Обсъждане на имотни обяви - 35

• 41 767
  • 796
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Всички високи ЕПК в които съм бил, са били с по два асансьора. Повреди ли се единия, имат време за реакция.
Е, сигурно има някаква математическа вероятност да откажат и двата едновременно, но едва ли тя би притеснила повечето хора.
От другаде идва страха у някои хора да живеят на високо.

# 766
Следя групата от много време и винаги ми е била полезна
Ще съм благодарна за мнение относно този имот
https://m.imot.bg/details/1c172059978702447
На пръв поглед, на моето неопитно око, изглежда добре. По принцип харесвам готови апартаменти или поне "до ключ", но винаги ме притеснява банята. Най-вече, защото се наслушах от различни подкасти, мнения и бригади за довършителни работи - как напоследък качеството е нула. И после трябва да къртиш всичко и да правиш на ново.
Интересно е мнението на drago_2008, може ли повече информация?
Цитат
... имайте предвид, че ще имате няколко хиляди лева разход за довършване на сградата от ЕС, защото строителят не си е свършил работата. Поне акт 16 взе.

Относно ЕПК-то и високите етажи. Изглежда окей, не особено претенциозно, достатъчно да се заживее там. Като плюс намирам по-чист въздух и добра гледка. Но за мен, минусите за повече - невъзможност за бързо слизане или качване, ако се налага, без употреба на асансьор. Това включва събития като повреда на асансьора, природни бедствия, аварии. А и с моите кахъри с асансьорите в НС, вече се заглеждам по сравнително ниски етажи.
Когато бях в панел, имах чувството, че асансьорът никога не се е развалял. Сега в НС - постоянно има проблеми. Интересно в ЕПК как е. Там вярно, че има и повече асансьори, но съм чувала, че не всички ги поддържат работещи, т.е. вероятно е при 2 асансьора да има само 1 реално функциониращ.

Имаше още една обява, няколко страници назад. Пак изглеждаше ок, но снимките бяха доста изсветлени и с контраст. На мен това ми направи лошо впечатление, сякаш изкуствено се подсилва изображението.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 21:19 от Sasha Fierce

# 767
  • София
Аз не мога да пиша обобщаващо за всички ЕПК-та.
Но в моето и в това на близки сме с 2 асансьора и с постоянен абонамент  към асансьорна фирма. Ако едното устройство спре - всеки е свободен да сигнализира за повредата. Хората реагират моментално. За над 20 г. се е случвало сигурно по 1 път годишно да не работят и двата едновременно.
Но пък качването до 12 ет. е много полезно за раздвижване. Когато нямам покупки редовно се катеря пеша - бавно и спокойно.
Просто трябва да се огледа сградата, как се поддържат и изглеждат общите помещения, има ли боклуци и такива неща.
И друго - мазето на 12 етажния апарт. ще е на тавана. За мене това е плюс- мразя да влизам в мазета и подобни подземни помещения.

# 768
@drago_2008
Какво е ЕС?

# 769
  • София
Нещо като Европейски съюз в микро вариант - Етажна собственост Grinning

# 770
Интересувам се от този имот, но ме притесняват цената. Според вас адекватна ли е на пазара? Плюсове, минуси които виждате? Благодаря предварително.
https://m.imot.bg/details/1b172351991765557

# 771
Апартаментът не е в идеалния център, а в широкия център. И не си струва тези пари според мен. Тази цена на квадрат е като за супер качествено НС. Няма снимка на сградата, ама е партер на голяма улица... Лошо.

# 772
Много старо, гредоред вероятно, нисък етаж, безумна цена, най много ме дразни гофрето на абсорбатора, Толкова ли не можаха да го скрият, но това са детайли.
За високите етажи да кажа: навсякъде където съм гледала и купувала НС с покачване на етажа се качва и цената. Не е никакъв минус висок етаж за център и широк център особено. Скъпите имоти са на високите етажи. Не говоря за ЕПК, а за луксозни жилищни сгради НС или такива в среден клас.
Пак изчетох за 12 тия етаж какъв минус бил, несериозно е обективно погледнато това което сте нсписали. Горките инвеститори колко са се минали да продават ниските етажи по-евтино от високите, трябвало е първо тук да питат.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 22:20 от НаБабаДетето

# 773
  • София
Аз пък виждам само плюсове:
+ няма почти 100 годишна тераса, която да падне на някой на главата;
+ наблизо има църква;
+ пожарната е отсреща, ако все пак молитвите в църквата не помагат Blush

# 774
  • София
Абсурд е това на Раковска според мен. Пълен!
Тъжно западнала ми се стори тази част на Раковска, вчера минах с тролея а от доста време не бях. Мисля, че изброих поне 20 празни, изоставени магазинчета от Дондуков до Сливница. Толкова контраст с горната ѝ част, която е емблематична за София.

# 775
Не е толкова зле мястото, още повече, че цяла София си е запусната, мръсна, хаотично застроена.Просто цената на въпросният имот е висока.В близост и от двете страни на ''Раковски'' по ''Цар Симеон'' има ново строителство, но не им знам цените.
Цитат
По принцип харесвам готови апартаменти или поне "до ключ", но винаги ме притеснява банята
За продажбите в МЛ от линка са си писали, че снимките са примерни.Та изобщо не се знае какви са им баните.

# 776
Това да не е нова мода на агенциите, или поне някаква нова практика на конкретната агенция - да се пускат обяви в темата и да навъртаме гледания? Open Mouth
Последните няколко страници точно с това се занимаваме - с обяви тип "Нерде Ямбол, нерде Стамбул!"

# 777
И какво бих спечелила, ако съм агенция и бг мама ми гледа обявите?! Едно голямо нищо.
Благодаря за мненията! Апартаментът е с високи тавани, простор, няма нищо общо с НС. За локацията пък да не говорим, че е чудесна. Наоколо е пълно с ресторанти, пекарни, училища и школи.Не е на Раковски и партерът е висок. И гредоред не е. Така че от тези минуси, които видяхте единствен валиден е цената, но нея ще я борим.

# 778
  • гр.Пловдив
И какво бих спечелила, ако съм агенция и бг мама ми гледа обявите?! Едно голямо нищо.
Благодаря за мненията! Апартаментът е с високи тавани, простор, няма нищо общо с НС. За локацията пък да не говорим, че е чудесна. Наоколо е пълно с ресторанти, пекарни, училища и школи.Не е на Раковски и партерът е висок. И гредоред не е. Така че от тези минуси, които видяхте единствен валиден е цената, но нея ще я борим.

Как изглежда отвън,на 3 етажа ли е?

# 779

Как изглежда отвън,на 3 етажа ли е?
На 5 етажа е сградата. Фасадата не е супер, но според собствениците имало инициатива да се санира. Това обаче не знам как мога да го проверя. Едва ли си вадят подробен протокол на общите събрания, при все че в сградата живеят 5, 6 човека.

Общи условия

Активация на акаунт