С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 020
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • Melmak
Много се хванахте за тия джанки. То през годините едно да беше. С ИР съм, тя постоянно торти и сладкиши ми дава, кани ме, носи ми. Обяснила съм 100 пъти защо е вредно да ям такива неща, но не…

Мм даже не разбрал какво има в плика, бързал, дала му нещо, взел го. Да, джанките не са нещо вредно, отровно или невъзможно да го ям. Но лично ми писа да ми каже как за мен ги пратила. Отидоха в боклука, съжалявам.

Нямам против да праща на сина си каквото прецени, но г/д рядко се изяжда. Като кажа “не” за мен това е чисто не, а тя явно го приема за отказ от срам или куртоазия.
Мм готви рядко и като цяло не умее почти нищо в кухнята. Няма да тръгне да мисли как се прави тиквичка.
Но това цялото нещо го пиша не защото искам да се фокусирам на какво не обичам да ям, а как не се признава “не” за отговор.

Както с е с храната, така е и с други неща.

Опитах се да отбивам поканите й за рокля с любезност, като чуеш няколко пъти уклончиви отговори, сигурно щесе усетиш.

Наскоро се запознах с нова колежка, стана ми симпатична. Писах й 2-3 пъти да се видим за кафе в почивката, тя все не можеше, не знам си какво. Ами ясно ми стана, че не иска. Спрях да я търся и толкова. Човек се усеща в един момент ако е нежелан.

Като увъртах и се опитвах свекърва ми да разбере, че като не схваща “не”, има начин тактично да й кажа “не”. И това не разбра. Накрая ме порти на майка ми колко е разочарована.

Сигурно сте прави да не обръщам особено вниемание.

# 436
Аз те разбирам, защото колкото и да се опитва човек да е дебелокож, малко хора са чак такива пердета, че да не ги бъгва липсата на чуваемост. Да, хем трябва да си по-дебелокожа, хем изобщо не е приятно да казваш "не", а отсрещната страна да се държи все едно с настояване ще кажеш "да". Още повече че тези настоявания са за какво ли не, за малки и за големи неща. Пиша това, не за да те настройвам, а просто за да валидирам чувствата ти.

# 437
  • при късмета
Казвай "не" директно, ясно, твърдо и без възможност да се изтълкува погрешно. Като не става деликатно

# 438
Хеч, питай майка ти, защо те занимава с това? Спокойно е можела да ти го спести. А, че свекървата е разочарована, смятам ти е ясно и ти е било ясно отдавна, че така ще стане. И намали комуникацията с нея, по-здравословно е. Какво има да си пишете и да се чувате за една торба джанки. Като ти писала, че ти е изпратила, връщаш благодаря и толкова. Или пък пишеш, че такова не ядеш и приключваш темата.

# 439
  • Melmak
Не знам, Алекс и на мен ми стана тъпо, че ми го каза. Ама това си е майка ми, такава е. Сигурно се е притеснила, че съм обидила свекървата. Щеше да е хубаво да ми го спести.

Е, то с джанките така стана, писа ми, че за мен ги праща, благодарих и толкова. Не си комуникираме толкова често.

# 440
А защо като те пита нещо за домакинстовото не кажеш 'ще питам Х какво мисли' и двамата да си говорят и да се разбират?

Родителите ми знаят да звънят на мен, когато ще дават храна, както и свекърва ми звъни на мъжа ми.

# 441
Според мен прекалено често си комуникирате. Никаква причина няма да си пишеш с нея, след като не ти е необходима   близост и повечето неща, които прави те дразнят. Тя се опитва да се сближи с тебе, но от теб зависи до каква степен. За мен е и грешка  тая свойска комуникация с майка ти, при която се носят клюки и интриги.  Най-добре да си честитят на празници и толкова. Какво има да те обсъждат и да коментират роклите ти? Те не са приятелки и  следователно разговорите им ще се въртят единствено да ви обсъждат и после всяка ще предава какво казала другата. Накрая сигурно и ще  се скарат.  Въобще, рецепта за беля.

Друго е, когато хората общуват помежду си защото чувстват близост и се харесват, но при вас не е така.

# 442
  • Другата България
Ако онази лоша жена, наречена свекърва пък не я търсеше, тук щяхме да четем как не се интересува от нищо, как не проявява инициатива, как не праща нищо.....както казах и вчера, по-измислена драма не бях чела в тази тема.
То каква драма, комедия направо, от роклята, чашите и обувките минахме на джанките.
Вече тръпна от нетърпение какво ще  е следващото....

# 443
  • Melmak
Iris, какво да направя, че си комуникират. Ми не мога да контролирам това.

Мисля, че и двете се натягат една към друга в опит за лицемерна близост.

