Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 856
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Не сме толкова зле в България с водата, колкото го изкарват. Що се отнася до производство визирам в световен мащаб, но и като цяло в България едно време какво ядяхме и как се лишавахме, а сега проблема не е какво да ядеш, а дали да е качествено или боклук. Ако си съгласен да ядеш боклук (което е 90% от продуктите в супермаркетите ) рано или късно ще ти излезе през задника, но много хора нямат избор.

Що се отнася до това да рестартират системата, що им е? Лошо ли им е и в момента? Никой не гледа дългосрочно щото като минеш 40ка и разбираш, че си на гости тука и всеки ден ти е подарък, та те повечето дето движат важните неща са далеч над тая възраст. Така че...

# 526
Рестартирането започна с Ковид и ще завърши със климатичните промени.
Много голямо население на малка обитаема площ.

# 527
  • Варна
Оня ден слушах по радиото, че в някакво пернишко село има воден режим с водоподаване два пъти седмично за по няколко часа. Хич не сме зле с водата, мхм…

# 528
  • Варна
А, като слуша радио дали проучи въпроса в Интернет и дали видя, че 70% от водата е загубена заради амортизирана водопроводна мрежа. Не ми се рови да ти дам данни, но потърси. Вода имаме, като съм толкоз на зор ще бия един сондаж някъде и пак ще имам вода. Водопроводната мрежа не е мръднала от 40 години, водоеми и язовири и те...всичко е на доизживяване, какво очаквате. Краде се вода, отклонява се и.т.н.

# 529
  • Варна
Не съм проучила, това е само един пример. В цялата страна хората се оплакват, че нивото на водата в кладенците им драстично е намаляло или са изцяло пресъхнали. Сондаж щял да бие… Краде се не само от водопроводната мрежа. Цели язовири и подпочвени жилки се отклоняват. И климатът се променя. Вървим към тропически. Все по-сушаво ще става.

# 530
  • Варна
Добре, ти какво предлагаш да направим? Да спрем да ползваме вода докато ония льохмани дето управляват света ходят до кенефа с частни джетове? Тия лицемери... Каквото, такова. Като ще мрем, да мрем, щом като вид ни е толкова акъла. Всички еко кампании дето внушават вина на индивида за въглеродния му отпечатък за измислени от мазни маркетингови агенции платени от фирмите най-големи замърсители и унищожители.

# 531
  • Варна
Дори не знам защо коментираме това в тази тема. Пазарът си върви.

# 532
Пазарът си върви, наскоро познат ми се похвали че е отдал под наем апартамент за 1400лв на сам човек ( 1 наемател). Много са си добре хората щом могат да си позволят такива наеми.

# 533
А, като слуша радио дали проучи въпроса в Интернет и дали видя, че 70% от водата е загубена заради амортизирана водопроводна мрежа. Не ми се рови да ти дам данни, но потърси. Вода имаме, като съм толкоз на зор ще бия един сондаж някъде и пак ще имам вода. Водопроводната мрежа не е мръднала от 40 години, водоеми и язовири и те...всичко е на доизживяване, какво очаквате. Краде се вода, отклонява се и.т.н.
Частни вецове, кражби, отклоняване, липса на подръжка, масово изсичане на горите, прогнозирано повишаване на температурата в бъдеще, ситуацията не е розова. Никой от сегашните депутати няма да вземе отношение, те са там само за да крадат.
Сондажът не е гаранция, че ще имаш винаги вода. Миналата седмица говорих с човек, който прави такива и ми каза, че негови клиенти, които са направили преди няколко години и са имали 20мм воден стълб, сега са с 5мм (цифрите са примерни, защото не ги запомних много добре)

# 534
Спокойно и в Дубай е суша пък имотите им хвърчат.

# 535
  • Варна
Диди коментираме го защото има отношение към имотите. Пряко.
Що се отнася до сондажите, понеже наскоро продавах къща и имах преки наблюдения и разговори. Да на повечето им пресъхват сондажите защото са еснафи и измекяри или просто нямат финансова възможност и бият сондаж 20-30 метра. Човек, който се занимава от години, а и не само той ми обясни защо е така и каза, че ако искам сериозен сондаж трябва да е на 80 метра - за конкретната местност. Така, че като знам как масово по вилите са бараки и тенекиени кутии от сирене са декора си представям на тия дето им пресъхват сондажите какви са и самите сондажи.

# 536
Струва ми се, че продавачите вече толкова много са увеличили цените и искат предварително цени като за два пъти влизане в ерво зоната.

НО и аз да бях, щях да искам предварително, защо да не взема едни 20-30 % от горе, щом има кой да дава, трябва да си пълен будала за да не му вземеш парите. GrinningGrinningGrinning

# 537
  • Варна
50 години е имало вода на дадена дълбочина, сега изведнъж няма. Ясно е, че нещо се променя.

# 538
  • Варна
Не, не е имало, те като позадълбаеш и си признават. Лятото изчезвала, дъжд като имало и се появявала. Че климата се променя е видим факт, няма ги ясно изразените сезони от детството ми. Лятото е от гадно, по-гадно. Не се спи. Мината зима карах на яке и тениски, пуловер един път дали облякох не знам...Обаче тези промени не ми се струват така драстични за момента и не знам дали не е някаква цикличност, въпреки че така както е бавно утре може и да е с геометрична прогресия.

# 539
Струва ми се, че продавачите вече толкова много са увеличили цените и искат предварително цени като за два пъти влизане в ерво зоната.

Че и повече. Днес попадам на обява: 50 квадрата апартаментче за 125 000 €, сиреч 250 000 лв.  във Виница🫣 и тези квадрати с общи части, тераса. Дори 10% да смъкне продавача, за 20 години кредит, самоучастие 20%, пак си е около 1000лв. месечна вноска, при условие, че лихвения процент се задържи още 20 години на толкова ниски нива (което няма как да стане и без да имам кристална топка).  Ако говорим за инвестиция, с цел отдаване под наем, за двустаен търсене в този квартал почти няма (главно търсенето е за етаж от къща или къща с двор заради домашни любимци, деца или заради това, че квартала е по отдалечен и наемите все още са по-ниски, спрямо по желаните райони). Цените в града гонят софийските, ама заплатите със сигурност изостават.

Общи условия

Активация на акаунт