Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 510
  • 766
  •   1
Отговори
# 15
Апартаментът на Оборище ми харесва като разпределение. Обзавеждането не е по моя вкус, но е включено в цената.
Цената е такава, каквато са сложили. Ако и когато го продадат, цената ще е тази, за която са се договорили. Аз мога само да се прехласвам по локацията и разпределението, обзавеждането бих го махнала изцяло. Но само мога да точа лиги...
Гледката е съвсем ОК, гледа предимно към френското посолство/резиденцията на френския посланик - голям двор, ниски сгради, значи няма да построят някакъв измислен уж "модерен" мастодонт.

Всеки си има предпочитания - дали да излезе на улица в центъра на София, с посолства и съответното полицейско присъствие, да отидеш пеша за 5 мин. до приятни места и заведения или да излезеш с колата по улици, които само се водят такива, неоправени, с течащи фекалии, замръзнали през зимата и т.н. На всеки това, което му е нужно и приятно. Парите са си негови, плаща за това, което иска.

# 16
За мен тази цена на Докторски паметник е абсурдна - без паркомясто, без балкон и май без ТЕЦ?  А и не е в мой стил обзавеждането, а е включено в цената.
Според мен ето това си струва много повече:
https://ues.bg/bg/bgr/sofia-downtown/mnogostaen-apartament-8926

# 17
  • гр.Пловдив
Апартаментът на Оборище ми харесва като разпределение. Обзавеждането не е по моя вкус, но е включено в цената.
Цената е такава, каквато са сложили. Ако и когато го продадат, цената ще е тази, за която са се договорили. Аз мога само да се прехласвам по локацията и разпределението, обзавеждането бих го махнала изцяло. Но само мога да точа лиги...
Гледката е съвсем ОК, гледа предимно към френското посолство/резиденцията на френския посланик - голям двор, ниски сгради, значи няма да построят някакъв измислен уж "модерен" мастодонт.

Всеки си има предпочитания - дали да излезе на улица в центъра на София, с посолства и съответното полицейско присъствие, да отидеш пеша за 5 мин. до приятни места и заведения или да излезеш с колата по улици, които само се водят такива, неоправени, с течащи фекалии, замръзнали през зимата и т.н. На всеки това, което му е нужно и приятно. Парите са си негови, плаща за това, което иска.

Къде е този линк,в предния се вижда само сградата ?

# 18
  • София
Спрях се на тези две обяви като търсенето ми е да е с готова баня и кухня (или напълно обзаведен)
https://m.mirela.bg/imoti/%25D0%25A2%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%25 … -offer432788.html
https://m.imot.bg/details/1c168067067968574
Вторият апартамент ми допада повече, защото е в нова сграда, но ме притеснява, че вече година е на обява и се продава…

# 19
И двата не са лоши, заслужава си да се видят. При втория според мен много се натрапват тези бели  с повтаряща се шарка подови плочки. Аз не мога да ги понеса и може би затова не се продава. Няма и готова кухня. При първия наглед е по-добре, а душ кабината ме спечели. Има и ТЕЦ, за мен също много важно. Че е ЕПК няма проблем, важни са локацията, транспортът, инфраструктурата... Не знам в Красна поляна нямаше ли цигани?

# 20
  • София
Първият ми харесва повече и цената е малко под очакваната според мен. Предполагам е на самия бул Възкресение на първа линия между пазара и К Величков.
Ще е шумно. Компактно ромско население в близост, да. Това изглежда е отразено в цената му.

# 21
Втората обява е без ДДС.

# 22
  • София
И без Акт 16

# 23
Това с аха и да излезе акт 16 може да трае с години и даже вечно. До нас една такава чака вече 12 г. За мен и дума не може да става за сравняване на обява с акт 16 и такава с неясно бъдеще, както не мога да сравнявам сграда с централно парно и топла вода и такава с бойлери. Много голям компромис.   Живее се някак но, но нямат нищо общо, а предстоят и свободни цени на тока . Хубаво би било  да има и вариант 2- газ или ТЕЦ.
Важно би ми било етажа да не е от ниските и да няма преустройства, отговорността за които би станала моя с покупката на жилището. Преместването на чешма и канал също е преустройство и ако е без съответната документация става отговорност на новия собственик. При ремонтите  няма такова нещо като заварено положение или давност ако се окаже, че действителното състояние не отговаря на наличната строителна документация в архива.

Онова колекционерското жилище ако вземе да се окаже и без климатизация би било катастрофа.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 16:45 от mamamari

# 24
В ЕПК трудно ще има преустройства, защото което не бива да се бута се бута много трудно.

# 25
Както писах и в края на предишната тема, в някои ЕПК кооперации повечето преградни стени са тухла или социалистическите Итонг блокчета. Т.е. са на същия принцип като в НС - железобетонни колони (или както там се казват на професионален език), които са носещи, и преградни тухлени стени, които не са носещи.
ЧС е права - железобетонните колони в ЕПК трудно ще ги изкъртят/махнат.

# 26
За обявите в горния ценови сегмент - Докторска и този в център, показан от Черна станция съм определено за втория, наистина си заслужава повече. Но за всеки влак си има пътници - и на Докторската ще се намери купувач за който мебелите ще са последен крясък с ехо на модата, не просто писък, не е евтино обзавеждането там в никакъв случай. Аз не мога да си позволя нито един от двата и не са ми нужни, ако трябваше да избирам бих избрала втория показан от Черна станция и не само заради цената.
За другите 2 обяви - този който чака Акт 16 е на обява повече от 18 месеца, не ми допадат тези плочки нашляпани почти навсякъде, иначе съм ЗА новото строителство пред всяко друго, но в случая по-добър вариант е ЕПК-то, съвсем прилично довършено - не ми допадат черните крепежни елементи в коридора- дръжки, закачалки, ламината ми идва възтъмен и осветителните тела не са в мой стил, но като цяло си заслужава повече. Отидете на оглед задължително и огледайте общите части на блока, хората които ще срещнете когато влизате и излизате, както и съседните прозорци как са - да няма занемарени апартаменти, баби гледащи 15 котки и прочие, успех! Допълвам - огледайте таблото за обяви долу във входа - събират ли се пари за нещо или не, най-често голям разход на ЕПК-тата са ремонтите на покрива и асансьора.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 19:20 от НаБабаДетето

# 27
  • София
За ЕПК блоковете - ремонта на покрива и асансьора изобщо не са голямо перо. За асансьорите има абонамент към поддържаща фирма, пари се събират с месечните такси. Разхода за покрив е минимален при наличие на поне 100 апартамента. Покрива не е с огромна площ и се падат по под 100 лв/апарт.

# 28
Не е вярно това, което сте написали, но няма смисъл да спорим. Знам за ЕПК 15 етажа, където се събират по 800 лв на апартамент за ремонт на покрив и основен ремонт на асансьор. Не че подобна сума е проблем за човек, който може да си позволи покупка на апартамент към момента. Исках да насоча вниманието на дамата, която пусна обявите за обсъждане към етажната собственост и състоянието на общите части, които са важни при условие че става дума за 40 годишно ЕПК, по-млади няма реално.

# 29
  • София
Да събират, като не си поддържат т.н. Фонд Ремонти и нямат договор с читава асансьорна фирма.

Общи условия

Активация на акаунт