С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 026
  • 776
  •   1
Отговори
# 390
Булката трябва да си прави каквото и е приятно. 
Майките имат право да си мрънкат.
Но как така свекървата не приемала Не?
Защо - отишла е насила? Или какво е станало?

Честно бих искала някой да ми обясни?
Свекървата иска да иде за рокля, казва и се, че няма да ходи и не ходи и рокля е купена и двете майки са си говорили по телефона.
Моята майка също би ми казала, знам ли ние сме един отбор, казваме си, струва ми се нормално споделяне, а не изнудване. Но може би зависи от предишен опит.

За храната и аз така правя. Това е минимално усилие и няма никаква полза като малките деца - не ща пък. Тук въпросът не е принципен, а колко време и сили имаш за глупости.
И нашите и свекървата правят така. Чувстват се полезни когато нещо дадат. Казвам благодаря. Сготви ли го - да, всичко беше супер.
Под минута, без обяснения, колко съм заета, защо не готвя, ксаво ядем, как ще се развали.
Пък дали ще я хвърля и кой ще я яде даже ще съм забравила до другото виждане

Твърде много и твърде задълбочено общувате със свекърите. Нямам идея обаче защо:)

# 391
Защото напряга след като за стотен път те третират като малоумник, който не знае какво да си купи, или какво му трябва или не му трябва.

# 392
Абе, хора, въпросът не е, че хечи прави каквото си е наумила. Въпросът е, че свекървата настоява да стане нейното. Че като ѝ се каже "не" и тя продължава да настоява с надеждата, че ще чуе "да". На нормален човек като му кажеш, че не му щеш манджата и той те оставя на мира, като кажеш, че ще ходиш сама да си избираш булченската рокля, той ти пожелава успех. А тук свекървата едно си знае, едно си бае. И ако не се сложат граници сега, утре хечи като роди дете, свекървата ще се меси в отглеждането на детето, ще дава непоискани съвети и ще мрънка, че не е станало нейното.

# 393
Гаранция ще се меси с детето, просто е такъв модел, това е положението. На тази възраст няма да я превъзпита, да си избира лична стратегия, това е.

# 394
  • Melmak
Smoke, признавам, че на мен ми става гадно да хвърля храна и особено нещо, произведено от тях. Имат малка градина, понякога ми носят цветя, друг път тиквичка или буквално шепа боб. Хем ми е гадно да хвърля нещо за ядене и то домашно, хем сериозно не приема “не”.

Съответно съм наясно, че ако взема и после го хвърля - никой няма да знае какво е станало.

Един ден пратили по мъжа ми торба с джанки. Щях да падна. Свекърва ми пише пращам ти джанки, че много обичаш. Повярвайте ми, такова чудо да бягам от война няма да близна. Не знам как й е хрумнало даже, но хвърлих ги. Няма как да ги ядем.

Малко се отвлякох в подробности, но като цяло да, проблемът е, че е много настоятелна. И като кажеш, че нещо не го искаш и то в прав текст, започва да те убеждава. И ако беше външен човек от семейството, щях да съм я скастрила грубо. Аз хем да не я обидя, ама и някак трябва да разбере кое е не. Сега ревнала на майка ми каква съм… да не я каня за рокля.

Мако хубаво написа “чужда”сватба. Проблемът е, че за тях не е чужда, а е като тяхна.

Едно дете имат, почти на 40, бяха отписали, че ще се женим. Като им казахме, че планираме сватба и реакцията беше “аа, пак ще измислите някоя екскурзия и ще хукнете някъде”… не вярваха, докато не казахме, че сме капарирали ресторант и не им дадохме покана.

# 395
Гаранция ще се меси с детето, просто е такъв модел, това е положението. На тази възраст няма да я превъзпита, да си избира лична стратегия, това е.

100%,даже ще е още по-настоятелна и ще дразни още повече като роди златното внуче и й се активира бабиния инстинкт.
Моята е същата. Може да пили, да й кажеш 100пъти не, накрая ще го играе обидена и ще излезна аз виновна. С такива хора няма оправия!

# 396
Аз съм ти казвала вече как:)
Виждате се много често и разказваш големи подробности за себе си. Това е.
И ако имате дете така ще е, но ти си го правиш така и допускам, че по някакъв странен начин ти харесва.
Защото честно имам чудесни отношения с майка ми и свекърва ми, а те са адски подобни, предлагат помощ, дават храна.
Просто като е рядко минава в графа, какво толкова, загриженост.
Даваш безумни обяснения защо не готвиш, че не готвиш, кое ядеш, кое не ядеш, къде с кого, кога ще ходиш за рокля, обувки, чанта, подаръците, годежа, пишете си редовно, пращате си, чувате се...
Може би сте си такъв тип хора, по-екстровертни, падате си по подобен тип споделяне.

Давам съвсем добронамерен съвет, но зная че няма да се промени нищо, което пък дама бъдещи теми тук.
Защото хората рядко се променят като стил на общуване. Или късат директно, което разбира се не пожелавам и не смятам за нужно аз.

