Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 518
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Битов ток 12 год след построяването?

# 61
Дали някой има информация за компания Интер Билд Строй? Строят една сграда в Карпузица, която зелено. Само строителят ме интересува.
Ето това в сградата https://almirahomes.com/

Понеже има апартаменти, които са продадени и такива, които са резервирани, как при резервирани апартаменти строителят печели? Може да го продаде директно на по-късен етап и по-висока цена.
според мен тази инф в интернет не е обективна (по отношение кой е свободен).

Мястото е до гробищата, по-близо до Владайската река.
От северната страна, гледам, че някои неща ги е писал апартаменти, а те са само с едно изложение, може да го е писал североизток. До  трамвайните спирки не е толкова близо, и до Лидл/Билла в Княжево  за пешеходстване с торбите не е приятно.

# 62
Здравейте! В момента разглеждаме доста интензивно обявите за имоти и попаднахме на този блок на ул. Метличина Поляна в жк Гоце Делчев. Дали някой има информация за него?

https://pav-bg.com/portfolio/item/the-new-building/
[/quote
Аз имам апартамент от PAV.
Не е лошо строителството, но после не ги търси за някакви недостатъци. Като повечето строители.

# 63
За ателието в Младост 2: не гледайте цената на кв м - ниска е защото в общата квадратура влиза и терасата, последен етаж пече силно и трудно се отоплява, като добавим и течове, барби цвета не е драма 1 ръка матиращ грунд +2 ръце добър латекс среден клас и сте готови, евентуалното преграждане също ще бъде допълнителен разход и за мен ще се осъществи трудно заради формата на тавана, повече от 2-стаен няма как да стане освен ако не направите стая на терасата.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 15:02 от НаБабаДетето

# 64
  • София
Терасите не са ли само на хидро? Може и да не виждам добре де Blush

# 65
Кое изложение е по-добро за 3ст: югозапад(дневна)-запад(спални) или Югоизток(дневна) - Североизток(спални)

# 66
  • София
И от други фактори зависи, но ако приемем, че не е много ниско и захлупено отвсякъде, то първото вероятно ще е по-топло или горещо в някои периоди.
Дали това е плюс или минус, е субективно. За повечето хора предполагам е плюс, за мен е минус. Повечето хора мисля, че биха предпочели първото.
Най-общи приказки, разбира се, и доколкото сме в хипотезата, че говорим за жилища в една сграда, чиито останали характеристики са еднакви или сравними.

# 67
Кое изложение е по-добро за 3ст: югозапад(дневна)-запад(спални) или Югоизток(дневна) - Североизток(спални)

Второто, защото западът лятото значи страшен пек и даже само климатик не спасява. Трябват и външни щори.
А и в спалните е хубаво да е по-хладно и по-тъмно и даже и чисто северна спалня не е проблем, а североизток си е съвсем ОК.

# 68
Второто, освен ако не е на много нисък етаж и засенчен от съседни сгради. Тогава в спалните рядко ще влиза светлина, това създава усещане за студ (през късна есен-зима).

# 69
  • София
Източният апартамент за мен е по-добре. Живяла съм в чисто източно изложение, висок етаж - сутрин лятото в 6 светва вътре, но след 11-12 вече няма пряко слънце. Зимата се налага още от 2-3 часА да се палят лампи. За мен, като нощна птица, ранното светване беше проблемно.
Сега съм в западен, висок етаж. Задължителни са щорите или защитно фолио на стъклата. Сутрин е мръчкаво до 10-11 дори и лятото. Следобед слънцето напича вътре и температурите се вдигат до 36 и нагоре на терасите /остъклени лоджии, с отворен прозорец, с щори или фолио/, в стаите не е много по-добре. Зимата има три часа, в които “слънцето топли” вътре.
За мен е по-лесно да се отопли, отколкото да се охлажда. И етажът да е поне трети, за да влиза светлина.

# 70
Източния вариант е по-доброта опция. Западното изложение за мен не е добър вариант нито за спални, нито за дневен тракт (кухня)

# 71
  • София
Уф, значи да не се притеснявам, че изглеждам като идиот, изваждайки компаса при огледи Grinning

# 72
В София може перфектно и без компас - Витоша (планината) е юг, Стара планина (планината) - респективно север. Витоша се вижда практически от всяка част на града, дори и в мъгла можеш да се ориентираш къде е Витоша. Оттам нататък е лесно с останалите посоки. Но ако искаш да си съвсем екзактен - примерно дали изложението е повече север, отколкото североизток, тогава с компас, разбира се.

# 73
В София може перфектно и без компас - Витоша (планината) е юг, Стара планина (планината) - респективно север. Витоша се вижда практически от всяка част на града, дори и в мъгла можеш да се ориентираш къде е Витоша. Оттам нататък е лесно с останалите посоки. Но ако искаш да си съвсем екзактен - примерно дали изложението е повече север, отколкото североизток, тогава с компас, разбира се.

Има ли някакво приложение или функция на телефона, през които да може да се определи изложение на конкретно помещение? И къде точно трябва да застанеш. Малко тъп въпрос, ама с посоките съм била винаги малко зле

# 74
Има, компас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт