Обсъждане на имотни обяви - 36

• 5 381
  • 105
  •   1
Отговори
Да продължим с обсъждането на имотни обяви в новата тема.

Линк към предишната - https://www.bg-mamma.com/?topic=1661090.780

# 1
И аз не разбирам драмата с високите етажи. Реално и на сравнително нисък етаж да живея, ако асансьорът( асансьорите) работят от дъжд на вятър или са пред крещяща нужда от ремонт, това силно би ме отблъснато от покупка в съответната сграда въобще. Тук не включваме етажите до втори, трети,  за които може и без.
 Наистина в новото строителство високите етажи, че даже и последните са с по-висока цена.

За апартамента в центъра-и за мен цената е доооооста завишена. Но пък купувачи всякакви. Сравнително скоро писах за партерен с двор, в района на Оборище, в сграда на почти 100години, който е купен и отремонтиран от известната дерматоложка Радина Денкова. Конкретна цена не беше назована, но в интервюто беше казала, че към същия интерес е имала и преди 20 години, но тогава не е могла да си го позволи. Сега обаче с опита, финансите й са други, и макар и със сигурност доооооста по-висока цена, й е по джоба:)

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 14:39 от lola92

# 2
  • гр.Пловдив
За мен макс. до втори етаж без асансъор ,оттам нагоре си е доста непривлекателно,за хората от третата възраст няма да споменавам...За старите сгради в идеалния софийски център кооперациите са по 4 етажа с високи стълбища ,високи тавани,миризми,дори и след основни ремонти ,,,

Чисто и просто се поставям на мястото на собственик като въпросната обява на ъгъла до църквата от няма и 60кв ...тотал бих искала да се оттърва от това жилище,депресиращо ми действа и не бих се чувствала ОК живеейки..

# 3
https://ues.bg/bg/bgr/sofia-doktorska-gradina/tristaen-apartament-22208

Погледнах обявите за прехвалената Докторска градина и не знам ,аз ли нещо не разбирам кое има стойност, изкуствено завишават оценки или се препират пари публично? 7 хил € на квадрат, без гараж….

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 01:43 от Sapien

# 4
  • София
С наличното мислене, че районът е прехвален, очаквано няма да разбереш. Това е най-хубавата част на София и носи съответния дух и атмосфера. Логично в цената влиза престижа да живееш там. С удоволствие бих, но не мога да си позволя. И не дизайнерско жилище пак не мога 🙃

# 5
  • София
Жилището е много хубаво и мястото е хубаво, но цената е малко в повече. Преди 6-7 месеца мой познат си купи жилище с 2 спални в центъра на Лондон, на 2-ра линия на Хайд парк (не точно срещу парка все пак, а следващата улица Simple Smile) за 1400 000. Знам, че София си е София и ако искам в София няма да си купя в Лондон, но все пак ми се струва в повече цената. Може и пералня да е, но пък може и някой да го купи, не знам. Ако имах парите, аз не бих го купила.

# 6
С наличното мислене, че районът е прехвален, очаквано няма да разбереш. Това е най-хубавата част на София и носи съответния дух и атмосфера. Логично в цената влиза престижа да живееш там. С удоволствие бих, но не мога да си позволя. И не дизайнерско жилище пак не мога 🙃

Колко според Вас е цената само на жилището и колко е цената на престижа за да може сбора да прави 1.3 милиона евро?
Макар да мисля , че правилният термин е местоположение ,а не престиж.

# 7
  • София

Колко според Вас е цената само на жилището и колко е цената на престижа за да може сбора да прави 1.3 милиона евро?
Макар да мисля , че правилният термин е местоположение ,а не престиж.

Нямам капацитет да отговоря на този въпрос. Не съм убеден, че някой има.
Цената не е сума от себестойност на елементи. За някой може да е нула, за друг да е милион. А собственикът да е вложил неговата гледна точка някъде в диапазона. Но стоя зад думата престиж. Именно престижно е да живееш там, а не местоположително.

