Отговори
# 75
  • София
Аз това предлагах и мислех за най-правилно,подреждаш си ги по собствените желания даже бала да ти е по-нисък от обявения в справочника,щерката вика не,не така е грешно и се насметох,че вече има моменти да е по-права.

# 76
  • София
Единственото грешно е да сложите по-малко желана паралелка на по-високо място в списъка.

# 77
Ще пишем едни домашно по химия тези дни, някой ще има ли възможност да погледне дали не изпускаме нещо. Принципно мисля, че ще се справим но няма да е лошо още един чифт очи да го погледат.

# 78
Ще пишем едни домашно по химия тези дни, някой ще има ли възможност да погледне дали не изпускаме нещо. Принципно мисля, че ще се справим но няма да е лошо още един чифт очи да го погледат.
Най-зле съм по химия (и висша математика), ма ако е домашно в тетрадка, обикновено цялата информация си я има в учебника. Ако не, гугъл винаги ми дава идеи, вкл. съм намирала обяснение на задачи от индийци на английски във видео.

п.с. колкото пъти виждам темата днес, толкова почвах да я чета като "трапезите идат".

# 79
Ето една статия за подреждане на желанията.
https://www.kandidatstvai.bg/posts/zhelaniya-sedmi-klas#izbirane-na-zhelaniyata

# 80
  • София
Дъщеря ми е добре по химия. Пратете, ако не е много дълго, ще й го дам.

# 81
  • Бургас
В четвъртък е класното по математика. Оммм
И на моя е в четвъртък.  Напоследък изобщо не следя какво взимат в училище, само гледам да пробутам някой 1 модул по математика.  
И при него голямо напъване- проекти, контролни, защо? Защо не го направиха по-рано? Много добре знаят, че трябва да  наблегнат на подготовката за НВО.
Днес ми донесе първата тройка. Предметът е музика, а годишната оценка ще е петица. Втора чаша съм си сипАла.
Заглавието на темата е топ - вече и ние можем да развием по една теза 😁
Допълвам се - meksito,  имаме една тетрадка с верни отговори и тестове по химия. Мога нещо да снимам, ако има нужда. Ето тази е:

# 82
Sesil, ако няма да кандидатства с музика, защо се стресираш излишно?! Моето по английски има
5 шестици, 1 четворка и последно 1 двойка, защото беше болна и не се яви на контролното. Вече нито я проверявам, нито настоявам за предмети, които не са балообразуващи. При нея в петък тепърва има класно по бел, а преди това е на урок по мат, тежък ден ще дойде.

# 83
Класната по математика мина, слава богу 6 има ,днес беше тази по бел, та ще чакаме.
За кариерното ориентиране, моя позната води дъщеричките си- в 12 и в 7 клас. За каката каза, че е било много от полза, но за малката и казали , че не може да се даде категорична оценка. Било е въпросник от май  100 въпроса и после събеседване.

# 84
Класната по математика мина, слава богу 6 има ,днес беше тази по бел, та ще чакаме.
За кариерното ориентиране, моя позната води дъщеричките си- в 12 и в 7 клас. За каката каза, че е било много от полза, но за малката и казали , че не може да се даде категорична оценка. Било е въпросник от май  100 въпроса и после събеседване.
Мислила съм си го да я водя, но ако само ще попълва въпросник и някой ще го анализира и резюмира, няма смисъл. Тя сама си прави проучване миналата година сред познати и роднини на кой как му се е развил професионално животът и се убеди, че няма еднозначен отговор. Баща й цял живот работи едно и също, инженер, интересно му е, обича си работата, аз съм на другия край. Използвах случая да й кажа, че никое решение не е финално и не е проблем, като завърши гимназия да избере друго.

# 85
  • София
Е, то важните избори се правят след гимназията - какво ще уча/работя и за кого ще се оженя. Joy Гимназията е важна основно заради средата. И без среда става, но е по-трудно.

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 22:45 от sanaka

# 86
  • Бургас
Sesil, ако няма да кандидатства с музика, защо се стресираш излишно?!
Не не, не съм сресирана изобщо, леко изнервена по-скоро, защото това е нарочно. Просто за мен,  а и не само,  това е разтоварващ предмет. При него излиза, че петиците ще са по музика, технологии, евентуално биология и рисуване. Има време,но предполагам ще са така. Друга е посоката ми на мислене за оценката, ама здраве да е.
Аз също смятам, че добрата среда е много,  много важна, особено в този период, когато се оформят като личности.
По български на последния пробен донесе 72 точки. Имам на ОТ последния по бел,  ако някой иска, мога да снимам, но са отбелязвани отговорите.

# 87
Е да  , борбата е точно за средата. Да си кажа ,моля се само да попадне сред ХОРА.
 Да намери приятели и да се чувства спокойна и щастлива. Да ходи с желание , а не със свито сърце. А и  учителите да са свестни, поне по-голямата част.

# 88
Не съм зачиствала тестове, но мога да пробвам, прати го моля

# 89
И моето разбиране е такова, ма иди обясни на тийнейджър, на когото някой му е казал, че "решенията се взимат сега". Както и да е, нейната лична анкета, се оказа полезна и то много.
Вярно, че и разговорите у нас повлияха, щом се съгласи да си разшири избора и да се пробва с география в НПМГ, пък каквото.

Общи условия

Активация на акаунт