ИЗМАМА +359𝟖𝟖𝟔𝟓𝟗𝟗𝟖𝟑𝟖

• 2 244
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Тъй като виждам, че се "разгоря" дискусия по темата, внасям уточнение:
В популярен сайт за продажби се получава следното съобщение:
"𝐙𝐝𝐫𝐚𝐯𝐞𝐲𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐚𝐦 𝐥𝐨𝐬𝐡 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞𝐭 𝐢 𝐳𝐚 𝐬𝐳𝐡𝐚𝐥𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐧𝐞 𝐦𝐨𝐠𝐚 𝐝𝐚 𝐯𝐢𝐝𝐲𝐚 𝐬𝐧𝐢𝐦𝐤𝐢 𝐧𝐚 𝐯𝐚𝐬𝐡𝐢𝐲𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐭 𝐦𝐨𝐥𝐲𝐚 𝐢𝐳𝐩𝐫𝐚𝐭𝐞𝐭𝐞 𝐦𝐢 𝐬𝐧𝐢𝐦𝐤𝐚 𝐧𝐚 𝐯𝐚𝐬𝐡𝐢𝐲𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐭 𝐧𝐚 𝐯𝐚𝐭𝐬𝐚𝐩𝟑𝟓𝟗𝟖𝟖𝟔𝟓𝟗𝟗𝟖𝟑𝟖".
Което само по себе си е съмнително, тъй като снимките се виждат прекрасно и освен това сайтът предупреждава от съображения за сигурност, комуникацията да не бъде прехвърляна извън него.
Освен това акаунтът от който е изпратено въпросното съобщение е деактивиран след изпращането му.
След осъществяване на връзка по WhatsApp, се изпраща линк, който да бъде последван и да се попълнят данните за банковата сметка и карта, тъй като "куриерската услуга вече била платена"?!
Което е абсурдно, тъй като не са изпращани никакви данни за плащане.
При уточняване на този факт, контактът рязко прекъсва и бивате блокиран.

# 16
  • София
Благодаря за уточнението!
Това е редовна измама и е добре да се коментира. Преди няколко дни и друг потребител предупреди.
Съветът ми е да се подаде сигнал към сайта за продажби и към отдел "Киберсигурност" на ГДБОП.
https://www.gdbop.bg/bg/cyber

# 17
българия от измами НЕ се интересува. ама никак. и да подавате и да не подавате ефекта е НУЛЕВ. те не могат да намерят хора с име и адрес, ще тръгнат да разследват телефонен номер.
затова и даже ни съветват да НЕ се връзваме на измамите и затова те са толкова много. самите измамници няма кой да ги търси, прибира, разследва, осъжда.

# 18
Аз преди години бях поръчала нещо от съмнителен сайт. Бяха ми пратили реклама на ел. пощата. Вместо това което поръчах и предплатих с карта, получих някакви тенекиени бижута. Реших че не ми се занимава да се разправям и да ги връщам, понеже сумата не беше голяма.
След известно време ми се обадиха от банката, че въпросните са правили опити да изтеглят и други пари от сметката ми.
Закрихме я и открихме друга сметка, но не знам дали банката е подала сигнал за измамата.
Знам за друг човек, на когото всеки месец са му дърпали някаква дребна сума от сметката. Мислел си че е някаква банкова такса. В някакъв момент попитал в банката за какво точно му се удържа тази такса и чак тогава се разбрало че става въпрос за измама.
Та не знам как точно става, ама явно може.

Общи условия

Активация на акаунт