Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 354
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Е колко на квадрат трябва да е качествено направен апартамент панелка в Надежда? И защо качественото у нас винаги го приравняваме с "луксозно". Не е едно и също.

# 691
А мислите ли, че новите промени по кредитирането ще доведат до някаква промяна на пазара?

# 692
Този апартамент със сигурност не е 75m2, дори и с общите части.

# 693
Споделих мнение, че за мен тази цена е твърде завишена. Мнението ми е въз основа на личния ми опит. За ново строителство в Надежда на голи стени на мен всичко ми излезе около 700 евро на квадрат и то с доста по-висок клас мебели, осветление, уреди и материали,  сравнено с показаното в обявата. За мен това на снимките далеч не е ремонт за 600 евро на квадрат. Може да е качествено направен, като цяло да е устойчив и да не почне да се разпада за 1-2 години, но не мисля, че е излязъл такива пари. И въпреки това според мен жилището ще се продаде много бързо дори и на тази цена.

Друг въпрос е кой как изчислява времето и усилията, вложени в един ремонт. И кой колко е готов да плати за това. Различни хора, различни възприятия.

# 694
Изглежда ми като двустаен, преустроен на тристаен. Не видях снимки на втората спалня. Допускам, че това е защото е в бившата кухня и е твърде малка.
Е много ясно - панел с кухньохол няма. Щом кухнята е в хола, значи кухнята е станала на втората спалня, вероятно 10 кв.м. а целият е около 65 кв.м.
Иначе на мен ми харесва как е направен, ама си оставаш в панелката, с комшийките баби с чехлите пред вратата, захабени общи части, занемарена поддръжка и всички останали негативи.

# 695
Изглежда ми като двустаен, преустроен на тристаен. Не видях снимки на втората спалня. Допускам, че това е защото е в бившата кухня и е твърде малка.
Е много ясно - панел с кухньохол няма. Щом кухнята е в хола, значи кухнята е станала на втората спалня, вероятно 10 кв.м. а целият е около 65 кв.м.
Иначе на мен ми харесва как е направен, ама си оставаш в панелката, с комшийките баби с чехлите пред вратата, захабени общи части, занемарена поддръжка и всички останали негативи.
В НС на етажа ми едни 25-30 годишни си изкараха отпред цяла етажерка с обувки. Отделно чехлите им са на постелката пред вратата. Съседите са си просто на късмет. Една позната сега търси жилище и като гледа в стари блокове, първо оглежда входа отвън и после се качва по стълбите, за да огледа вратите на съседите. Търси следи дали няма ментално болни във входа, въпреки че трудно ще установи наличието на такива по този начин.

# 696
Всъщност това не е обобщителен образ за всички панелки. Както не бива да се разбира автоматично, че в НС всичко ще е противоположно на това. Аз само в НС съм виждала струпвания на всякакви боклуци в коридорите, та даже ще е добре, ако са само чехлите. Изглежда някои хора следват логиката "като ще плащам за 20 квадрата общи части, то поне да си ги ползвам".
Една сграда и да е стара пак може да е поддържана. Трябва да се обърне внимание на оглед.
За мен най-големият недостатък на панелките остава видът строителство.

# 697
Кухненските шкафове са със странични детайли до долу или иначе казано нямат стандартния цокъл, който се хваща към крачетата и може да се подменя. Колкото и качествено да е залепен канта на плоскостите, там ще се мие често и ще започнат да се раздуват всички модули. Различният цокъл на миялната няма да коментирам, трагедия... разминаването на кант дръжките при хладилника също. Плоскостите най-вероятното са от евтините гланцове, които супер трудно се поддържат. Опитът да се намерят плочки и ламинат в сходен цвят е потресаващ, лайсната между тях също. Снимките са разтеглени, на диванът може да седнат само двама души и е супер близо до кухнята. Шкафът за TV е като за детска стая, трите кубчета отгоре на свинче звънче. Спалнята си плаче за по-висок гардероб, все пак в тоя апартамент ще живеят 2-3 души, не са само дрехите, на които трябва да се търси място в едно жилище. Малка баня, даже жилището не е от онези панели с отделна тоалетна и килер. Малката стая не е обзаведена. 8 от 9 етажа панел в Надежда. Ако общите части бяха хубави, щяха да ги снимат, за да трупат точки. Даже няма за какво да се хвана Simple Smile))))

