С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 019
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Е, и това лошо.
Все пак това са възрастни независими хора, кой с кого контактува си е тяхна работа.

# 406
Нали разбираш, че на повечето хора свекървите, дори и да са в перфектни отношения, не сав  кръга,  в който се пращат снимки на новозакупени обувки и не тече такава интензивна постоянна  комуникация.  Моята свекърва ми е такава от 20 години и им се разбираме добре,  но никоя от нас и за миг не би си въобразила, че ще си ходим заедно на пазар за дрехи, камо ли за сватбена рокля.
Всичките сте някак ненормално близки, а същевременно интригантствате и си препредавате кой какво казал. За договорките в стил горен курс , в който оставяш някой да си мисли, че заедно ще правите нещо си, макар че си знаеш, че зад гърба му ще го направиш с друг, какво да кажа, освен че не подхождат на близо 40 годишни хора. То пръстените бяха драма, то роклята, докато мине сватбата сигурно всяко нещо ще в обвито в тайнственост и  клюки. Simple Smile

# 407
  • Другата България
Само аз ли не виждам никакъв проблем със свекървата в случая на младоженката?
Или когато няма проблеми дай да си ги създадем, за да сме в “кюпа“ на оплакващите се от свекърви?

# 408
Не си само ти, колкото свекърви дразнят свахите ,толкова и снахи  дразнят свекървите и изискват да са като тях, да ги превъзпитат. Борба  е кой кого .
 Ма ко - не знам какво пречат моите  дейности някому, всъщност навиците ми са  да работя по трудния начин, така съм свикнала от години,  сега никой не се гърби така, лесното се ползва всякак.  С уреди - дето аз още нямам, с придобивки, дето няма да имам дори.
 Аз не се намесвам, искам и  на мен да не се месят. Сама променям по нещо като остарявам и  не мога вече да го правя ,претупвам.
 И съм далеч от снаха, виж син втори не можах да  изкарам от тук, пъпа му тук хвърлен явно.  Като бумеранг се връща всеки път.
 Но вече и се примирявам ,защото имам нужда да ме наглеждат.
 Зле съм и  така ще  е.
 И са на  възрасти  те ,не са на 20- 30 да се оформят ,време им е да обърнат грижите обратно.

# 409
Всичките проблеми около тази сватба са преекспонирани и не са истински проблеми.За съжаление младите жени явно смятят ,че свекървите а в някои случай и майките са изконен враг и основна задача е да се държат далеч .Сигурно има и такива случаи но не са всички.
Защо не приемете,че родителите искат просто да се зарадват и да са част от подготовката.Като не искате нещо си го кажете,пък на кого ще се оплакват си е тяхна работа.
Никой не може да ви задължи насила да купувате рокля или друго с някого.

# 410
Нито съм искала ,ни са ме питали ,ни споделяли , ни знам кога и каква рокля  и джаджи са купували , планирали, правили.

# 411
Проблема е в очакванията:-тя й предложила да купят заедно роклята, снахата отказва-проблем.
Тя искала да им купи халките, снахата отказва-пак проблем. Тука се обяснява как майките чакали с нетърпение този момент и искат дейно да участват, а просто не разбират, че младите искат друго. И не е неуважение, а просто изразяване на собствените си желания. Сватбата не е само на булката, спокойно свекървата може да се погрижи за тоалета на сина си, за посрещането на гостите у тях и тн. А не да се навира при снахата. Един вид, тя да ги уважи като се съобрази в тях понеже цял живот чакали този момент, а те  нея не. И в крайна сметка, сватбата е на младоженците, родителите нека ги оставят да си организират което както преценят,за да си изживеят момента. И отделно, свекървата вижда, че снахата тактично я реже, обаче тя пак упорства. Това не го разбирам. Имаш син, не дъщеря, гледай си него. Снахата има майка, ако прецени ще се обърне към нея. Толкова е просто когато не налагаш на някого собствените си разбирания и очаквания.