# 444
Не знам, Алекс и на мен ми стана тъпо, че ми го каза. Ама това си е майка ми, такава е. Сигурно се е притеснила, че съм обидила свекървата. Щеше да е хубаво да ми го спести.

Е, то с джанките така стана, писа ми, че за мен ги праща, благодарих и толкова. Не си комуникираме толкова често.
Аз още не съм свекърва, но малко като свекърва да попитам конкретно за тиквичката и за боба. Защо не искаш да ги приемеш? Хора на 40 години, особено с ИР, както казваш, е по-добре да се хранят с домашно приготвена храна. Колко му е са сготвиш една тиквичка и шепичка боб? Колко сте заети да не може да вместите нещо толкова важно, като приготвяне на качествена храна, в ежедневието си? Не го приемай като критика, а като нещо, върху което да се замислиш. Ако не обичате ти кавички и боб ще разбера, но ако е само заради прекомерна заетост, бих се замислила и приоритизира ла здравословно хранене пред нещо по-маловажно.
Да кажа, че аз също съм много заета, понякога прекалено изморена, но с мъжа ми се редуваме да готвим и реално, отнема много малко време.

# 445
Merri_An, има хора, които не обичат да им се бъркат, и необаждането на свекървата е добре дошло. Виждане 3 пъти годишно е направо рецепта, за добри взаимоотношения.

# 446
Да де, ама на тези хора обикновено не им пука. Пък Хечи хем иска да са в добри отношения, хем да не я обиди, хем да не си говорят. Еми, няма такова животно.

# 447
Не мога да се сдържа. Абаджиева, ти няма да си свекърва, а тъща.

# 448
  • Melmak
Сави, така излиза. Аз не искам да се караме и давам доста от себе си за да не се. Обаче аз ако можех да се виждам три пъти в годината с тях, щях. Не защото са лоши, защото аз близост с роднини не поддържам, освен с леля и братовчедка ми. Просто нямам някаква емоция за подобни срещи. В повечето случаи такива срещи за мен са преко сила.

Абаджиева, честно казано за 1 шепа боб няма да си цапам и тенджера. В последната 1 година съм много заета, даже какво 1, направо две. Учех магистратура редовно 6-7 дни седмично лекции, вечер след работа в делничните дни, събота и неделя по цял ден.

Работя в корпорация, оглушки там не мога да си правя. Плюс тия ежедневни лекции в един момент ходех като робот. В обедната успявах за фитнес ако съм хоум офис.

Преди съм имала време и съм готвила 2-3 пъти седмично, в големи количества, да стига за повече дни. Такова готвене за 1 ядене.. абсурд да стоя над тенджерата.

Като съм във фаза на висока заетост, фокусът ми е другаде и готвенето е последно в списъка. Като имам време тогава готвя. На мм трудно може да се разчита за храна, къде и той зает, къде си и не умее.

И каквато и да е ситуацията, в случая не съм длъжна да обяснявам защо не готвя. Нито на свекърва ми, нито на никой. Не вярвам да праща продукти, за да ме накара да сготвя.

Канили сме ги на гости, като каня винаги подреждам трапеза. Като сме пълни със задачи и задължения - ако има време, ок, ако няма - живи и здрави!

# 449
  • Най-красивата страна
Сещам се за моята сватба преди мноого години.
Когато съобщихме,че сме решили да се оженим,свекървата веднага подхвана темата за роклята и костюма.
Роклята ми трябвало да е дълга,да има обръчи,да е с дълги ръкави,да не е с дълбоко деколте,да има много бродерии и така нататък....
Мъжът ми трябвало да бъде в костюм в кремав цвят.
Аз онемях,но той не издържа,тегли и една майна и се скараха.

Накрая аз отидох с кумата и си избрах рокля,чанта,обувки.
Роклята ми беше с дълбоко деколте...
Мъжът ми заедно с кума отиде и си купи костюм.Не в кремаво обаче.
Свекървата откачи.

За ресторанта.
Отиваме с моите и неговите родители.
Свекървата иска мешана скара,моите искат друго меню,ние искаме трето...Ужас.
Излизаме от ресторанта.На мен ми причернява.Успявам да кажа,че искам вода и припадам,свлякла съм се на пода.
Майка ми и мъжа ми се паникьосват,сервитьор идва и ме залива със студена вода.
През това време свекървата казала на мъжа ми,,Ама ти сигурен ли си,че искаш да се ожениш за нея,ами ако е болна от нещо и това започне да се повтаря?,,
При което свекъра я сграбчил и я избутал настрани.

Накрая пак с кумците отидохме и избрахме менюто и ресторанта.

Общи условия

Активация на акаунт