Отговори
# 240
Разбира се, че тезата е "капка в морето" откъм точки и ако детето е полагало усилия през годината, все нещо ще закачи. Мен гадаенето какво ще се падне ме забавлява.
Тези няма да я карам да учи на изуст, не виждам смисъл, тя няма и да ги запомни 😃

# 241
  • София
Моята щерка съвсем се разхайта.
учи само по биология и химия, като набляга да конспектира и рисува всичко... Като  гледам що деца ще има, едва ли има шанс, ама... Disappointed Relieved  за НПМГ то
по математика уж беше добре, но се разпусна, последните контролни са греда... от 20 кладенеца вода носи да докаже, че 2 триъгълника са еднакви... Накрая измисля сама нов признак за еднаквост на триъгълници, като ми обяснява и казва: Ама знам, че няма такъв признак, но все пак... И сама се смее на себе си. Едни кръстни ъгли не видяла, та върти суче да докаже по друг начин... но нищо, пак около 80т

По Бел, да... Вазов и аз смятам и то нещо партиотично, ода или възхвала или към майка/ брат
Няма да дадат нищо за робство, омраза, смърт, срещу турци, влахи, няма да дадат и по македонския въпрос да се пише,... че са много чувствителни темите...
Моята средна работ по Бел ( около 70-74 т на пробни)  само защото чете много книги като малка, та сега, преразказ е добре без изобщо да е упражнявала, намира 14 от 14 грешки винаги, тезата горе-долу, отговори на първите въпроси по смисъл на текст добре и до там. Другото е  майко мила, тук там нацелени... Disappointed Relieved

И една смешка от нашето училище, Имаме добра математичка, 7 часа седмично математика , без компромис е жената, скъса ги от домашни... Казала им: Абе вие имате 1 ден между двете НВО, първо е Бел, Значи ще учите само 1 ден по математика, какво се оплаквате? Joy  Добра е ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 16:16 от Cabo San Lucas 40

# 242
Аз съм му казаха да прочете от двете помагала тезите, за да има обща престава по такива, които не е писал. Ама той не ги е чел още. Каза, че имал към 4-5т на тезите. Аз не мога да ги проверявам има различни модели уж, ще се доверим на учителите.

Най ме притеснява времето да му стигне за преразказа. Пишел план и непълна чернова и преписвал после, без да проверява. Вие бяхте писали как да проверяват по пет критерия. Той не искаше да чуе, нямало да има време.

Да се доверим на знанията и късмета на децата 🍀

# 243
  • София
Plami80, дават им формулите. Но някой трябва да се сети да ги погледне и/или да се усети, че даден израз е формула. Но това си е специфичен проблем на моето дете. Аз го дадох като пример как търсим и елиминираме грешки. Но, както каза Жоржи, първото дете беше опитно зайче и сега е по-лесно.

# 244
И вкъщи наборката рисува нон стоп (няма да кандидатства с рисуване).
Приемам го като арт терапия Simple Smile
Изобщо не мисля да я напъвам в седмицата на изпитите, колкото научила - научила.

# 245
  • Варна
Кабо, дъщеря ми вече студент учи по този начин. Много време и отнема да си приготви нейните си писания, но пък ѝ вършат страхотна работа. До човек си е. Аз навремето четях и говорих. Всеки с неговия си метод.

# 246
# 247
Днес класната на сина ми е казала, че забранява освобождаване в седмицата на матурите. (разбира се няма как да забрани) Казала им е, че ако останав в къщи ще се отпуснат, а е добре инерцията която са хванали в момента да я задържат до края. За моето дете е права и ще я послушам.
Математичката е казала пък, че след матурите ще ги изпитва, за да си заслужат оценките които ще им пише. Тези които не дойдат да забравят за шестици. Нарочно не им е вписала оценките от последните контролни и нямало да ги впише. Е това вече е садизъм и не разбирам подобно поведение.
Иначе при нас си е пълно спокойствие за сина ми и пълно "спокойствие" за мен. Вчера ММ каза че едва издържа вече, а е само страничен наблюдател.

# 248
И аз полудявам вече нямам търпение да е 23 юни. Таткото същото го хваща голямата паника особено по математика там е тегаво положението.Аз съм давала на мойта при тревожност Алора хомеопатични лекарства са. И да попитам някое дете от София да посещава случайно в академия Елит в Люлин.Аз на 20 си пуснах отпуска да можем да решим един два теста преди НВО.

meksito, моята ходи в Астра. Сравнително близо сме.

# 249
  • София
Да знае някой тестът от кое помагало е?

# 250
Ходих до учебната книжарница да търся примерни тестове по география и взех едно таблично резюме по литература. Сканирала съм в пдф, на кого да го изпратя за качване в общата поща, че там не разбирам кое как се слага... Laughing Мисля, че ще е полезно за много от децата.

Plami, Здрава Каменова я харесвам, благодаря Simple Smile

# 251
Не знам каква инерция са хванали, особено тези, които са втора смяна и после на другия ден на НВО, яката работа.
Дано да сме като Здрава Каменова: 98 + и нагоре с точките. Simple Smile
Наистина само две седмици останаха, а аз все си викам - има цял месец ...

# 252
Формулите по математика са разрешени и на класното, и на матурата да се ползват. Снощи след 23ч ги принтирах занезнамсикойпът.

Не съм решила ще ходи ли на училище около матурите. Повечето деца няма да ходят и предполагам, че ще е лежерно. Но на 21.06 смятам да излетим от София, веднага след края на математиката.

# 253
Sali, такива имена на тестове имат Веди,  поне по бел са такива, тренировъчни, контролни, обучаващи.

# 254
Звъняли са от НПМГ на мъжът ми за декларацията. Помолили са го да я прати на мейл, защото била непълна. Явно не са се пратили 2те страници.

Общи условия

Активация на акаунт