Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 332
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
От скоро гледам обяви, за да бъда в течение с пазара.
Учудих се колко много сгради седят с години на Акт 15... Мислех, че са по-малко.
В някои си има населени хора и си живеят там. А други - пустеят.

# 676
Търся мнения за Мират Груп. В момента на зелено е пуснат обект в този район за около 2000 евро кв.м.

# 677
Мират, като строител, бяха един от първите ми избори, когато си търсех жилище в района. За съжаление, в онзи момент нямаха свободни апартаменти, които дори частично да покриват критериите ми. Те държат (или поне до преди няколко години държаха) едни от най-високите цени за района. Хората, с които се консултирах тогава ми казаха, че като цяло ползват добри материали, не пестят от материал и стриктно следят за качеството в процеса на строеж. Отвън сградите им изглеждат хубави, но не съм влизала. Имат и други строежи в Надежда и човек може да се поразходи да ги види.

Този конкретен обект обаче е в кв. Триъгълника. Не знам дали новите сгради там са с ТЕЦ, но къщите в квартала са предимно на локално отопление и зимно време оттам се носи страшен пушек.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 15:01 от Rebel Rebel (innasn)

# 678
  • София
Добри отзиви съм чувал за Мират също, да.

# 679
Здравейте,

Бих се радвала да обсъдим заедно една конкретна обява:
https://m.imot.bg/details/1c172643830833709

Това, което аз виждам като големи плюсове е, че апартаментът е напълно обзаведен, както се казва - събуваш се и влизаш, което вече е все по-рядко срещано. Също така големината на апартамента е ок.
И май единствен по-голям минус е, че е панел и точно по този въпрос ще се радвам на вашето мнение. Толкова голям недостатък ли е панелът и защо?

# 680
Апартаментът е много хубав отвътре, готов за живеене, което ще ви спести първоначалните занимания.
Обаче аз купувах наскоро и едно от нещата, с които не можех да направя компромис, беше типът строителство или по-конкретно - да не е панел. Мисля, че повече от тревогите около панелите са свързани с изтичащият им експлоатационен срок и неяснотата от гледна точка на сигурност на тези сгради. Както и с нормите за  енергийната ефективност, които в бъдеще само ще стават по-стриктни.
Лично аз не желаех да купя нещо, в което не е ясно дали ще мога да живея през следващите десетилетия.
Също така ако ще купувате с ипотека имайте предвид, че банките отпускат по-малък процент на финансиране за панелни жилища, отколкото за другите типове строителство.
Във връзка с обявата - на мен цената на квадрат ми изглежда леко висока за панел в този квартал. Но знам ли, не съм на пазара от половин година почти, не съм запозната как са се изменили цените.
За подобна цена на квадрат преди няколко месеца купих ЕПК, същата квадратура, след ремонт, до голяма степен обзаведен, но нуждаещ се от козметични подобрения. Оценката на банката беше същата като продажната цена (съвсем малко по-висока). Обзавеждането не се взима предвид, само локация, етаж, общо състояние на имота, тип строителство и т.н.

# 681
Панела е от 86г, т.е. не е толкова стар. Има панели от 60те и все още си се ползват.

# 682
Когато става дума за обзаведен апартамент, бих предпочела да е живяно в него някакво време, билото то и поради тази причина да има някакво захабяване. Леко ме притесняват апартаменти купени с цел ремонт и препродажба на по-висока цена. Знам, че се прави, но някакси ми е рисково в условията на нашия пазар.
Ремонтът тук е доста евтин, поне на мен ми се набиват  детайли, които биха могли да бъдат избегнати, без това да увеличи цената. Малко да направим нещо лъскавичко и да го пробутаме.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 12:01 от Хипопотам

# 683
Когато става дума за обзаведен апартамент, бих предпочела да е живяно в него някакво време, билото то и поради тази причина да има някакво захабяване. Леко ме притесняват апартаменти купени с цел ремонт и препродажба на по-висока цена. Знам, че се прави, но някакси ми е рисково в условията на нашия пазар.

Не схващам особено логиката ви. Може да има следи от живеене и човекът да го препродава, защото има неща в самия апартамент, които не са ок. Как това, че е живяно, ви прави по-спокойна? - Че човекът, който продава апартамента, го е ремонтирал и обзавел за себе си? Пак няма гаранция с какви материали е правено. Масово се купуват апартаменти с цел да се ремонтират, препродадат и продадат с печалба. Това автоматично ги прави рискови имоти ли?

# 684
  • София
Има причина тази технология да остана в миналото. И съвсем не защото е скъпа или сложна.
Истина е, че има разлика между панел от 60те, 80те и последните от самото начало на 90те.
Експлоатационният им живот е 100 години, независимо, че поради една или друга причина хора ( и брокери ) твърдят друго.
Не означава, че на сто и първата ще падне в никой случай.
Течовете и водата въобще са най-опасното нещо там защото компрометират изключително важните за конструктивната здравина заварки между отделните панели.
Не бих купил за себе си. Не мога да преценя цената с обзавеждането, може би е логична или леко завишена.

# 685
Здравейте,

Това, което аз виждам като големи плюсове е, че апартаментът е напълно обзаведен, както се казва - събуваш се и влизаш, което вече е все по-рядко срещано. Също така големината на апартамента е ок.
И май единствен по-голям минус е, че е панел и точно по този въпрос ще се радвам на вашето мнение. Толкова голям недостатък ли е панелът и защо?

Твърде скъпо за първа част на Надежда, панел, спряно квадратурата. Ние продавахме за малко едно епк, на което искахме по-ниска цена на кв.м. от тази в обявата, и пак сякаш на купувачите им се струваше много. После забременях и спряхме продажбата по лични причини. Така или иначе, за този район спокойно гледайте тухла или поне епк за сходни цени, ако ще и да не са така пипнати, ще си ги пипнете.

# 686

Не схващам особено логиката ви. Може да има следи от живеене и човекът да го препродава, защото има неща в самия апартамент, които не са ок. Как това, че е живяно, ви прави по-спокойна? - Че човекът, който продава апартамента, го е ремонтирал и обзавел за себе си? Пак няма гаранция с какви материали е правено. Масово се купуват апартаменти с цел да се ремонтират, препродадат и продадат с печалба. Това автоматично ги прави рискови имоти ли?

Ремонтът в случая не е добре направен. Знам, че се прави масово с такава цел, аз бих помислила много преди да купя скоро ремонтиран и със сигурност не бих купила конкретно този. Но това са си мои наблюдения, всеки е свободен да си реши за себе си.

# 687
Ремонтът е доста бейсик, но не мисля, че е лош. Трябва на място да се види какво е качеството на материалите, каква марка са мебелите и структурите в банята, кухнята да не е с най-боклучливите плоскости и тн. Ако всичко вътре е куче марка и подпалки, смятам, че цената на квадрат е малко височка. Но от снимки няма как да се разбере, въпреки че изглежда приятно за окото.

# 688
Здравейте,

Мноооого висока цена за Надежда. Ако е НС ремонтиран и обзаведен цената би била сравнително ок. Ако панел за ремонт е средно 1700-1800к, но аз поне в тази обява не виждам ремонт за 600 евро на квадрат. Gorenje не са висок клас електроуреди.

Изглежда ми като двустаен, преустроен на тристаен. Не видях снимки на втората спалня. Допускам, че това е защото е в бившата кухня и е твърде малка. Не пишат дали е сменяно ВиК, щрангове, ел.инсталация. Не пишат и дали и кога е ремонтиран покривът на блока. Не е последен етаж, но е достатъчно близо до покрива, за да има проблеми при теч. При родителите ми, също панел от 86-та в Надежда, блокът е в добро състояние, но си е панел. Виждала съм дупка в носеща стена с набутани вътре вестници от 80те. Отделно, в тези блокове никога не е ясно кой какво и как е бутал по етажите при приобщаването на тераси.

# 689
Довършване и обзавеждане бие към средно ново с малки изключения. Вие какво очаквате топ мебели, уреди и настилки? Тогава щеше да струва повече.

Общи условия

Активация на акаунт