Бързи въпроси и отговори деца -7

• 27 482
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • Somewhere beyond the moon and stars
Какво ползвате против крусти? Малката е на 5 години и никога досега не е имала, но от скоро гледам по главата, че са се появили? По принцип е с чувствителна кожа, ползвам Ла Рош и Биодерма като козметика, но явно не се влияе добре сега.
Аз бях много доволна от един uriage cradle cap care cream, 2-3 намазвания и всичко падна при бебето. Не знам за по-голямо дете дали е подходящ, по-скоро е хубаво да го види лекар и да определи дали е себореен дерматит и как да се третира.

# 466
Рошличка, ето.
https://www.osababy.bg/kalkulator-za-normi-na-rastezha/

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 12:18 от Shanan4e

# 467
За крусти тук във форума ми препоръчаха крема на Мустела. 2 пъти съм мазала и почти изчезнаха. Вече ползвам шампоан на Клоран, приключих с евтините продукти. На 3г 8м е моето дете.

# 468
# 469
Здравейте. Синът ми -3.8г, от няколко дни казва, че го боли корема. Има ли нещо , което може да пие за корем? Утре ще ходим до ЛЛ,но ще ни даде хомеопатия, с която пак ще си загубим времето.
Пишка леко мътно, но сме пускали три пъти урина и е чиста, явно стиска повечко. Не знам има ли връзка. Да ходим ли на гастро или може да пие нещо от традиционните лекарства, и кое?

# 470
Освен ако няма ясна причина, аз бих завела на гастро и нефролог за уточняване на причината. Знам, че някои деца ги боли коремът при психическо напрежение, но преди това бих отхвърлила други, подлежащи на лечение причини, преди да третирам самия симптом.

# 471
Да, и аз искам да се намери причината. Лошото е, че като му кажа, че отиваме на лекар, казва, че лъже, че го боли. И понякога се чудя да му вярвам ли, но мисля, че наистина си го боли...

# 472
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми също казва понякога, че я боли. После забравя и така си отминава. Обикновено ми се смее и аз не й вярвам. Постоянно й казвам да не си лапа мръсните ръцете, защото ще я заболи корем. Явно ме пробва.
Преди няколко дни, когато наистина я заболя, просто нямаше как да не разбера. Така се присвиваше, че чак се изпоти. Водихме я на преглед при дежурен педиатър. Погледна я на ехограф, изписа Ентерол и Еспумизан и на следващия ден беше пушка.
Възможно е от някаква храна да се подразнят червата. Или ако не се изхожда редовно, да има болки.

# 473
Ако урината е мътна може да е от там болката. Пуснете стерилна урина и го заведете на нефролог, ако имате възможност. Дори да стиска става по-тъмна, но ако е мътна не е добре. Малкият ми син има проблем с единия бъбрек и два пъти вече имаше инфекция, и двата пъти урината му беше мътна. Друг вариант е от някое лекарство, ако е приемал. При малкият забелязах, че става мътна и след прием на Нурофен.

# 474
Не, нищо не е пил. От една година има периоди с мътна урина, но винаги излиза чиста на изследването. Лл каза , че няма смисъл от стерилна, защото щяло да има отклонения и в обикновената, ако има проблем... Не знам дали е така..

# 475
Принципно е така, но не е добре да е мътна. Аз бих го завела на нефролог.

# 476
Може от стискането да го боли корем. На мен ми се в случвало, ако се стискам повече време. Подканвайте го да ходи по-често.

# 477
а случайно да е тръгнал на градина тези дни? моят звяр казва че я боли коремче, когато е нервна и когато иска да я гушкам и да я галя.
тази седмица тръгна в нова градина и има големи драми. съответно и зачести 'мамо, боли ме коремче'.

# 478
Не, не ходи въобще. Лл я нямало до понеделник, просто не знам какво ще му давам до тогава....

# 479
На децата са им изписвали Спаскуприл, хомеопатични са. Като цяло не вярвам на хомеопатия, но след като им дам по едно хапче да смучат и казват, че им минава. По-скоро е плацебо ефект според мен, но може да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт