Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 22

• 58 921
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Досега зареждах с отстъпка за РД, 15%.
Сега е по-изгодно.

# 511
  • София
Омега не се приема лятото.

# 512
Това пък защо? За пръв път чувам.
Есенциални са тези мазнини, само отвън могат да се набавят. Аз ги приемам защото с храната трудна работа, най-добрите източници аз просто не ги ям...

# 513
  • София
Предразполага кожата към пигмента и. От силните слънчеви лъчи. Така са ми обяснили.

# 514
Странно ми звучи, това е просто храна в крайна сметка. Все едно съм хапнала риба или от сорта, примерно. Не вземам с шепите все пак. То по тая логика и риба да не се яде лятото, а реално повечето хора тогава най-много изяждат.

# 515
# 516
Целогодишно пия, от над 15 години.

# 517
# 518
Сега остава и процент отстъпка да пуснат.
Омега не приемам, бях купила веднъж и се обринах. Имам някаква непоносимост към яйца, фъстъци, риба. Омегата в ДМ беше с рибен произход, така че алергичните да го имат предвид.

# 519
има и растителна омега, от водорасли, ако помня правилно
едит: не я намирам на сайта, но когато купувах последно, имаше на рафта

# 520
  • София
Моля, препоръчайте слънцезащита за тийнейджър? По възможност да става за лице и тяло.
Аз купих на моя състезател (че тренира на открито и във вода) спортния на Sun Dance - хем аерозолите ми се струват най-мързеливи за употреба от тийнове, дето зорлем ги карам да се намажат, хем го дават водоустойчив. Ето този е, има и голям флакон.
За лице дали става не знам, дала съм му друг (не е от dm).

Скрит текст:
Покрай всички добавки, които си поръчвам от iherb, се понаучих да ги разчитам. Та, т.к. имаше въпрос дали рибеното масло е добро на dm - ами за цената си е добро, не е от най-концентрираните. Лесно се смята, гледате на съдържанието колко аминокиселини има общо на 1000мг (EPA + DHA). Тук в случая са 300мг на 1000мг, слабо се води. Не вреди, но е ниска концентрация и си пием основно рибено масло, с малко Омега 3. Аз също си купувам въпросното, когато нямам от iherb.

В момента има това в iHerb на -50%. Добре ли е като цена и качество? Доколкото разбирам и то е 300мг. А на същия бранд 800мг е на -30%.
Това от линка е същата концентрация като омега-та от ДМ. Дали е по-качествена не мога да преценя. Ако ще се пуска поръчка само заради нея, по-добре сега с талона от dm, Wink поне аз така бих направила.

Аз също не наблягам на рибеното масло (като капсули) лятото, не съм търсила инфо, но си имам някаква своя логика, че е от "зимните" ми добавки. Grinning Може би защото лятото приемам бета каротен за кожата, плюс сега и други добавки, та и без това ми идва в повечеко.
Есен-зима гледам да купувам и на малкия рибено масло, да помага за концентрацията и паметта в училище. Simple Smile

____
Сега погледнах статията, интересно инфо, не знаех, че омега-та помага и против изгаряния (а аз много лесно изгарям на слънце!).
Обаче, като се зачетох, то трябва да се пие с шепите от дм-ската омега, за да има този ефект:
Цитат
Омега-3 осигурявят защита срещу вредното действие на UVA и UVB лъчите. Проучванията са показали, че приемът на добавки с Омега-3 допринася за понижаване на чувствителността на кожата спрямо ултравиолетовите лъчи. Установено е, че приемът на 4 грама ейкозапентаенова киселина в рамките на 3 месеца увеличава устойчивостта на кожата спрямо слънчеви изгаряния със 136%.
В рибеното масло на ДМ има само 160мг EPA. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 09:55 от Аня♥♥♥

# 521
Добре, че споделихте в темата, не бях видяла талони те (оказа се че не съм в приложението logната 🙄). Поръчах си и аз омега, цинк, b витамини
Пролетта бях пила цинк и от гинкобилобата, колкото и смешно да звучи за млад човек, но бях страшно разсеяна и дезиорентирана. Почувствах се по-добре, мисля че имаше ефект, въпреки ниските дози.

# 522
  • При децата ми
Целогодишно пия, от над 15 години.

Имате ли наблюдение как Ви се отразява това? Т.е., има ли ползи?

# 523
4 грама ЕПА са шепи от такива капсули Grinning Повечето не вземаме такива количества. Пак си е полезна де.
Омега 3 с растителен произход най-често е ленено масло а не рибено, не знам ДМ имат ли някакво тяхно такова. Малко по-различен профил мастни киселини е, в тялото се преобразува до нужните (тези които са наготово в рибеното). Това естествено не минава без загуби и резултатът е по-малко количество от началното. Те и затова растителните не се считат за оптимални, 1 грам ленено масло не е еквивалентен на 1 грам рибено и трябва по повече да се вземат.

За тези дето лесно изгарят на слънце и се надяват добавка да им помогне - витамин Д вдигайте, обикновено кагато е много нисък той се изгаря много по-лесно. Говоря и от опит тук, не само каквото съм чела и чула. Не се сещам в ДМ обаче имаха ли нещо с прилични дози витамин Д... Че повечето с по 400 единици дори за човек без дефицит са ниски, то направо хомеопатична доза Grinning

# 524
  • София
Снощи бях като луд с картечница,проверявах си почти цялата налична козметика с това приложение inci  и се оказа,че почти всички продукти на Балеа ,които ползвам са доста добре от към състав.За сравнение имам от новите шампоан и балсам с гликолова киселина на лореал,там е средна работа.
...ха-ха и аз съм пристрастена към приложението.
Много е добро и винаги проверявам козметиката с него.

Общи условия

Активация на акаунт