# 412
Като замре темата и някоя снаха току вземе да организира сватбено тържество...

# 413
Проблема е в очакванията:-тя й предложила да купят заедно роклята, снахата отказва-проблем.
Тя искала да им купи халките, снахата отказва-пак проблем. Тука се обяснява как майките чакали с нетърпение този момент и искат дейно да участват, а просто не разбират, че младите искат друго. И не е неуважение, а просто изразяване на собствените си желания. Сватбата не е само на булката, спокойно свекървата може да се погрижи за тоалета на сина си, за посрещането на гостите у тях и тн. А не да се навира при снахата. Един вид, тя да ги уважи като се съобрази в тях понеже цял живот чакали този момент, а те  нея не. И в крайна сметка, сватбата е на младоженците, родителите нека ги оставят да си организират което както преценят,за да си изживеят момента. И отделно, свекървата вижда, че снахата тактично я реже, обаче тя пак упорства. Това не го разбирам. Имаш син, не дъщеря, гледай си него. Снахата има майка, ако прецени ще се обърне към нея. Толкова е просто когато не налагаш на някого собствените си разбирания и очаквания.
Точно! Да не говорим, че има хора, които хем са независими и знаят къде са им границите, хем са чувствителни и такова вмешателство ги стресира и то много ги стресира. И най-гадното е, че се намират хора да ги обвиняват, че имат измислени проблеми.

# 414
Аз пък ще изкажа непопулярно мнение и то е, че в случая с роклята свекървата няма вина.
Тя не е настоявала пред снахата, не е направила сцена и най-важното - не е почнала да се оплаква на сина си и да натиска чрез него.
Оплакала се е на трети човек, което тя има пълното право да направи и това аз не го броя за вмешателство.
Свекървата е възрастен човек, независим и има право да общува и да говори с трети лица каквото си иска. Тя най-вероятно е споделила чувствата си с човек, който би я разбрал, защото е в същото положение.
И още нещо - дали майката всъщност не използва свекървата за да се оплаче, че е изключена от покупката на рокля. Дали не е малко счупен телефон в стил "думам ти снахо, сещай се дъще".
Препредадени разговори с и от други хора са по-скоро клюки и човек трябва да има едно наум дали и какво точно е казано.
По въпроса за храната - това вече е за дразнене. Много вреден обичай е да се предлага по сто пъти, по сто пъти да се отказва от куртоазия. Па срам, па убеждаване, па даване насила. Ужас е това и не е само в отношенията свекърва - снаха. В Щатите например те питат един път дали искаш, казваш си да или не и се приключва.

# 415
Всичко на масата и си вземат каквото решат, само напомням, че ако той не  яде нещо, да прецени другите дали не го ядат, често казва -да и взема. Не   е само той семейството.
 Това след няколко неразбрани опита, покани.
 И с традиция от студенти още - вземат каквото искат.
 Не съм бавачка да глася чанти.

# 416
Значи свекървата се отказа от халките, както виждаме не е завела булката с пистолет, опрян в главата и за рокля. И както hechicera има право да избере сама тези неща, а също и да се оплаква тук, така и свекървата и тъщата имат право да си говорят помежду си и да си се жалват!
За храната не е ли по-лесно ако хич не готвите с месеци и карате само на готова и поръчана храна, просто да я изхвърлите без обяснения. Ако не ви се хвърля храна просто я подарете на някого-съседка, колежка, все има някой който ще я оползотвори и ще и се зарадва.

# 417
Да, всеки има право да казва и прави каквото иска. Точно тук е ключа за палатката Simple Smile А не единия да е с повече важност от другия и с по-голяма значимост в желанията. Майка/свекърва са си направили сватбите, сега да оставят младите да си направят своята. Могат една на друга да си мрънкат колкото искат.

# 418
А, колко по-лесно и приятно би било да се уважава "не, не искам, благодаря". Как ли пък няма да се занимавам да търся, на кой да дам една тиквичка и шепа боб.

За роклята и подричането - изобщо не бих си го слагала на сърце. Пускам си го покрай ушите и толкова. И на мъжа си обяснявам подробно, че не обичам да ми се месят в личните решения.

# 419
Тази храна свекървата вероятно я слага за детето си, не виждам защо снахата, която не я иска, трябва да се занимава с нея. Със сигурност като я слага има предвид сина си, така че той да си я яде.

Защо въобще е такава драма за снахата, само тя ли има право да сложи нещо в хладилника или в домашните припаси.

Общи условия

Активация на акаунт