# 8
Този имот не е масов и е по-скоро изключение (въпреки че в района не е единствен такъв). Самата агенция предлага само скъпи имоти и също не може да се прецени реално. Иначе на мен много ми допада и с кеф бих живяла там, но парите ги нямам и няма да коментирам Grinning

# 9
Не вярвах че ще видя  видя ремонтирано и даже обзаведено жилище, на което всичко да си му е на място и както трябва. Просторно, обмислено  и удобно. Страхотно разпределение, площ, ремонт, обзавеждане, дизайн.  Само осветлението и по-конкретно в трапезарията, според мен трябва да е по-пищно, но и да има опция да е съвсем приглушено и килима там  ми е  излишен.
За цената ще е такава, каквато някой я плати. Поне няма да има за какво да съжалява. Имот без компромиси

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:22 от mamamari

# 10
На мен също ми харесва, няма какво да се лъжем. Би ми харесало още повече ако едната баня беше свързана за родителска спалня , и беше трети, не втори етаж , но това са дребни забележки.
По въпроса за “престижа” той идва от местоположението и до някъде от това колко някой е дал над това,  което е разумно.
Има часовници по 5 лв, хубави такива по да кажем 1-2 хил , които биха изкарали поне 10 години и такива по милион. Същото е и с коли и имоти.
За цената на престижа , в случая е колко би струвало същият апартамент в Банкя , Овча купел или някой вада, или долина. Реалистично едва ли повече от 4000€ на кв.м , тоест 180х4000=720 000 € или престижа(локация) в случая е 580 000€

# 11
Реалистично - доста под 4000Е на кв. м.

# 12
Проблемът е, че го няма. Нека да е за тотален ремонт, но  поне после да става за живеене, а то...Има с компромиси и то тежки. Само с един санитарен възел,  масово спални под 15 кв, онова недоразумение кухня в хола, в което няма място за трапезна маса  нито за нормален диван. Няма антре или е толкова малко, че направо абсурдно.
Или липсват отстояния или всичко останало- буквално улици, магазини, транспорт в онези малинови ужасии.
 Хем струват една торба пари или доживотен кредит, хем си като в някакъв гаден експеримент.

# 13
за съвършения имот, намиращ се на метри от "Докторска градина"...

Луксозен имот, има много хубави гледки и архитектурно погледнато като разпределение е много добре, с тези събиращи се прозорци в края на Living room, с този огрмен прозорец в средата, направо като зала за валс се е получило. Но, не е точно дизайнерски, има отделни елементи, мъчили са се и някаква концепция да има, има разни скъпи неща от мебелите, но в същото време не са вложили много съвременни материали, има и ретро, и по-съвременно,но не най-съвременно, някои от нещата са сякаш собственикът е правил за себе си и  е извикал някой  да го понапудри малко, че ще се продава, и той сложил тия евтини възглавнички и няколко странни бар-стола и няколко вази, стомни и картини.  Може и да има някои много скъпи мебели, но не знам кои са колекционерските, това само познавач може да каже на каква стойност са мебелите, евентуално оттам да идва цената. Дали е италиански дизайнера, не ми става ясно, така е писала дамата, член на Мениджърския съвет, която го продава, а тя има в колекциятя само такива тлъстички по цена.
Запазили са дървото, но на места докато се разхождах имаше ожулвания ниско долу, все пак за такава цена всичко трябва да е гледано с лупа, нали? Изложението изток,  да сложи един компас на скицата,  има поне 3 посоки, само една от гледката беше по-грозна към някаква сива сграда с климатик.
И няма балкон! Не само гараж. Писано е етаж 2, но ми се вижда ниско, дали под него се живее или мазета?
Хареса ми един детайл на дизайнера- ромбоидната настилка в антрето, чудил се е какво да сложи, че горе на портала има и ромб, цента е да се отдели оптически антрето, защото от него направо в данс залата се влиза.
Скрит текст:

# 14
  • София
Добър е, пожелавам на всеки да има такъв Blush
Цената обаче е топ, бих предпочел за същите пари къща където и да е в София /мое мнение Blush/
Иначе ул. Оборище:
https://www.google.com/maps/@42.6948855,23.340343,3a,84.5y,213.7 … MDSoASAFQAw%3D%3D

Общи условия

Активация на акаунт