Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 345
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А не може ли да говорите с продавача да си изнесе натуриите?

# 631
  • Бургас
Не са в БГ собствениците.
Помолих брокера да се свърже с тях и да го постави като условие.
Ще видим дали ще се съгласят. Дано да имаме късмет.
Благодаря ви, момичета за координатите.

# 632
  • София
Поне в отстъпка в цената да договорите? Все пак това си е ангажимент (финансов и времеви), който собственикът прехвърля към Вас.

# 633
Абсолютно задължително условие е да си го поставите! Апартамента тотално изпразнен вкл. СКШ - или 1000 евро отстъпка искайте от тях!
Преди 2 год. ми се наложи това упражнение за 60кв. да се изхвърли всичко платих 1800лв. и 2 дни се изхвърляше!!

# 634
  • Бургас
Брокерската фирма също може да се напъне, най-малкото с контакти на фирми, а защо не и като условие при преговорите със собствениците.

# 635
Да бе, брокерската фирма като условие... Изриването на боклуци струва пари. Ако собственикът ги наеме, добре, да помогнат. Купувачът да си заяви, че го иска празно. Даже и мезето. Собственикът ще си направи сметка, може ли да дойде да почисти, или ще плаща дистанционно на фирми или познати.
Но може да се случи и да се развали сделка, заради тази претенция. Така, че и купувачът да си помисли колко му е ценно точно това жилище.

# 636
  • София
Е, те сигурно са се пазарили досега. Ако са свалили 5-7-10 хиляди от цената и сега поискат още 1000 заради изпразването, доста вероятно да се развали сделката. А и ако в предварителния договор не е писано, че трябва да е празно жилището, ще загубят и капарото.

# 637
Аз не мога да повярвам, че ще продадеш жилище с всички боклуци вътре. Но пък и такива обяви има с пълни мивки с мръсни чинии, та не се изненадвам.

# 638
ами моите роднини като продаваха - в предварителния договор пишеше: ако към момента на предаването не е изпразнено, цената се намалява с 1000 /лева, евро/. Ако е изпразнено - цената е същата.
И имаха мотивацията да изпразнят. Силно мрънкаха, но свършиха работата. Мазето беше до горе натъпкано с вещи, а апартаментът беше още по-зле .. даже не знам как е възможно да е още по-зле.

# 639
Наистина ако цената е добра или е сте си договорили намаляването й, е напълно очаквано и логично последващите грижи по изпразването на апартамента да бъдат именно на купувача.
 В обратната ситуация е друго и бих настоявала да бъда компенсирана с намаляване на цената с оглед на моите разходи за изпразване на жилището.

В трети вариант ако страшно мното ми харесва и мога да си позволя самият апартамент, сигурно така ще се ентусиазиран от възможността да имам точно това жилище, че въобще и дума няма да обеля във връзка със старите и ненужни вещи. Женска му работа :Р

# 640
Зависи кой за какво купува. Много често в апартаменти СС (или поне обитавани) има и ценни неща, които купувачът би искал да задържи - нови електроуреди, хубави холни масички, кресла, полилеи, поръчкови мебели от масив... Няма лошо апартаментът да се показва мебелиран, защото много хора не могат добре да си представят жилището ако е празно. А и после страните могат да се договорят кое да остане, кое не, дали безплатно, дали иначе.
Но това важи за приличен дизайн, не за коптор.

# 641
Аз пък харесвам на огледа да е празно.

# 642
  • София
Не е точно имотна обява, но е свързано с имотните обяви.
А пък някой ако се възползва, да не забрави лека комисионна там да ми остави Grinning

# 643
Хахах, иновативна стратегия за крадене на оферти и започване (или развиване) на собствен бизнес.

# 644
Само че, той щом не иска да си плати комисионната и е решил да мами, може и оглеждачът да бъде измамен. Или да му се плати колкото за едно кафе и разходка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт