С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 904
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък не съм забелязала, че много от пишещите тук тръгват натаралежени и с рогата напред още от първия ден. Може и да има един, два такива случаи, но чак пък много е силно преувеличено и дори малко обидно за снахите тук.
Ето така почват конфликтите и в семейството, свекървата си позволи да дава квалификации, които не са верни и настрои младите срещу себе си.
Пък после младите са предубедени и натаралежени, не свекървата.... дооообре. Close

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 20:22 от Opossum

# 91
И аз не съм забелязала, а и противоречи на обществената тайна и върлуващото мнение сред кандидат-снахите, че одобрението от свекървата е изключително важно за мъжа, колкото и да е самостоятелен, и има съществена роля как ще върви тази връзка нататък.
Аз лично младо момиче, което за първи път отива да се запознае със свекърите, да не се притеснява как ще се представи, дали ще я харесат, не познавам.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 16:50 от Mandy Bo

# 92
  • София
Младите далеч вече не са толкова млади и са се наслушали за секървищата, които ядат малки деца на закуска.

Чудо! Моята свекърва беше вкъщи на вечеря, за 3 часа се изтраяхме. Може у нас да се държи по-обрано и да не си показва магариите, както при зълва ми. Ама и там са театри, хем се оплаква, че майка й се самопоканва за всеки празник, хем след 2 дни й минава.
Струва ми се, че от брат й и мен негласно се очаква и ние да я забавляваме, но няма да се получи.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 17:14 от Cuckoo

# 93

Струва ми се, че от брат й и мен негласно се очаква и ние да я забавляваме, но няма да се получи.

То е ясно, че това се очаква, но лошата снаха не дава Smirk

# 94
  • София
То е ясно, че това се очаква, но лошата снаха не дава Smirk
Май не съм се изразила пълно - зълва ми се оплаква, но тя има навика хем да иска нещо, хем да контролира изпълнението. Тя иска не майка й да се освести, а просто да си разделим анимацията й. Га яде кифтетата - не рива, не беше досадна, когато "майка ни помогна финансово за..."
Не че не давам, но ММ не е чак толкова близък с майка си, нито е видял някаква помощ, откак сме женени.

# 95
Каква помощ се очаква да получи голям женен мъж от майка си?

# 96
  • София
Вероятно каквато голяма омъжена жена от майка си.

# 97
Сиско, пошегувах се.
Иначе те разбирам прекрасно за зълва ти.

Не, че някой е длъжен да помага на голям човек, но когато помагаш на само на едното си дете, някак се очаква същото това дете да поеме анимацията в един момент.

# 98
Интересна тема се отвори и ме върна към една не много приятна случка ,но ще ми е интересно да чуя мненията ви за нея .
Моята свекърва живее в къщата на нейната свекърва. Нейната свекърва освен сина си има и дъщеря ,която живее в друг град , но не е твърде далеч.
Вече е на преклонна възраст бабата ( да е жива и здрава) ,но преди няколко години имаше доста сериозни здравословни проблеми ,които налагаха да се води на лекар .
Нормално като живеете под един покрив ,сина й да я води по лекари при положение,че вече самия той е пенсиониран и няма задължения през деня , поне аз така мисля .
Нейната дъщеря все още ходише на работа .
Какво значение има син ли е ,дъщеря ли е ??
Е ,моята свекърва не спря да мрънка за това .. как нейния мъж я водил по лекари ,то било некомфортно щот нали той бил мъж и трябвало да съблича майка си , къде била дъщеря й .
Ако нямаше дъщеря , а само него тогава какво ? Вдигаме ръцете понеже е мъж и не може да се погрижи за майка си ?

# 99
А тя къде е?!
Не мисля, че е нормално това поведение на свекърва ти , но отново ситуацията опира до човещина. Брата и сестрата имат ли проблеми помежду си? Предполагам- не, но свекърва ти се бута там. В живота обикновено, който е по-наблизо, той се възползва повече  и от благините, и от товара.

# 100
  • Най-красивата страна
За подаръците.
Дъщеря ми е с алергия.Има чувствителна кожа.По препоръка на лекар купуваме  всичко само от аптеката-шампоан,сапун,гел за душ,пяна за вана..
Свекърва ми го знае.
И за петия рожден ден и подарява комплект детски гримове-голяма палитра сенки ,червила,руж...китайски..Били детски и безвредни.
Отказвам да дам подаръка на детето.Тя се цупи.
За Нова година-шампоан,балсам за коса,гланц за устни ..
Пак отказвам подаръка.Пак скандал.Не съм я уважавала.
Иначе нямам никакви други претенции за подаръците.

Другото,което ме дразни е как дели мъжът ми и брат му.
И съответно дъщеря ми и племенницата ми.

# 101
Тази жена не се ли усеща да подари нещо, което да не е свързано с кожата на детето? Няма ли играчки за нея, книжки, нещо друго? Несериозно е.

# 102
Тази жена не се ли усеща да подари нещо, което да не е свързано с кожата на детето? Няма ли играчки за нея, книжки, нещо друго? Несериозно е.
Не, защото майката се преструва. Нищо му няма на детето. Както и на онова бебе нищо му нямаше да хапне бисквитена торта. Това алергиите са измишльотини на майките.

# 103
Ужас, то за малко дете толкова много подаръци може да се дадат, все ще им се радва. Аз винаги питам родителите какво да дам, ама и да не се пита, не е супер сложно, има толкова играчки, книжки, даже дрешки, шапки...

# 104
Тази свекърва е доказана кукувица Grinning А даже това не е най-лошото, което е разказвала Вероника Grinning

Общи условия

Активация на акаунт