# 397
Хечи, не мога да те разбера с твоята свекъра. Подбирай ги малко тия битки. Сега, да спориш за една шепа боб, нищо няма да постигнеш. Свекърва ми с мед да я намажеш, ама и тя и майка ми вечно ни пробутват някакви неща за ядене. Аз ако седна да споря за всяко едно нещо, трябва да напусна работа. Защо въобще 'и се впечатляваш? Такива неща ги пропускам и въобще не коментирам, правя каквото знам, пък може да оставим за после лекцията и нравоученията. Ти нея няма да я промениш, реши дали искаш да сте в добри отношения и да направиш някой и друг реверанс, или не, защото от това, което чета, до момента жената иска да се бърка, ама все пак не се е бъркала още, тоест, все до някаква степен не е толкова нахална. Поправи ме ако греша.

# 398
  • София
Хечи, не мога да те разбера с твоята свекъра. Подбирай ги малко тия битки. Сега, да спориш за една шепа боб, нищо няма да постигнеш. Свекърва ми с мед да я намажеш, ама и тя и майка ми вечно ни пробутват някакви неща за ядене. Аз ако седна да споря за всяко едно нещо, трябва да напусна работа. Защо въобще 'и се впечатляваш? Такива неща ги пропускам и въобще не коментирам, правя каквото знам, пък може да оставим за после лекцията и нравоученията. Ти нея няма да я промениш, реши дали искаш да сте в добри отношения и да направиш някой и друг реверанс, или не, защото от това, което чета, до момента жената иска да се бърка, ама все пак не се е бъркала още, тоест, все до някаква степен не е толкова нахална. Поправи ме ако греша.
И аз тъй мисля Simple Smile

# 399
  • Melmak
Да, сави, права си, че не е някакъв злодей, по-скоро манипулира с емоция. Като каже на майка ми “ех, как исках и очаквах да сме заедно и да ходим за тоалети..” и моята вече скача, понеже и тя е искала и двете си представяли верно делегация. А аз след десетото питане на свекърва ми й казах, че за рокля отивам с кумата.

Сави, на мен ми става тъпо, че опропастявам някаква храна. Иначе да, мога да кажа мерси, да я оставя в хладилника за няколко дни и като не я сготвя, да се развали. Ако ни даде нещо готвено, мм си го яде, ако иска. Ако не иска, пак заминава в боклука.

Може би е моя грешка, че се връзвам, защото ми е мнооого тъпо, че се е старала да отгледа някоя тиквичка и аз я хвърлям. Но никой не ме пита дали искам въобще.

Тайни лили, така е, екстровертна съм, споделям някои неща, ама оня ден с една приятелка споделях, която дори не е поканена. С мм се разбрахме да каним само най-близките и то на двама екстроверти най-близките приятели са 50 човека…

Съответно като свекърва ми ме пита примерно харесала ли си обувки, казвам й, купих си. Пращам снимка, защото най-често иска и това е. Не си представяйте, че я търся специално да й кажа “купих си това, поръчах си онова”.

# 400
  • София
Защото отдавна се пише за тази проектосватба и през това време има дреболии неща, които се раздуват и преекспонират до безкрайност. Не от hechicera, от някои други.
Като ти набият в главата как в бъдеще свекървата ще досажда постоянно, ти го очакваш и приемаш всяка дума като вмешателство. Дори да ти каже "Добър ден", започваш да се чудиш за скритите й подбуди и обявяваш деня за лош, само и само да не сте съгласни за нещо.
Най-вече за Acid_Burn го написах. Какъв проблем и кого са наритали, хайде по-леко, дай Боже всекиму такива проблеми.

# 401
  • при късмета
И набутването на неподходяща храна или като е казано, че не се яде сме обсъждали. Ми досадно е. Ще влача аз нещо дето ще хвърля, защото не разбират елементарно "не". Ми няма.
Двете ми лели така правеха. Всеки път държат нещо да ми набутат в ръцете, всеки път казвам какво няма да взема и следващия пак това. Ако се стигне до хвърляне, го правя на място. С домашни продукти, отгледани лично, наистина е по-гадно. Обаче се принуждаваш, вместо всеки път едно и също. Мен лично, това е едно от нещата които най-много ме дразни. Като нещо си обяснил, често няколко пъти, напъните да ти се наложат
hechicera_, според мен се притесняваш излишно, казвала съм ти вече. Ти сама си беше внушила, че ще е много обидена, ако не дойде за рокля и най-вече за реакцията ѝ, а трябва да признаеш, че не беше толкова зле, колкото сама очакваше. От страх да не я обидиш, може би се фтелясваш повече от нужното. Според мен е сравнително разбрана и няма да се тръшка, ако не стане на нейното. По-смело казвай, ако нещо те притеснява, без да мислиш повече за нейната реакция, вместо за собствения си комфорт и нещата ще се получат. Ако продължава да ти е водещо дали ще се обиди или не, като дойде бебе наистина ще имаш проблеми, не като сега

# 402
Много отдавна можеше да поставиш нещата както искаш - а именно да обявиш, че нямаш нужда от помощ, но явно си решила да изстискаш максималния драматизъм от тая сватба.
То тайни уговорки зад гърба на някого, то интриги, то  пращане на снимки на обувки и финтифлюшки... Дано да съзнаваш, че това никакви реални проблеми не са.

# 403
  • Melmak
Iris, аз проблеми си имам.

Обаче съм емоционален пън в много отношения имам проблем с комуникацията в семейството.

Очевидно й казах, че ще ходя с кумата. Тя нищо не каза, после се оплаква на майка ми.

# 404
Ама то това ти е перфектният вариант. Остави ги двете да си страдат задружно, може и някоя вечеря или кафенце да им спретнеш и така с един куршум - два заека.

Общи условия

Активация на акаунт