Отговори
# 180
Ще видим какво ще правим. Няма научаване тази география, поне за моето. Какво ли не опитвах през годините, а вече не ме и слуша. Ще помисля. Ама и моята се е превърнала в едно диване, не е за разправяне. А за капак е втора смяна, чудничко, че да не мога и да й обърна внимание. Как се учи след 20 часа?

# 181
Това ФВС физическо ли трябва да е? Сериозно ли изходно по физическо?!

# 182
Ще видим какво ще правим. Няма научаване тази география, поне за моето. Какво ли не опитвах през годините, а вече не ме и слуша. Ще помисля. Ама и моята се е превърнала в едно диване, не е за разправяне. А за капак е втора смяна, чудничко, че да не мога и да й обърна внимание. Как се учи след 20 часа?
Видеата в уча.се не я ли улесняват? У нас понякога се гледа там урока, като няма време. Те са кратички и хубаво разказани.

# 183
  • София
И аз бих предложила уча.се. Като че ли с видеоуроци на голямата й се получаваше. Четенето е греда по предмет, който не харесва.

ПС. При голямата бяха два пъти с много лоши резултати по география ( когато беше в 7 клас) и жената направи жест и не писа оценките. Не че хлапетата бяха благодарни - мрънкаха за презентациите, контурните карти и учебната тетрадка, които трябваше да приготвят накрая…
Та добре, че се случиха/случват подобни учители  на моите.

# 184
Има уча.се, ама го ползва рядко. Удари съвсем през просото, вчера се хвали на приятелка по телефона как я мързи да учи. Не стига, че възможностите й са ограничени, а и мързелът яко я мори и толкова лежерно цяла година "Споко, бе мамо, мен ще ме запишат без изпити", "Споко бе, мамо, госпожата няма да ми остави двойка", "Споко бе мамо, все някъде ще ме приемат"...
ФВС е Физическо възпитание и спорт и да, имали са изходно ниво. Предполагам нормативи нещо, не съм я питала. И да, 7 часа днес - изходно ниво, практическо изпитване(тест) и класно по БЕЛ в един ден. Това са реалностите.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 18:49 от Mama Ru

# 185
Момичета, може ли малко помощ? Как се прави нова тема? Темата за школите в София е на 55 стр.

# 186
Моята се сбори с химията с уча.се, каза, че чак тогава ѝ се изяснили много неща. Ползвахме акаунт назаем, че аз нашия не го поднових миналата година, след като почти не го използваше.

# 187
В съответния раздел имаше опция за пускане на нова тема, след което се оформя - заглавие, картинка, линкове към стари теми, важна информация...
Цял срок ходи на уроци по физика и химия и е добре там, четворка стабилно, като по химия има и две петици, но и 3 и 4. По физика започна годината с двойки на задачи от електротехника, закърпи три за срока и сега е добре. Има 3 и 4, вчера каза, че е правила писмено изпитване или индивидуално, не разбрах, но по думите й госпожата казала, че ще й оформи четири за срока и годината, което си е супер. По химия също ще е с четворка, там съм доволна.

# 188
Уча.се е много хубава платформа - и идея, и изпълнение ми харесват, поне това, което съм видяла. Но моята може да гледа всякакви други глупости, но за учене - не. Скучно били, тъпо били, не знам какво било... Аз като обяснявам задачи по математика, като разяснявам химия и структурирам география, се прозява... Сериозно се прозява. Понякога ми иде да хвърля всичко и да я оставя да си кара през просото. Ама не ми е в характера Head BandGrin

# 189
  • София
Аз няма да обяснявам отношението на моя юнак към историята, само ще го покажа:

Скрит текст:

Така се слуша урок по история. Smirk

# 190
Санака, фен съм му Joy
Пък може и така по-добре да се възприема историята, кой да знае.
И при нас това беше единственият предмет, с който съм ѝ помагала активно в ученето, особено в 5 клас. Обаче и учебниците са много зле, повредата не е само в нашия телевизор.

# 191
  • София
Учебниците са написани абсолютно безобразно! И аз само по този предмет уча с него, точно за да се опитам да намаля щетите от учебниците - да му разкажа нещата по-свързано и последователно, по интересно... но не би, не е неговото и това си е. А аз обожавам историята.

# 192
За съжаление, не само учебниците по история са безобразни.
Историята на мен никога не ми е била любима, макар и в гимназията, освен езиците, да бях с профил история. Но то беше, защото нямах избор.

# 193
  • София
Мале хора, човек не може да ви изчете. Какво направихте вие за един ден близо 15 страници...😱
Много ме зарадвахте с вашите поетични излияния. Шапка ви свалям! Някога и аз правех някакви бегли опити да пиша поезия, но това е било преди има няма 30 години.

Девойките усилено правят проекти, ту по биология, ту по френски език. Чакат ги и тях изходни по разказвателните, с БЕЛ и МАТ мисля, че вече са си оформени.

# 194
Моя тъкмо видях има 77 по БЕЛ от Регалия на последния изпит.
61, 75, 77 това са точките му.
Ако има някъде добре обяснени наклоненията моля ви да кажете - помагало или в нета.

Общи условия

Активация на акаунт