С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 016
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
  • при късмета
Да, имат право да се жалват и двете баби, но в случая го правят защото някой, не ги е взел за лична покупка като дреха. Даже да оставим, че е булчинска рокля. Ми тъпо им е жалването и нямат право на него. Като заведат снахата като си купуват гащи, с които си лягат с мъжете си, тогава може да се жалват, че не са ги взели за роклята. Разбирате ли, че жалването на свекървата е за лична покупка? Какво точно ѝ дава право да се жалва за това? Не се сещам за нито един аргумент, затова питам

Тази храна свекървата вероятно я слага за детето си, не виждам защо снахата, която не я иска, трябва да се занимава с нея. Със сигурност като я слага има предвид сина си, така че той да си я яде.

Защо въобще е такава драма за снахата, само тя ли има право да сложи нещо в хладилника или в домашните припаси.
За да се стига до хвърляне, явно и мъжа не е толкова на зор. Иначе, вероятно никой не му отнел правото да си сготви и яде каквото си поиска

# 421
Наистина не мога да разбера наивността на някои от пишещите. Човек не може да промени другите и някои обстоятелства. Може да промени единствено начина, по който реагира на тях. Да подскачаш за всяко нещо или да се фокусираш върху нещо различно, е личен избор.
Просто някои хора имат нужда от ежедневна драма. Един ще я намери в тиквичка, друг в непоискан съвет. Да, има роднини, които минават всякакви граници, но такава патология не се среща толкова често и там помага единствено категорична дистанция.

Между другото тиквичките раждат по много. Една-две-три тиквички не е драма да ти дадат и да не ги ядеш, няма да ощетиш гладуващия свят. Сега, ако ти метнат два чувала и ти кажат да ги сготвиш непременно, съм съгласна, че е нахалство.

Даването на храна е в народопсихологията на българите. За много родители това е несъзнателна форма на контрол върху децата и младото семейство, който се случва през грижата. Кой как ще влиза в този капан,  е въпрос на лична преценка, разбира се.

# 422
Това въобще не е работа на снахата. Все едно мама ми да иска да ми набута една тава баница и мъжът ми да се метне да се разправя, че няма да я вземем, че ще я хвърлим и така нататъка. Откъде накъде?

Едва ли единственото нещо, което се изхвърля в къщата е даденото от свекървата, така че това не е никакъв аргумент.

# 423
Аз пък обичам джанки. Ама свекърва ми няма градина.

# 424
  • при късмета
  Да, има роднини, които минават всякакви граници, но такава патология не се среща толкова често и там помага единствено категорична дистанция.

А за да няма дистанция и да има добри отношения и контакти минаването на границите, не трябва да го допускаш. А това от своя страна става като кажеш кое може и кое не. Ако отсреща не разбират и продължават да ти налагат своето, не си виновен за дистанцията, от другата страна са я предизвикали

Ирис, на снахата е работа, щом свекървата на нея набутва и праща лично някакви неща. Да ги дава на сина си и да не занимава нея. Би трябвало да знае какво яде и какво не

# 425
Мако, как точно определяш кой какво има право да говори и от какво да се жалва. Дали е права свекървата да се жалва е едно, но да няма право да говори и да се жали на статията си е друго. Всеки е свободен да говори каквото си иска, вече дали е рационално и правилно е друг въпрос. Освен това правилно и грешно в човешките взаимоотношения са размити понятия, пречупени през очите на различните страни.

# 426
Тази храна свекървата вероятно я слага за детето си, не виждам защо снахата, която не я иска, трябва да се занимава с нея. Със сигурност като я слага има предвид сина си, така че той да си я яде.

Защо въобще е такава драма за снахата, само тя ли има право да сложи нещо в хладилника или в домашните припаси.
В сручая с джанките те са пратени поименно на снахата, не на сина.

# 427
Добре, пратени са на снахата и мъжа и не знае,е не ги обича??? Или знае и въпреки това ги взима? Ако е за да не обиди мама, можел е да ги изхвърли в контейнера и изобщо да не носи.

# 428
Хубаво, за снахата го праща, но това обидно ли е, оскърбление ли е някакво?  Може да е останала с впечатление, че обича джанки, може да бърка и някоя друха да е обичала джанки. Не и праща татул, все пак, а плод, който се яде. Ако е въпрос явно и мъжът и смята, че обича джанки, щом ги е взел.

# 429
Чудя се, хората откъде намират енергия да се ядосват и дразнят за толкова дребни неща?!

# 430
Абе, дразнещо си е да казваш Не и да се правят, че не те чуват. После, ти писва и спираш да ги забелязваш.
А тиквичката и боба, очевидно се очаква снахата да ги сготви. Тя едва ли щеше да драматизира, ако мъжът и беше ги направил на една гарнитура към пържолите например.

# 431
  • при късмета
Мако, как точно определяш кой какво има право да говори и от какво да се жалва. Дали е права свекървата да се жалва е едно, но да няма право да говори и да се жали на статията си е друго. Всеки е свободен да говори каквото си иска, вече дали е рационално и правилно е друг въпрос. Освен това правилно и грешно в човешките взаимоотношения са размити понятия, пречупени през очите на различните страни.
Както винаги, не си разбрала и дума от това което съм написала. Не съм казала, че няма право да говори каквото си иска, а че няма право да се сърди, че някой не я взел със себе си, купувайки си нещо толкова лично, като дреха, особено рокля за сватбата си. Това едно и също ли ти се струва? Да си говори, само подчертава простотията и наглостта си. И не, няма как да ме убедиш, че е правилно. Нито мотива за жалването, нито натякването, че не са я взели не е правилно. По нормалните норми, нечии може и да покрива

# 432
Да, имат право да се жалват и двете баби, но в случая го правят защото някой, не ги е взел за лична покупка като дреха. ... Ми тъпо им е жалването и нямат право на него.... Какво точно ѝ дава право да се жалва ...

Хм, ето че си го написала.
Последно има ли или няма право да се ЖАЛВА и да говори със сватята си?
Не дали е правилно да ходи за роклята, това дори не съм го коментирала, а има ли право да говори?
Всеки може да говори с когото и каквото реше, нали? Все пак сме свободна държава. Вече основателно ли е жалването му, е тема на друг разговор.

# 433
От свекървата приемах само сготвена храна, след неделния обяд, голям кеф в неделя вечер да имам за ядене. Аз пари за сурови продукти си имах, време нямах и всичко сготвено в кутийка ми улесняваше живота. С празните кутийки следващата неделя и давах и някой лев за каквото реши да си купи лично за нея. Всичко тайно от свекъра, той все спестяваше, за какво и той не знаеше, ама пусто манталитет.

# 434
hechicera_, не е лошо да си по-дебелокожа. Пропускай ги тия неща, избирай си битките. То и във форума доста те нахъсват да търсиш под вола теле. Нали не си е променила видимо отношението към теб - ще се оплаче някъде, пък ще забрави. Не ми се вижда нещо, което има потенциал да доведе до по-сериозни намеси.

Сещам се за небезизвестния въпрос - Какво предпочиташ, да си прав или да си щастлив? Ясно е, че не е права да настоява, когато ти казваш не. Но за едните тиквички, не си струва изобщо да се ядосваш. Възрастен човек не можеш да промениш. Е, винаги остава вариантът ти да се обидиш и сопнеш пред нея и да понесеш последствията, каквито и да са.

Общи условия

Активация на акаунт