Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 519
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има приложения. Аз ползвам Компас. А можете да си купите компас от магазин за левче. В крайна сметка и намагнитена игла в съд с вода сочи север-юг. Няма значение къде ще застанете - стрелката сочи Север. Както сте вътре в стаята/апартамента, откъдето се намират прозорците - такова е изложението. Ако са от към изток - източно, ако са между север и запад - северозападно.

# 76
  • София
А вие кое бихте предпочели
Външни стени краен апартамент на етажа или в средата между два други апартамента ?
Пред дилема съм

# 77
В средата. Би било по-топло зимата, когато апартамента се намира между други два.

# 78
Външни стени краен апартамент на етажа или в средата между два други апартамента ?
Пред дилема съм

Средата. Такъв си купих и парно почти не ползваме.

# 79
В средата. Би било по-топло зимата, когато апартамента се намира между други два.

Категорично средата. Имам лично наблюдения и то двата, там, където е външен, трудно се отопля и някак все мразовито. На вътрешен почти без парно се кара.

# 80
Пред дилема съм

Вътрешен, разбира се. По-топъл в студено време, по-хладен в горещо време. Имате само фасадни стени външни, които съответно се изстудяват или нагряват.

Има ли някакво приложение или функция на телефона, през които да може да се определи изложение на конкретно помещение? И къде точно трябва да застанеш.
Изложението се определя от това накъде (в каква географска посока) "гледа" прозорецът. Т.е. заставаш точно пред прозореца и насочваш компаса (или телефона, ако ползваш приложение) към прозореца.

Посоките са лесни - ако Витоша ти е зад гърба (т.е. юг ти е зад гърба) срещу теб (гледаш към) е север. Надясно ти е изток (морето е на изток от София), а  наляво - запад (Сърбия, Западна Европа).

# 81
Крайният евентуално може да има допълнителен прозорец на холокухята. Това е единственото предимство, но студът си е студ.

# 82
На скицата винаги има указан север. Иначе за среден апартамент много зависи вътре разпределение/размери на стаите. Ако дневната е като фургон, не мерси.

# 83
Краен апартамент - холокухнята е прозорци на 2 от стените, много светло и приятно квадратно помещение, по-тихо е, откъм съседи.
Среден апартамент - холокухнята е правоъгълник с прозорци на 1 стена, съвсем различно усещане дава това дори и едни и същи мебели да използвате в този случай и горния с квадратната форма ефекта е различен. Вярно, че разходите за отопление ще са по-ниски, но повече прозорци, въздух, изложения/гледки за мен са по-важни.
Определено бих взела краен апартамент. За протокола: имам и от двата варианта.

# 84
  • Бургас
Може би съм единствената, която харесва западното изложение в дневната. Спалните ни са на североизток, само сутрин напича, но с блекаут пердета това изобщо не се разбира. Климатик в спалнята няма, следобед не пече и е много приятно. Вечер лятото спим на открехнат прозорец.
В дневната холокухня пък е светло цял ден. Лятото инцидентно съм пускала климатик.
Апартаментът е краен, но никак не е студено.

# 85
Присъединявам се към написаното от НаБабаДетето. Декември миналата година гледахме в НС тристайни- имаше свободни крайни и такива в средата. Наистина крайният дава много по-приятно усещане за простор и въздух плюс, че прозорците бяха френски. Същевременно средните при същата горе долу квадратура на холокухнята някак затискаха заради по-малкия брой на прозорците).
Среден апартамент обаче със сигурност би бил по-топъл. Другия момент е, че повечето прозорците блокират стените и както и да го върти и суче човек, все някой от мебелите ще трябва да се сложи до прозорец...

# 86
Другия момент е, че повечето прозорците блокират стените и както и да го върти и суче човек, все някой от мебелите ще трябва да се сложи до прозорец...

Именно, многото прозорци освен светлина означават и по-трудно подреждане на мебелите.

Но няма вярно решение, зависи си от предпочитанията на човека.

# 87
  • гр.Пловдив

Категорично средата. Имам лично наблюдения и то двата, там, където е външен, трудно се отопля и някак все мразовито. На вътрешен почти без парно се кара.

+1000,живяла съм като студентка във вътрешен -няма такова сравнение за панелка -поддържаше се 13 градуса без нищо,изкарвах само с допотопен конвектор преди 20г ,а снеговете бяха по 20см

# 88
Да, така е това с мебелите и прозорците. Но все пак аз съм за краен апартамент - повече изложения, прозорци, светлина преди всичко. Не е невъзможно да се съобразят мебелите с наличието на прозорци на 2 от 4 стени. Освен това колкото по-малко на брой и размери мебели толкова по-добре, да има въздух в помещенията, да може да се диша, а не като влезеш и навсякъде мебели-вещи-мебели. Празнотата създава простор и стил. Най-обичам като взема апартамента на шпакловка и замазка, изчистен от строителни отпадъци/материали, изметен и преди всичко празен, няма врати, няма нищо - едни прозорци и входна врата, и кънти, и е широко и прекрасно. И с напредването на ремонта най-болезнено ми става като се слагат мебелите, защото... ми отнемат от празнотата и простора. Най-красив е един апартамент когато е празен.

# 89
Отнемат или не, нали трябва да се седи на нещо, да се яде на нещо, да се слагат разни неща...

Общи условия

Активация на акаунт