Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 505
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
Сложил ли си тераси, лоджии в квадратурата? Има си правила коя квадратура на тераси/лоджии как се включва. По спомен (без да съм сигурна) лоджиите се включват 100% в застроената площ, за терасите (откритите) не знам - там е мътна и кървава.

# 46
За стени отиват към 10 квадрата, останалото сигурно са балкони, както писа Мандаринка.

# 47
Нормално е.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:35 от pep_si

# 48
Да. Така е.
Тристайният НС, сделката за който финализираме в момента, е 99квадрата застроена площ, но реално като се събере квадратурата на стаите излиза като при вас около 85-86кв. При нас обаче общите части са 20кв.

# 49
Според мен също е нормално.

Ето и нашия пример:
- Площ с общи части: 101 кв.м.
- Общи части: 11 кв. м.
- Площ без общи части: 90 кв.м.
- Светла площ /вкл. тераса 3.5 кв.м./: 78 кв.м.

# 50
Какво мислите за тези обява? Беше пусната и в групата на квартала. Аз продължавам да хвърлям едно око, макар че вече ми граничи с невъзможното да се задържим през покупка в тази локация, а за наем все повече се разколебавам.
Щом панелът отива на оферти 3х евро кв.м. в района, явно много богати ще сме станали ..

https://m.imot.bg/details/1d172666261140081

# 51
Първото, което ми прави негативно впечатление (освен, че е панел на последен етаж Trollface) е, че има преустройство - доколкото виждам кухнята е местена. Което за мен е голям негатив. Незаконни са такива преустройства и има възможност завареното положение да изиграе лоша шега за в бъдеще.
И паркетите не ми допадат, но това си е до вкус. Позитивът е локацията, която всъщност прави цената, както и че влизаш и живееш.
Аз като прославен хейтър на панелите никога не бих дала 3000Е на квадрат за преустроен панел на последен етаж, ако ще и на Малдивите да е, но всеки си има предпочитания.
Ама и за панел, непреустроен, на непоследен етаж, пак не бих дала 3000Е на квадрат. Само да си кажа. Sweat Smile

# 52
Някой е излъскал апартамента, направил го е да изглежда добре и си е сложил цена, която си мечтае да вземе. Интересно ми е, на каква цена ще се сключи сделка (като/ако се сключи).

Набързо го прегледах, хубавичко изглежда.

На последен етаж и след такова “зачистване”, не знаеш какво ще излезе отдолу. Я някой скрит теч от покрива, я друго нещо…

Разбира се, спекулирам в момента, може всичко да си е наред. Много зависи как е било поддържано през годините. Не помня как точно, ми беше попаднала една страница за проучване с термо камери - имаше снимки преди проучването, както и след сканирането. На снимките преди сканирането не можеш да кажеш, че има проблем. На снимките след - се виждаха проблемни участъци с влага или течове.

Това с разликите в квадратурите - и аз се чудих наскоро. Поредният шантаж, толкова ли е трудно да се обявят реалните цифри…?

# 53
за апартамента "на входа на Южния парк"
Всъщност на кой вход точно имат предвид? Харесва ми, че в текста на обявата, все пак пише, че е тристаен, а в слогана - четиристаен. (да чете купувачът внимателно).
Има маниаци на паркет тука, и на балкона дори, пред кухнята един вид, в хола, не разбрах същия ли е като в стаите?
Тоалетната ми е особена, но като видях банята, вече я намирам за хубава.Свикнах с този стил. Какво е оргиналното разпределение, сигурно с отделна кухня, малко съм скептична с преместване на кухня в панел. Холът е тесен по природа, а като са сложили и кухнята там - е станал символичен. А пък кухнята 'обгърнала' плътно вратата, чак и отгоре шкафчета. В коридорите са прекалили с шкафовете и е станало толкова тясно, че мебел не може сигурно да се вкара.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 00:41 от Pepina_n3

# 54
  • София
за апартамента "на входа на Южния парк"
Всъщност на кой вход точно имат предвид? ...
На кръстовището на Петко Тодоров и Бяла черква е.

# 55
Дали някой има информация за компания Интер Билд Строй? Строят една сграда в Карпузица, която зелено. Само строителят ме интересува.
Ето това в сградата https://almirahomes.com/

Понеже има апартаменти, които са продадени и такива, които са резервирани, как при резервирани апартаменти строителят печели? Може да го продаде директно на по-късен етап и по-висока цена.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 10:52 от Baltazara1

# 56
Резервиран значи платено някакво стоп капаро, според мен.

# 57
Интересна обява, много ниска цена на квадратен метър, но визуално ми е като къщата на Барби
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b172241381592083

# 58
Интересна обява, много ниска цена на квадратен метър, но визуално ми е като къщата на Барби
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b172241381592083
Не гледайте цената на м2, не е реална. Въпреки, че няма размери скицата на ателието, се вижда, че двете тераси са колкото площта на жилището. От тази площ най-много двустаен - хол със спалня и то с много компромиси.

# 59
  • Бургас
Ателие, на последен етаж и най-вероятно без асансьор.

Общи условия

Активация на акаунт