Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 22

• 58 934
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Балеа с уреа лосиона ми е идеален за лято/зима - аз съм със много суха кожа!
Също и в кутията 500гр маслата за тяло на Гарние

# 391
  • София
Аз съм с нормална кожа, на лицето комбинирана. До скоро почти не ползвах лосиони за тяло, но усещам, че ми е по-опъната. Но тези, които препоръчате са много тежки за мен. Wink Имах едно масло за тяло от Лидл, едвам го измазах за пети и на ръцете, още имам от него...

Взех си вчера този от dm, заради идеята за успокояващата лавандула. Не мирише баш на лавандула (поне не като етеричното масло), но ухае приятно, на сутринта кожата ми е мека. Но за лятото бих пробвала нещо още по-леко, тип желе.

# 392
Има ли във вашите филиали четки за тяло за сухо четкане на кожата?

# 393
  • Deutschland
Сега са пуснали такова на Алверде, но с люляк, не с лавандула.

# 394
Сега вече като се убедих, че и Редкен и Керастаз не могат да се справят .. препоръчайте ми бюджетен шампоан за бързо омазняваща се коса Sad

# 395
На Балеа за обем ползвам аз от ДМ щом трябва да е, той не че ще ми направи косата нормална, но я измива без да я утежнява и сплесква. Нито пък я премива, както повечето дето са за мазна коса.
Другият ми любим не е от ДМ а от Лидл - от техните Сиен в една зелена туба, имитираща Шаума на вид. За честа употреба се води.
И минимум пипане на косата през деня, че от това се замазва независимо колко чиста е била в началото му. Правиш, струваш, да не ти се пречка и да трябва да я оправяш постоянно с ръце.

# 396
  • Deutschland
Черната серия на Гарние препоръчвам срещу омазняването на косата.

# 397
Сега вече като се убедих, че и Редкен и Керастаз не могат да се справят .. препоръчайте ми бюджетен шампоан за бързо омазняваща се коса Sad

Garnier Botanic Therapy бял с кафява капачка. Наскоро приключих първата си бутилка от него и съм доволна. Косата ми издържа вече по 3 дни в приличен вид и е мека след изсъхване - не я прави на клечки. За мен е добро попадение.

# 398
  • Бургас
И аз ползвам от Лидъл Сиен, но моя е бял имитация на Пантен Про V Grinning
Но като цяло каквото и да се ползва щом ти е такава косата не можеш за я промениш и с най-скъпия шампоан. Можеш максимум да удължиш периода между две измивания с един ден.
Аз си купих една маска за коса от iHerb от която съм доволна. Някакси косата ми не седи на клечки последния ден. Иначе и аз я мия на 3 дни.

# 399
  • Сливен
Една мацка,не съм сигурна ,в коя от темите сподели за поливане на косата вода с много малко хума след измиването със шампоан и после задължително маска или балсам за да не се изсушат краищата.Пробвала съм няколко пъти настина косата ми се омазнява 1 идея по- бавно.

# 400
За сух шампоан бях чела май в тази тема за мазна коса.

# 401
Гадна работа са тия сухи шампоани, за спасяване на положението стават но не са за постоянно. Тя дето е мръсна косата, ами това и то да е там, още по-мръсна да стане. Е, по-малко мазна изглежда но реално е дори по-мръсна. Някой с идеално права коса дето носи на четкане може и да успява да го махне от косата си повечето, но иначе си остава по косата. Тя е гадна дори да я пипна с пръсти, за много крайни случаи ми е сухият шампоан.
И скалпът стои мръсен още един  ден примерно, което също не се отразява особено добре.
Мие се и това е, въпросът е да не се лъже човек по шампоани дето премиват и пресушават и косата, и скалпа. И аз мия през ден, сега както има и потене в жегите няма как да изкарам до третия ден и не се и опитвам. В по-хладно време се получава, макар че пак не е гаранция.

# 402
Ох, много неясно съм го обяснила.😅 Сух шампоан тип калъпче сапун имах предвид.🙂 Не онези, които се пръскат в косата.

# 403
А, от такъв не съм видяла разлика, освен че не ми е особено удобен за използване. Бях си вземала някакъв преди време, сигурно тук препоръчан защото си спомням че отидох и търсих точно определен.
Но те и те са много видове, та знам ли. Поне за мен шампоанът или каквото е там за измиване няма как да подобри омазняващата се коса, просто гледам да не я прави по-зле.

# 404
Против омазняване бих препоръчала (спрямо собствения ми опит) - първо добра хидратация (за да не се пресуши косата, така се омазнява най-бързо, за да компенсира сухотата). Хидратиращи шампоани има много, моят е лакме органик зелен. След измиване хидратиращо олио, ползвам отново на лакме (drops нещо си), но има и други. След това открих че откакто спя на възглавница от пух, косата ми изобщо не се омазнява. Така изкарвам 2-3 дни без да я мия, но накрая я измивам на третия ден, защото се усещам мръсна.

Общи условия

Активация на акаунт