш работа и това зимата примерно или в жегата на 40 градуса и после ела кажи колко си умен. А помежду другото може да го заведеш и на плуване.

Кой да ми е виновен, вземам си колата и отивам. Ти ходи с автобуса.

И що сравняваш из града с кола, а от село с автобус? За кво ревете за липса на градски транспорт от селата, като даже в града няма да го ползвате? Колите на селяните пушели и замърсявали, ама твойта докато обикаляш с нея - само чист планински въздух ще пуска в атмосферата...

# 157
Може да е с електричка Wink

# 158
Здравейте, имате ли опит със строител ГИК Инженеринг, иска ми се да купя на зелено от тях. Ако можете да ме насочите.

# 159
Аз лично сефте ги чувам.

На зелено се купува от доказани строители. Такива никому неизвестни, само на схема 10%-90%.

# 160
Някъде съм мяркала една тяхна сграда, но не помня детайли, не са известни наистина. А вие по какво ги търсите, в смисъл препоръчаха ви името и толкова? А не конкретен обект, район, предни сгради, малко е странно. Имат си сайт подробен. Или реклама?

# 161
Сравняването на град и село ми звучи наивно като сравняване на бяло и черно да речем. Каквито и доводи да се вадят, все ще има хора които предпочитат едното пред другото по субективни причини.

# 162
Просто харесах локацията на един от проектите им. Не съм ги чувала и не са ми ги препоръчвали. Затова търсих някой с конкретно мнение.

Някъде съм мяркала една тяхна сграда, но не помня детайли, не са известни наистина. А вие по какво ги търсите, в смисъл препоръчаха ви името и толкова? А не конкретен обект, район, предни сгради, малко е странно. Имат си сайт подробен. Или реклама?

# 163
  • по морето
Всеки вече е строител.... фирмата има сайт, разгледайте проектите, не са някоя утвърдена фирма с история, не че историята е от някакво значение... има и строители уж известни уж читави, а обектите имат забележки след примерно 2-3 години. Имаме жилище от 2005г от един неизвестен строител, за пръв път строеше, а вече колко години забележки няма. Сега имаме ново на 2 години от известен строител и сградата има забележки.

https://gik-engineering.com/projects/

# 164
Ако потърсите проектите им, ще видите, че масово сградите им нямат Акт 16.

Здравейте, имате ли опит със строител ГИК Инженеринг, иска ми се да купя на зелено от тях. Ако можете да ме насочите.

Общи условия

Активация на акаунт