Отговори
# 195
  • София
И аз търся от някъде добре обяснени сложните изречения и как се определя вида им, оказа се голяма ахилесова пета това чудо.

# 196
Бърди, и нас това ни мъчи

# 197
Много талантливи поетеси имаме, евала!
НПМГ обявиха разпределенията: https://npmg.org/2024/05/29/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd … b4%d0%bd%d0%b8-5/.

Много благодаря. Мале колко много кандидати има с Биология.

Успех на всички деца!

# 198
По химия са дори повече..

# 199
Моя тъкмо видях има 77 по БЕЛ от Регалия на последния изпит.
61, 75, 77 това са точките му.
Ако има някъде добре обяснени наклоненията моля ви да кажете - помагало или в нета.

Това и на моето беше трудно. Много помагала давах да чете, обяснявах и накрая написах на 3 листа: със зелено:  Аз уча урока. С червено Учи си урока!, с черно "бих учила урока, ако ми дадеш телефон". Дебело, голямо, залепих на хладилника. И съответното наклонение към тях. Научи ги.

# 200
Те и много рано почват биолозите - в 8 сутринта, значи детето трябва да е станало в 6.30 най-късно Flushed
Вярно, че малко остана, ама и тази седмица уикендът ще е зает и всъщност няма да й се падне дори 1 цял почивен ден... Sad

# 201
  • София
https://gramatika-bg.com/chasti-na-rechta/glagol.html - тук има за наклонението. Има и за сложните изречения.

# 202
Ако му трябва на някой акаунт за уча се бих го предоставила тъй като моята не го ползва въпреки, че е краят на годината може да му потрябва на някой.

# 203
Здравейте, някой в предните теми беше препоръчал някакви пастили при стрес и нервно напрежение преди изпитите. Може ли малко помощ? Не откривам публикацията.

# 204
  • София
Костадинова31, това ли търсиш?
Скрит текст:

Аз вчера липсвах и не можах да се включа, но предлагам на физиците да се видим в кафето, което се намира в ляво на ливанския ресторант, който е в ляво от входа на НПМГ (гледайки с лице към гимназията).

# 205
Аз вчера липсвах и не можах да се включа, но предлагам на физиците да се видим в кафето, което се намира в ляво на ливанския ресторант, който е в ляво от входа на НПМГ (гледайки с лице към гимназията).
Моля за линк или поне име на кафето, защото не познавам района.
Маса ще си запазим ли?

# 206
  • София
Здравейте, някой в предните теми беше препоръчал някакви пастили при стрес и нервно напрежение преди изпитите. Може ли малко помощ? Не откривам публикацията.
Аз ги купих тогава пастили на Бах Rescue https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012229

# 207
Момичета, за всички професионални гимназии ли трябва медицинско, за НТБГ и НФСГ също ли?
Вероятно пак ще пиша до 1ви юни, но успех на децата за НПМГ!

# 208
  • София
Sisill, мисля, че се казва Коко или нещо такова. Не го намирам в гугъл. Но то няма друго. Като застанеш с лице към гимназията - ляво. Това е в първия блок. На ъгъла му има ресторант, после май е фризьорски салон и после е кафето. Отзад има голяма градина, предлагам там.

# 209
Момичета, за всички професионални гимназии ли трябва медицинско, за НТБГ и НФСГ също ли?
Вероятно пак ще пиша до 1ви юни, но успех на децата за НПМГ!
Би следвало да е за всички, защото медицинското удостоверява, че съответната професия не е противопоказна за кандидата. А за някои професии/ профили се изисква да е включено и цветоусещане.

Общи условия

Активация на акаунт