# 698
Пак се разгоря традиционния спор за-против панелките.
За конкретната обява - 8/9 етаж е много вероятно да означава 8 последен етаж, с въздушните възглавници отгоре. Това означава, ако няма топлоизолация на тавана на жилището - студено през зимата, горещо през лятото.
Преустроен 2-стаен е - кухнята е станала спалничка. Това означава 64-66 квадрата е площта, включването на терасите, които са приобщени, не е особено коректно, така или иначе, от този период, 1/2 от площта на закритите балкони (лоджии) са включени в площта на жилището.
Сигурно може да се направи и по-добър, и по-качествен ремонт. Но жилището е направено съвсем прилично, без да съм почитателка на точно този интериорен стил, нищо не ме дразни особено интериорно. Нека все пак да приемем, че не всеки човек/клиент/купувач има възможността да отдели времето и парите за основен ремонт. Имаше потребителка в темата, по време на Ковид-а, която се чудеше дали да купи преустроена, ремонтирана (без екстри) панелна гарсониера пак в Надежда, май втора или в трета, на границата с втора част. Пак я разубеждаваха - панел, ремонтът не струва толкова. Но беше млада сама жена, която нямаше нито времето, нито опита да се занимава с майстори и ремонти. Купи си жилището, може да не е било перфектното, но на нея това й е било нужно в онзи момент.  Годините си вървят, изплащането на ипотеката - също. За тези години цената на самото жилище се е вдигнала. А тя си живее (надявам се) там, не дава пари за наеми.

# 699
За Мират Груп - добро им е строителството, ползват добри материали. Минавал съм покрай повечето им строежи още докато ги дигат и съм ги гледал какво правят и какви материали се ползват.
Това което не ми харесва при тях е, че сградите им са горе долу еднотипни. Ако минете в Надежда 2 да ги разгледате, едно и също. Няма да се учудя, ако проектите за сградите са им едни и същи. Гледал съм апартаменти там (само на скица) на всичките им сгради и всичките са тип малки кутиики. Особенно спалните. Единствено може да се намери по-голям апартамент и малко по-нормални спални на последен или предпоследен етаж, но пък тогава идва скосявания. Мисля и всичките им сгради са без ТЕЦ (за мен е голям минус при НС).

За панела в Надежда - мнооого надута цена. От първа ръка с разговор с 2ма различни брокери са ми казвали, че горе долу цена на кв. за панел в квартала върви около 1300-1500-600 според състоянието. Говориме за реални сделки, не за какво си пише всеки в imot.bg.

# 700
Защо да си кривя душата, АП в Надежда ми харесва. Ако общите части са хубави и ви харесва кварталът, вземете си го. Иначе почват едно циганене, едно пазарене с майсторите. Точно снощи почна един да ме увещава от 40 лв на кв. За труд за покрив на едно помещение, и от дума на дума стигна до 100. И това едва е началото. Няма да ти излезе по-евтино да направиш от коптор, този краен резултат. Simple Smile цените не са това, което бяха

# 701
За ап. в Надежда: само аз ли не виждам втората спалня, схема на имота да бяха сложили поне, това е обикновен двустаен и то последен етаж, цената висока предвид квартала, плюс е ремонта ако нямате време и нерви за майстори, минус неизвестността колко качествено е направен, друг минус жилище на 40 години, още един минус най-голям Панел. Много минуси с малко плюсове, от мен голямо Не за всичко що е панел ама ремонтиран бил, мерси.

# 702
Двустаен, преустроен на тристаен и с цена на тристаен, че и повече. Бих прочела нотариалния акт.Трапезарията малко ми прилича бивш балкон. Интересно каква ли им е цената без обзавеждане - би трябвало да остане кухнята и банята, а стаите без други мебели. Покрай обзавеждането много са се уляли с цената. Щом им е толкова ценно, да си вземат дивана, спалнята и гардероба.

# 703
  • София
Блока е 145, 9 етажен си е. След няколко дни мисля няма да я има вече обявата Blush Просто готовите бързо свършват

https://www.google.com/maps/@42.7270238,23.2967106,3a,75y,143.52 … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 704
Е, блокът не е в окаяно състояние - топлоизолация на парче, тук-там липсваща, но преобладаващо има. Балконите всичките са остъклени.  Входните врати на всички входове са сменени.
Има някакви течове по фасадата от покрива на места, но все пак жилището явно не е последен етаж. Покривите са плоски, далеч по-лесно е да се ремонтират от скатените с керемиди

Не следя пазара в Надежда, не мога да коментирам цената.

Общи условия

Активация на акаунт